☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Letölthető a Photoshop 1.0 forrása

Posted by slyspy on 2013-02-27, 15:35

fotóbolt egyHa valaki még esetleg nem értesült volna róla és vonzódik a Pascalhoz meg a Motorola 68000 gépi kódhoz, annak figyelmébe ajánljuk a Photoshop 1.0.1 forrását egyenesen 1990-ből.

Itt lehet letölteni.

4 Responses so far.

  1. avatar Gargaj says:

    By line count, about 75% of the code is in Pascal

    Karoly, hallod ezt? :)

  2. avatar Murphy says:

    Réges-régen, még a CS-es korszak előtt, de már a 256 megabyte-ok idején nekiálltam PS Export plugint írni. Elsőre kicsit nehezen tudtam elfogadni, hogy a képet csak 64kb-os lapokban tudtam kimásolni.

    Ez remélem azóta már változott. :)

  3. avatar dolf says:

    turbo pascal rulez.. éltem nagyon! delphi rulez! (ma visual studio gui)
    68k asm.ben meg egy haverral a maze utildisket programoztuk (ö programozta, én meg nem értettem és kérdéseimmel lassítottam a munkát =) )

  4. avatar darklon says:

    Murphy: export plug-in-t még nem írtam, de a filtereknél darabokban kapod meg a képet. Mondjuk foghatod és megpróbálhatsz allokálni egy nagy puffert, hogy belemásolgasd, a poén az, hogy az allokálás időnként nem fog sikerülni a 32 bites verziónál. Aztán fel kell készülni egyéb mókás dolgokra, például néha 4 csatornás lesz egy 3 csatornás kép (miközben Photoshop-ban látszólag nem az). Nekem a Photoshop plug-in-om első kiadott változatát elkészíteni 3 hónap szenvedés volt!

    Amúgy meg le a kalappal előttük, hogy milyen gyors és stabil (amíg nincsenek fent plug-in-ok) a Photoshop szinte tetszőleges méretű képekkel. Nyomós ok van arra, hogy darabokban menedzselje egy képfeldolgozó-program a képeket.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára