☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Most egy kicsit számomra kedvesebb területre hatolunk be, a Shoot’em Up-ok világába. Ezek a játékok – legalább is a nem platformer alapúak – előszeretettel terítik be a képernyőt érdekes útvonalat követő ellenfelekkel és tengernyi lőszerrel és mindehhez pörgős zenével rendelkeznek a maximális adrenalinszint elérése érdekében. De nézzük scener szemmel mitől is lesznek érdekesek ezek a csodák. Alanyunk tehát a Charlie’s Games oldal összes játéka.

Kezdjük rögtön a Bullet Candy Perfect nevű remekkel. Ebben a játékban egy képernyőre szorítva szenvedjük el az összes ellenséges hullámot. A grafikai szempontból szépen megvalósított illumináló, füstölgő, forgó és mozgó ellenfelek egy egyszerű színes ködös háttér előtt próbálnak likvidálni minket tömérdek lőszerrel. Vigyázat, a videót megnézve érdekes részecske effekt ötletekkel lehetünk gazdagabbak.

A játékot egyébként megvásárolhatjátok – ezzel támogatva a fejlesztőt is – az oldalán minimum 1 darab USD feláldozásával…

A következő játékunk az Irukandji. Ez már egy top-down scroller stílusú shmup – az én személyes kedvenc genre-m. Itt ugyanúgy megtalálható az egyszerű színes ködös háttér és szép színes dolgokat látunk.  Nézzük mit is eredményez a koncepcióbeli változás. Amivel először találkozunk, az a saját lényünk. Minden választható lény rendelkezik saját procedurálisan generált animációval. Az ellenfelek is és a lőszereink is érdekes útvonalakat követnek. Nézzük csak meg a videóban a homing rakétákat, vagy a videóban 1:17-től az ide-oda vonagló világító kukacokat. És ki ne hagyjuk a főellenséget, ahol a rengeteg részecske meglehetősen unique mintákat ad.

Mint ahogy az előbbi, ez a játék is minimum 1 USD-ért megvásárolható az oldalán. Ne verd át magad, ha csak egy pillanatra is kitágultak a pupilláid a videók nézése közben, vedd meg mind a két játékot bundle-ban legalább 2 USD-ért!

A fejlesztő legutóbbi játéka a Scoregasm. Mellesleg IndieGames.com arcade game of the year lett tavaly. Ez újra egy képernyőre szorít be minket, viszont ad egy kis nehezítést, nevezetesen falakat az izgalomhoz. Továbbra is megtalálhatóak benne a szépen animált színes ellenfelek és hegynyi lőszer, viszont itt találunk pár extrát is. Ezek felfedezéséhez nézzétek meg a videót. Néhány dolgot kiemelve megemlítem a morpholódó falat + követő rakétákat 0:35-nél, a nehézség választó képernyőn a vortexben elmerülő részecskéket 0:53-nál és a hullámzó lőszertengert 1:05-nél.

A játék ennél jóval több eye candy-t tartalmaz, ezek élvezetéért azonban meg kell vennetek 10 USD-ért. Egy kis sztori erejéig megemlítem, hogy karácsonykor megvettem öcsémnek a másik két játékot és ennél valamiért problémázott a PayPal. Twitteren elregéltem a srácnak – persze nem tudhatta, hogy igaz-e az egész -, mire ő elküldte mindegyik játéknak a letöltési linkjét e-mail-ben… boldog karácsonyt! :D Természetesen utána megvettem a játékot ahogy kell.

Bónusz! A sok csillogás után egy kis kedveskedés a retro érzés kedvelőinek: Space Phallus. Igen ez az aminek tűnik, egy NSFW shmup az előzőekhez hasonló adrenalinszinttel. Ingyenesen letölthető az oldaláról… :D A trailer linkje viszont nem működik, de megkerestem nektek:

Nézelődjetek és kérdésekkel keressétek Charlie-t, vagy nézzetek szét a fórumon.

 

One Response so far.

  1. avatar -SP- says:

    lol, gondoltam milyen balszerencsés név az, hogy Space Fallosz, de a PLAY gomb után rá kellett döbbennem, hogy ez bizony komoly :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára