☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

QB Party 2015

Posted by aha on 2015-05-11, 09:23

Ne felejtsd el: a hétvégén új demoparty Sülysápon.

Az időpont: 2015 május 15 – 17
A helyszín: Sülysáp, 2241 Szent István tér 6

Weboldal: http://2015.qbparty.hu/hu/
QB Party Facebook oldal: https://www.facebook.com/qbparty.hu
QB Party Facebook event: https://www.facebook.com/events/439163569573899

qbparty demoscene

Megközelítés:

  • Vonattal a Keleti Pályaudvarról a Nagykáta–Újszász–Szolnok-vasútvonalon (ehhez van legközelebb a place, 5 perc séta).
  • Busszal a Stadionok buszpályaudvarról induló Sülysápon is megálló járataival (Jászberényi volánbusz, itt kb. 20 perc a séta)

Az időbeosztást megtalálod itt, a versenyszabályzatokat pedig itt.

Categories: Ajánló, kiemelt, Party | Tags: ,

27 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    Lenne valakinél autóban egy hely az eredményhirdetés után Budapestre? Köszi előre is

  2. avatar pohar says:

    mikor lesz results?

  3. avatar archee says:

    Jó parti volt. Kell is a népnek évente több tali.

    Egy kis építő kirtika:

    – szavazáskor mindenhez kötelezően legyen screenshot
    – font a kivetítőn.
    – Az entryk bemutatásakor a full-screen-be váltás ne menet közben történjen.
    – az entryk rögtön kompó után/közben töltődjenek fel a scene.org-ra.

    Amúgy jó, hogy facebookon fent van a kompók közönséghangja:)
    De a komolyabb rilizeket inkább Function-re tartogatnám.

  4. avatar thomas^sd says:

    Kiváló party volt!

  5. avatar pasy says:

    Azt szeretném kérdezni a szervezőktől hogy a kritikáimat (van) nyilvánosan osszam meg vagy egy közvetlen csatornán (email,skype,irc) ?

  6. avatar Travis says:

    Csak aztan ki ne torold, mielott elkuldod :-)

  7. avatar Gargaj says:

    Csatlakozom az elottem szolokhoz, elso “tapasztalatlan” partynak mindenkepp sokkal jobban sikerult mint amire altalaban ilyeneknel szamitani lehet. Mindemellett ugyerzem, hogy ugyan mondjuk ami 80%-ban jol sikerult, ahhoz kepest az a 20% baki az amitol pl. a Function az Function lett, es ezekre itt gyorsan fel is hivnam a figyelmet. (Ismetlem, a party tenyleg 8/10 will go again, de azer ami nem sult el jol arrol essen szo, es ezek mind egyszeruen javithato dolgok.)

    Kommunikacio
    – Ez talan a legnagyobb baki, es szerintem el is uszhatott rajta egynehany latogato; a bejelenteskor mar azonnal hulyen jott ki hogy a szovegek kb 1:1 voltak Function websiterol meg innenonnan osszeollozva, ezzel ala lett asva a bizalom a party fele. Utana volt 3 db invitation, de pl. meg mindig sehol nincs a websiteon egy foto a placcrol, hogy mire lehet szamitani.
    – A social media coverage szinten eleg nyomaszto volt, mentek a vicces kepek FB-n, de konkret informacio (pl. ki ad elo?) nagyon keves volt. Twitteren pangas, bar ez valszeg betudhato annak h az Mo.-n annyira nem nepszeru.
    – Tragikus angolsag, vagy egyaltalan semmilyen; Poueten meg a websiteon is nagyon szomoru volt ezt a tormelekangolt latni, de partyn is nagyon ciki volt, hogy szerencsetlen kulfoldiek ha akartak kerdezni valamit akkor mindig a Betasectort kellett elorangatni, mert csak o tudott angolul. Ez 2015ben nagyon gaz.
    – Magan a partyn gyakorlatilag semmilyen info sehova kiirva, szinten Bsecnek kellett kezzel kiirni pl. hogy mi az intranet URLje, de egy timetable se volt kiragasztva sehol, stb. Az infodesknel ki volt irva a falra h “2200.-“, de hogy mire vonatkozott az mar nem.
    – Az organizerek kozott se tunt a kommunikacio teljesen megoldottnak, de errol kesobb.

    A/V
    – A kep szele konkretan vegig lelogott a projektorrol, videokon/fotokon is latszik. A ragyas vaszon is mokas volt, bar egyikbol se lett nagy tragedia.
    – Nem teljesen ertem miert kellett eloadasok kozben (is) neha hatulrol bevilagitani a vasznat, teljesen kivehetetlen lett pl. barmi amit szerencsetlen NNGs arc probalt mutogatni.
    – A fonton szerintem eleget fogunk rohogni, de itt pl. elojon az amit az elobb mondtam orga-kommunikaciorol, hogy Bsec sajat bevallasa szerint egyertelmuen tudta h nem lesz jo, de sajat bevallasa szerint nelkule lett megcsinalva a dolog.
    – A slideok ahogy nezem 720ra lettek belove de 1080ban lett elinditva a beamer, ugyhogy belyegmeret.
    – Hangcucc sacc SRA koncertig eleg vacakul szolt (no bass / bass only) es ez nagyon betett a zenecomponak (ami meg halkan is ment), utana democompok alatt gyakorlatilag csak baloldalrol szolt. Nyilvan hallottam a sztorit h miert az lett ami, de ha az SRA hozott sajat hangmotyot akkor azt kellett volna vegig hasznalni (ld. Function, ezt mar mi is megettuk egyszer)

    Intranet
    – Ld. fent, sehol nem volt kiirva h hol lehetett elerni, majd kesobb kikerult projektorra h “http:\\…”, mindenfele kommentar nelkul.
    – Furcsa kontraszt volt h a hatterben mozog a nagy CSS 3D transform trutyi showoff (es emiatt pl. az en kisgepemen szenved a page), de ezzel szemben maga a page nincs normalisan feldesignolva; Bsec szinten jelezte h megcsinalta volna de o is partyn latta eloszor. Raadasul a nagy CSS trukkozes miatt neha nem ment a scroll se.
    – A szavazaspagere a CSS fixet pentek este(?) adtam oda Bsecnek, aztan vegul szombat delutani reklamalasra sikerult applikalni.

    Compok / lebonyolitas
    – Nem teljesen ertem miert volt szukseg 14 compora(!) egy tapasztalatlan partyn, ennek csak az lett a vegeredmenye h 1-2 entrys kompok lettek + jopar compora lathatoan nem voltak felkeszulve a szervezok. (Osszehasonlitaskepp, Evokeon 11 compo van.)
    – Bejelentesek / compok kezdetei alig eszrevehetoek voltak, semmi jingle vagy vmi hangosabb jel (volt 3 invitation is, siman lehetett volna jinglenek hasznalni legalabb az egyiket); amikor be volt mondva, akkor sikeresen a legkevesbe lelkes embernek sikerult rendszeresen odaadni a mikrofont, a motyogasbol gyakran meg en se ertettem semmit, pedig en beszelek magyarul.
    – Kis kapkodas a slideoknal; grafika/foto compo nagyon gyorsan lett ledaralva, nyugodtan lehet varni tovabb egy-egy slidenal.
    – Entryk erzesre nem igazan voltak sorbarendezve, emiatt neha eleg fura volt a compok feelingje.

    Egyeb
    – Ez nyilvan nem 100% a party hibaja de a ferfi WC nem volt zarhato, ami eleg kellemetlen.
    – Kicsit kevesnek ereztem az “eredeti” gondolatot, ahhoz kepest hogy milyen lehetosegek voltak; nyilvan a Function a magyar etalon de sztem pont emiatt lehetett volna par helyen ujitani.

    Osszegezve mint lathato a problemak nagyresze a tapasztalatlansagbol adodott, nyilvan mint mondtam ezek relative egyszeruen javithatok ha jobban osszeall a szervezocsapat.

    Minden amit itt nem emlitettem az jol sikerult :)

  8. avatar betasector says:

    Az én részemre szóló dolgokat lekommunikáljuk, jövőre kicsit jobban megfogom a gyeplőt. Az én saram is a dolog, mert nem forszoltam magam bele eléggé, ezen változtatni fogok. Köszi a kritikát.

  9. avatar mash says:

    Kösz Gargaj, hogy ezt így leírtad! Jólesik az embernek, ha dicsérik a munkáját, de a kritiknak mindig sokkal nagyobb a haszna.
    Pasy, Gargaj után már nyugodtan leírhatod akár nyilvánosan is – szerintem. :)

  10. avatar Feryx says:

    Igen, én is szeretném megköszönni a kritikát! ez a legjobb és legépítőbb dolog hogy jövőre még jobb legyen! Remélem mindenki jól érezte magát, és igen a leírtakon változtatni fogunk már most megvan az akcióterv mindenre. Tökéletes ha mindenki leírja ide szépen az összes észrevételt így mindenki egyetérthet vele és mi is tudjuk min kell változtatnunk!
    Lesz e party jövőre is? Naná! Megérte látni hogy az emberek a bénázásaink ellenére is jól érezték magukat! Köszönjük hogy eljöttetek! És beiratkozok egy angol tanfolyamra mert igen szar az angolom! Magyarul is hibásan beszélek ez van :D
    Köszönöm az építő kritikát!

  11. avatar pasy says:

    Gargaj nagyon jól összefoglalta, még pár dolog ami fontos.

    -A partyengine-t (wuhu) kezelni kell, időben. Ha lejár a deadline lezárni a feltöltést, ha compo lement szavazást megnyitni. Volt nem egyszer olyan hogy még lehetett entryt feltölteni de már a compo is lement.

    -Egy party gerincét (ha tetszik ha nem) a compók adják, és a nevezők semmibe vételével lehet a látogatókat elijeszteni a legjobban. Erre példák:

    RESULTS : a wuhu gombnyomásra legenerálja a results.txt amit kb 30 másodperc feltölteni a pouet-re, akkor miért kellett várni rá több mint 1 napot? Ez két dolgot jelenthet : a) sumákság van , b) nem tartja fontosnak a szervező (mondhatnám sz*rik rá) – mindkettő gáz.

    KOMMUNIKÁCIÓ : ha valaki szépen kérdez egy szervezőt legalább az megilleti hogy válaszol rá illedelmesen – nem bunkón odaböffenti hogy “ikszipszilon” – (láttam, megtörtént)

    SZERVEZŐ SZERVEZ: és nem bulizik, mert az is elég visszatetsző hogy a lead orga ott tombol a koncerten, ahelyett hogy egy csendes szobában felkészülne a compókra – és akkor nem lett volna csúszás.

    KÖVETKEZETESSÉG: ha azt írjátok a honlapon hogy 720P akkor 720p legyen és ne 1080P. Mert esetleg valaki úgy írja meg az entryt hogy 720P-ben jó, más felbontásban meg szétbugzik.

    Ezek azok a dolgok amik zavartak+ amit Gargaj mondott.

    Ami tény ha valahol összegyűlik 50 scener és van szesz az már rossz party nem lehet.
    DE ettől törekedni kell tökéletességre.

    “New awesome demoscene Party” <- ezt pedig majd a látogatók döntik el – ha értitek mire gondolok.

    ha valakit megsértettem volna bocs de ez kikívánkozott.

  12. avatar Gargaj says:

    SZERVEZŐ SZERVEZ: és nem bulizik, mert az is elég visszatetsző hogy a lead orga ott tombol a koncerten, ahelyett hogy egy csendes szobában felkészülne a compókra – és akkor nem lett volna csúszás.

    Szervezonek is lehet bulizni siman, ha mindennel kesz :)

  13. avatar mash says:

    Szerintem a csapatból senki nem az a sértődős típus, úgyhogy jó, hogy leírtad! Köszönjük!

  14. avatar pasy says:

    “Szervezonek is lehet bulizni siman, ha mindennel kesz :)”

    természetesen így egyetértek:)

  15. Gargaj jól összefoglalta, csak annyit tennék hozzá, hogy a magyar etalon az ÁROK.

  16. avatar zoom says:

    Meló miatt sajnos nem tudtam részt venni, úgyhogy csak a streamről mondanék pár szót.

    Az természetesen nagy pozitívum, hogy egyáltalán volt, szóval köszi :)

    Nekem úgy tűnt, hogy menet közben jöttetek rá, hogy a youtube livestreamnek van egy 4 órás limitje, emiatt aztán volt bénázás amikor url-t kellett cserélni, kifelé kommunikálás terén is. Egy kis előzetes informálódással illetve alternatíva kereséssel talán elkerülhető lett volna. (Egyébként a youtube livestream Németországban egyáltalán nem elérhető, de valószínűleg amúgy sem lett volna több 1-2 nézőnél.)

    A Sidrip koncert sajnos teljesen hang nélkül zajlott le, volt próbálkozás a megoldásra, végül nem tudom mi volt a gond.

    A wild compotól kezdve szinte végig az összes compo alatt szólt a demok mellett a generic háttérzene, mert elfelejtettétek lehúzni, hiába írták chaten többen is. Ráadásul volt olyan eset, amikor egyszerre szólt a háttérzene, a C64 entry zenéje amit elfelejtettetek leállítani, illetve az utána következő Amigás demo hangja.

  17. Ja, volt smiley is, mielőtt valaki megsértődik, csak a WP levágta. ;)

  18. avatar Charlie says:

    Én nem mentem (mert több mint 1024km-re volt) és lemaradtam róla mert Németországban nem megy a Tecső stream. Ha előre tudom hogy ennyit késnek a compók, este hatkor még nekiállok egy releasének.

    Egyebet nem tudok elmondani, kéremkaccsoljaki.

  19. avatar Gargaj says:

    Nekem úgy tűnt, hogy menet közben jöttetek rá, hogy a youtube livestreamnek van egy 4 órás limitje, emiatt aztán volt bénázás amikor url-t kellett cserélni, kifelé kommunikálás terén is. Egy kis előzetes informálódással illetve alternatíva kereséssel talán elkerülhető lett volna. (Egyébként a youtube livestream Németországban egyáltalán nem elérhető, de valószínűleg amúgy sem lett volna több 1-2 nézőnél.)

    Mondjuk ezt a 2 dolgot en se tudtam eddig; de kulonbenis, most meloztal vagy streamet neztel? :D

  20. avatar pohar says:

    az előző kritikákat azzal egészíteném ki hogy:
    +jó hangulat, az igazi jó értelemben vett “kemény mag” hozta a szokásosat
    +büfé, amiből éjjel sem fogyott el a finomság
    +kert
    +ingyen vacsora, ingyen kávé
    ++normális hangerő (más partykon fájdalmasan ordít a zene)
    semleges: volt pár jó release, de sok gyenge is. a “qbasic” vonalat kár erőltetni.

  21. avatar Murphy says:

    Abszolút egyetértek pohárral.

    Pl tök jó volt, hogy most füllel hallgathattam a zenét gyomor helyett. :)

    A szervezők tényleg kicsit fölöslegesen csináltak maguknak plusz munkát+problémákat, pl. a túl sok kategóriával, meg a szerencsétlen kommunikációval.
    A helyszínen viszont kifejezetten jól kezelték a hirtelen jött helyzeteket is.
    Első partys csapathoz képest szerintem nagyon jól!

    A font tényleg nehezen olvasható volt, (valószínűleg a készítője se gondolta, hogy ezzel valaha valaki folyószöveget rak ki. :) ), de egyel több ok, amin jól elszórakozhatott a közönség. :)

    Ja a szavazórendszer nekem dobált vissza fura errorokat regisztrációkor, meg szavazáskor is.

    Egyébként bennem most tudatosult, hogy mennyi valóban jó arc van a scenén akit alig ismerek. Ideje volt. :)

  22. avatar Feryx says:

    Nagyon köszönjük a kritikákat és észrevételeket! :)
    Sajnos nagyon sok nem várt problémánk volt technikailag.
    Ami nagyon fájó a felbontásos dolog! A Compogép Videokártyáján egy sajnálatos zárlatprobléma ellőtte a DVI portot (túlfesz ment a projektoron keresztül a Compogépre akkor derült ki nincs földelve a kalocsa rendesen..) és mi azon kötöttük egy D-SUB átalakítóval a rendszerre a gépet! A projektor nem az a típus volt amiről szó volt, komolyabbat kaptunk, am a nagyobb problem h’ a HDMI portról kellet egy HDMI>VGA konverterrel áthúznunk a képet és a kínai minőség megmutatta mit tud. 720p -ben a kép felét levágta muszáj volt nagyobb felbontást használnunk. És még így is jól jártunk mert a Compogép teljesítményét nem tudtuk volna pótolni abban az esetben ha teljesen elszáll. Az összes többi probléma amit felsoroltatok az én és csapatom ilyen téreni tapasztalatlansága miatt fordult elő. Sokat tanultunk a dologból és jövőre ezen hibák és bakizások el lesznek kerülve. Nagyon köszönöm a szókimondó és építő véleményeteket! Így lesz jövőre a rendezvény sokkal jobb!
    Compók mennyisége: muszájnak éreztük hogy kiforrja magát mi kell a Scenének és mi nem, ezért mertük bevállalni a nagy mennyiséget, ez alapján tudjuk igazán mi kell és mi nem kell jövőre. qbasick compo: az poén volt mert poénkodtak vele, annyian mondták és mondták hogy akkor azt mondtuk egy különdíj a legjobbnak, eredetileg nem volt beletervezve.
    A lényeg jövőre sok változással és nagyobb tapasztalattal megismételjük! Nagyon köszönjük a részvételt és a véleményeteket is. Nagyon jó tudni min kell változtatnunk!
    Ki szeretné már most tudni a jövőévi dátumot? :D

  23. avatar Gargaj says:

    Ja a szavazórendszer nekem dobált vissza fura errorokat regisztrációkor, meg szavazáskor is.

    Ugyanugy Wuhu volt mint Functionon; szerintem az volt a bokkeno h nagyon rovidre volt a session-elettartam allitva, es emiatt nagyon hamar eldobalta a sessionoket.

  24. avatar archee says:

    A legjobb, amit jövőre tehet az ember, hogy elkészít egy rilizt, aztán a partyin demovetítéskor megfigyeli, hogy rendben van-e a hang, a kép, Firges-e a vetítő vászon, etc.. Ha bármi nincs rendben, akkor a rilizt tartogatja Function-re, és legfeljebb Firg-eket ad be.

  25. avatar Gargaj says:

    Ha bármi nincs rendben, akkor a rilizt tartogatja Function-re, és legfeljebb Firg-eket ad be.

    Vagy csinal mindakettore. Bar nyilvan megertem hogy harmadik partyra is beadni ugyanazt a legoembert meg nagyobb pofatlansag.

  26. avatar Travis says:

    Azok a legoemberek azzal a vastag bottal meg nagyon sok mindent tudnak csinalni…

  27. avatar Murphy says:

    Travis: Lehet jobban járunk, ha nem segítesz be designerként Archeenak. :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára