☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Game On – videójáték történelem

Posted by adsr on 2012-11-30, 08:59

Ugyan nem ma nyílt a kiállítás, talán páran már hallottatok róla, a csecsemők kedvéért íme egy kis reklámszöveg:

“Game On! – Térképezd fel, játszd végig a videójáték történelmét!

Ismersz olyan helyet, ahol egy teremben megtalálod a legkorábbi computeres játékokat és a legújabb 3D-s videójátékcsodákat? Nálunk végigjátszhatod a teljes kínálatot a 60-as évek korszakalkotóitól, mint a Pong vagy a Space Invaders, az örök klasszikus Super Marion át a Wii Sports legújabb fejlesztéseiig.

A 2012. október 19. és 2013. január 8. között a VAM Design Centerben vendégeskedik a Game On vándorkiállítás, amely beutazta már a világot, meghódítva kicsiktől nagyokig az egész családot.

A kiállítás nosztalgiaként szolgál a videojáték őrülteknek, mesebirodalomként a kisgyerekek számára, de még az anyukák is megtalálják a számukra érdekes mozgásérzékelős computereket, háromdimenziós megjelenítőket, ritmusjátékokat.

Utazz el a játékok világába és játsz úgy mint egy gyerek – kizárólag a Vamban!”

Gyerekek! Megnéztem a kiállítást, az állam leesett a bődületes mennyiségű kipróbálható játékok láttán! Mint egy óvodás a csokiboltban, nem győztem betelni a gépek látványával, a villódzó képernyőkkel, zenékkel, hangokkal, és az illattal! Mondjuk ki kereken, ez egy baromi jó kiállítás, el kell mennetek megnézni, kipróbálni!

Nem is sorolom fel mi minden látható, elég annyi, hogy az első otthoni konzol a Magnavox Odyssey-től kezdve egészen a Beatles Rockbandes XBOX360-ig, minden fontos gép megtalálható, e mellett olyan számunkra ismeretlen cuccok is, melyek csak Japánban, USA-ban voltak forgalomban.

A legérdekesebb (számomra) rész az arcade gépek terme volt, itt igazi, hamisítatlan játéktermi hangulat fogadott. Félhomály, tucatnyi játékgép a Space Invaderstől kezdve egészen a három monitoros űberbrutál autóversenyes gépig.

Nem is szaporítom tovább a szót, nézzétek meg, megéri! Aki nem tud elmenni, mindenképp olvassa el Sakman jó pár fotóval kiegészített részletes beszámolóját!

Categories: Ajánló | Tags

One Response so far.

  1. avatar dolf says:

    csak azért akartam írni hogy legyen hozzáxólás =)
    de aztán megláttam a computer space naon állat kinéz.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára