☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Hogy kerül Mikrobi, Lolka és Bolka, valamint Wartburg kabrió az Amiga képernyőjére?

Történetesen a gyerkőcnek meg akartam mutatni a Mikrobi című, általam rég látott mesét. Youtube keresés után az első találat egy Amiga 64K intro volt, Mikrobi címen.

Nahát!  (Itt álljunk meg egy pillanatra, egy érdekességet kiemelnék a mese wikipédiás leírásából: “A sorozatban a rakétát számítógép rajzolta (a Központi Fizikai Kutatóintézet számítástechnikai fejlesztő részlege jóvoltából), ami újdonság volt akkoriban Európában (a lángok kézzel készültek).”

Nos, mint kiderült, az intrót a 2006-os Breakpointra készítette a Moods Plateau nevű csapat. Aki akkoriban aktív scener és Amigás volt, talán emléxik a munkára. A srácok egy része németországi, valószínű, hogy a volt NDK területén élnek, innen ismerik a címben szereplő meséket, és autót.

Lolka és Bolka szintén kedves rajzfilmhősök voltak megboldogult gyerekkorunkban, azonban ebben az egyszerűen csak Bolek&Lolek címmel ellátott intróban egészen más szerep jutott nekik. (Nem durva, nem kell megijedni, nem rombolja le a “legendát”.) Hogy mi is? Nem írom le, nézzétek meg.

Wasted Years című intrójuk 2009-ben jelent meg, ekkor ünnepelték 10. szülinapjukat.

Categories: uncategorized | Tags

2 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    AMIGAAAAAAA

  2. avatar dolf says:

    aa csatlakozom!! aaamigaaaaaaaa =) ez jólesett…
    bolek i lolek vagy bolek & lolek az eredeti címe.
    s igen az ndk-sok ismkerik a mézga családot is és jópár egyéb régi magyar rajzfilmet. tudom mert egyik volt kolléganöm “keletberlinböl” xármazik. ö is tudja ki a “pisti huffnagel” =D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára