☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

A Kiskakas és a demoscene

Posted by slyspy on 2012-10-02, 17:06

“A 80-as években a home computerek elterjedése rengeteg ember számára tette lehetővé a digitális alkotás lehetőségét. Ezek a gépek mai szemmel zene és grafika készítésére is csak igen korlátozottan, hagyományos animációkra pedig egyáltalán nem voltak képesek, viszont kreatív programozók felismerték, hogy ügyes programkódokkal már egész látványos effektusok érhetők el rajtuk. A felismerés nyomán és a szoftverkalózkodás oldalágán megszületett a demoscene. Ami mára egy önálló, az egész földet behálózó underground művészeti közösséggé alakult külön kultúrával, több ezer fős találkozókkal és versenyekkel, saját sztárokkal és rendkívüli technikai tudással fűszerezett vizuális alkotásokkal, az úgynevezett demókkal. Mégis a világ szinte nem is ismeri őket…”

“A KISKAKAS 2012-es programjában kerekasztal beszélgetés, és a Vakondok 2 c. film bemutatása ad lehetőséget megismerni ezt a különös műfaji dimenziót.

Résztvevők:

  • Balogh Károly (Charlie / Singular Crew)
  • Szelei Kis Gergely (Gargaj / Conspiracy)
  • Matusik Szilárd (Lameron / Flame Film) “

Vakondok vetítés:  Október 6., 14.30 – Kisterem
Kerekasztal beszélgetés: Október 6., 16.30 – Kisterem

2 Responses so far.

  1. avatar Gargaj says:

    Valamit izombol elkavartatok – a film csak egyszer lesz leadva: Szombaton fel3kor, a kerekasztal-beszelgetes pedig utana lesz fel5kor. (source)

  2. avatar slyspy says:

    Javítva.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára