☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

GDF 2012 – Hírek és Nyereményjáték!

Posted by Murphy on 2012-01-24, 23:05

zoomawards.jpgA tavalyi kihagyás után idén újra megrendezésre kerül a hazai játékfejlesztés seregszemléje a Game Developer Fórum, vagy röviden GDF. A hazai játékfejlesztők mellett idén is lesz ismert külföldi név is az előadók között, ezúttal a lengyel Techland (Call of Juarez, Dead Island) személyében.

Időpont: 2012.02.08.
Helyszín: Aréna Plaza Mozi

Ha szeretnél jegyet nyerni, nincs más dolgod, mint a hozzászólások közt megírni, hogy az idei GDF hanyadik a sorban. Tippelni február 3 péntekig tudtok.

Tovább után a jóval bővebb hivatalos sajtóanyagot találod.


Idén is várnak minden érdeklődőt a hazai játékfejlesztés legfontosabb seregszemléjére és szakkonferenciájára, a Game Developers Forumra, amelyet február 8-án rendeznek meg. A találkozó, az előadások és a szakmai eszmecserék helyszínei idén a Cinema City (Arena Plaza) mozitermei lesznek.

Bár a GDF 2012-t elsődlegesen a játékfejlesztők, vagy a játékfejlesztés gondolatával kacérkodó fiatalok legjelesebb eseményének szánják a szervezők, a rendezvény napját, 2012. február 8-át akkor is érdemes pirossal bekarikázni, ha szimplán játékosként venne részt rajta az ember. Az előadásokról ugyanis hasznos és érdekes tapasztalatokkal gazdagodva távozik majd, ráadásul megérti, mennyi munka fekszik abban a játékszoftverben, amit megvásárol. A látványos nagytermi előadások, illetve a kiállítótér izgalmas bemutatói mellett nem feledkezhetünk meg a szakmai workshopokról sem, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők komolyabban elmélyedjenek egy-egy témában a kerekasztal-beszélgetések során.
Idén az előadásokat az indie és a mobil platformokra történő fejlesztés témakörei köré csoportosították, de a 3D-s modellezés iránt érdeklődők és a progresszív, innovatív technológiák rajongói is megtalálják majd számításukat. Az elmúlt években olyan világhírű fejlesztők képviseltették magukat a többek között játékdizájnnal, technológiával, mobil játékplatformokkal kapcsolatos kérdéseket is boncolgató rendezvényen, mint az Epic Games, az IO Interactive, vagy épp a Crytek.

A magas szakmai színvonal idén is adott, hiszen a programot a Nintendo indítja: Edvi Tímea a mozgásérzékelős kontrollerek sokoldalúságáról, újszerű felhasználásáról tart előadást. A Nemesys Games vezetője, Józsa Szabolcs arról beszél majd, hogyan építette fel saját játékfejlesztő stúdióját, hasznos tanácsokat adva a kezdő játékfejlesztőknek és a játékipar leendő John Carmack-jainak. A Nemesys játékdizájnere, Zach Zebrowski előadásán megismerhetjük a független játékfejlesztés és a mobilplatformokra történő portolás buktatóit és praktikáit is, Fekete Zsombor „Játékosítás a gyakorlatban” címmel tart előadást, Trencsényi Józseftől, az Artex vezető programozójától pedig az indie játékfejlesztésről, annak finanszírozásáról, terjesztéséről és marketingjéről hallhatunk. Rátai Dániel, a játékipart és a 3D tervezést, az oktatást és a művészetet egyaránt forradalmasító Virtual Reality Kit alkotója a Leonar3Do-t mutatja be az Aréna mozitermében, amely a 3D szemüveggel megtekinthető prezentáció után ki is próbálható a helyszínen.
Természetesen idén sem maradhat el a kerekasztal, ahol az érdeklődők a játékfejlesztőktől kérdezhetnek – a kötetlen beszélgetésen a nap során előadással készülő fejlesztők, szakemberek egyaránt részt vesznek: Rátai Dániel (3DForAll), Ido Yehieli (független) , Fekete Zsombor (független), Trencsényi József (Artrex), Gazsó Péter (Invictus), Kígyóssy Zsolt (Zen Studios), Józsa Szabolcs és Zach Zebrowski (Nemesys Games) várják majd a közönség kérdéseit a játékfejlesztés területét érintő témákban.

Az előadások, beszélgetések mellett persze maga a játékvilág is képviselteti magát, játszani, vásárolni is lehet a legnagyobb konzolok legújabb címeivel az előadások közötti szünetben: Nintendo Wii és XBOX 360 konzolok nyújtanak gyors kikapcsolódást, illetve lehetőséget arra, hogy a legújabb címeket próbálhassuk ki.
A GDF idén a Mobile Developers Day-jel és az ICT Day-jel egy napon, egy helyszínen kerül megrendezésre, így az érdeklődök több “legyet” üthetnek egy csapásra: a jeggyel mindhárom rendezvény előadásai látogathatóak!

A részletes program itt található!

Categories: Szavazás | Tags

22 Responses so far.

 1. avatar pohar says:

  ötödik, remélem nyertem.

  “Tippelni január 3 péntekig tudtok” – időgép tulajdonosok előnyben!
  [ módosítva Jan.27. 08:10 ]

 2. avatar zoom says:

  ezerkéccáz!

 3. avatar rascy says:

  negyedik

 4. avatar slyspy says:

  plus 4.

 5. avatar Bery says:

  Mivel tavaly (is) elmaradt, így talán a 4.

 6. avatar vanguard says:

  Statisztikai alapon 4. Bár egyes metrikákat megzavart az “1200”, mint adat.

  Erre az eseményre csak interneten lehet jegyet venni?
  [ módosítva Jan.28. 16:58 ]

 7. avatar Murphy says:

  Gondolom a helyszínen is lehet majd.

 8. avatar slyspy says:

  guglizgatásom alapján 4-nél többedik.

  …vagy mégse.
  [ módosítva Jan.29. 11:50 ]

 9. avatar Murphy says:

  Egy kis hint…

  A klasszikus cikk az első alkalomról:
  http://index.hu/tech/szoftver/gdf190507/

  és azóta két évben nem volt…
  [ módosítva Jan.30. 11:11 ]

 10. avatar Dns says:

  4. alkalom

 11. avatar Murphy says:

  Mivel d-lee még nem írta meg, hát majd én. A 3D szemüveges Rátai Dániel természetesen Exceed tag volt anno. :)

 12. avatar rascy says:

  Nem is tudtam… az Exceedben biztos zenész volt :)
  Mi volt a nickneve?

  Amúgy sok sikert kívánok neki, ha esetleg erre téved!

 13. avatar Murphy says:

  Régen is kütyüket csinált, hogy volt-e ezen kívül is státusza azt nem tudom, csak egyszer találkoztunk egy exceed meetingen.

 14. avatar darklon says:

  Szerintem is 4.-ik, már ha idén megtartják. Ha nyerek, lehet haza is utazok rá. De 13000 azért egy kicsit durva a belépőért, főleg azt tekintve, hogy a legtöbb előadást valószínűleg ingyen tartják + esetleg pár jegyért.

 15. avatar Unreal says:

  en megyek, ha jon valaki akkor meet :) (nyertem ra a jegyet, de nem itt :)

 16. avatar Murphy says:

  Péntekig tudtok szavazni (tehát csütörtök éjfélkor zárom a szavazást), ha valakinél nincs valid emailcím feltüntetve annak a szavazatát sajnos nem tudjuk elfogadni.

 17. avatar Murphy says:

  A nyereményjáték nyertese Vanguard, gratulálunk neki!

  Egyúttal köszönöm minden tippelőnek, jól gondoltátok, a 4 volt a helyes válasz.
  [ módosítva Feb. 3. 11:14 ]

 18. avatar d-lee says:

  Steve Jobs is Exceed tag volt, de psszt.

 19. avatar Bery says:

  D-lee, halottakról jót, vagy semmit! ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára