☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Válogatás az elmúlt partik gfx anyagaiból

Posted by Grass on 2011-09-30, 14:34
}a001.png

Ez utóbbi időben volt egy olyan érzésem, hogy grafikai vonalon kevés nevezés érkezik a compo-kra. Át is néztem az utóbbi idők alkotásait, bár igaz, hogy a volumen nem valami nagy, de van egy csomó jó kép, amit szeretnék megosztani veletek. Vannak visszatérő „elitek” akik kisebb partikon dobják be az „árut a közösbe” (Nytrik, Raven, Duce) ezzel is felkavarva az állóvizet.

Hazai vonatkozásban: Function-on szerintem jó volt a felhozatal. 8 bit is képviselte magát, ezzel lefedve a hazai gfx társadalmat. (Poison lefagytál Busodore-on? Azóta nem láttam tőled semmit.) Én azon szerencsések közé tartozom, akik ott voltak és élőben izgulhatták végig. (Remélem jövőre is találkozunk srácok.) Akkor nézzük melyik képek tetszettek az utóbbi időből:
}a001.png
AmN – La Portrait (Function #3)

Fantasztikus mű. Nem csak Ziona miatt(!), ha más csinálja lehet, hogy csak egy portré lenne és semmi több. De AmN Mester mindig belepakol egy csomó jó körítést: de olyan szinten, hogy lekapcsol az agyam ha meglátom. A 45 fokos raszterek nagyon jól néznek ki. A virág kicsit giccses, de egy érző nő biztosan értékeli.
a002.png
Darklight – I Give You My Heart (Riverwash #2)

Tisztelem Darklight-ot. Azon kevés gfxman aki minden platformon (kivéve ZX) tud dolgozni. Ez a képe klasszikus pixelgrafika, szépen kivitelezve.
a003.jpg
Djshivan  – Robeo Y Gatete (Euskal #1)

Végre egy igényes 3D-s kép. Humorral és profi kivitelezéssel. Klasszikus naracssárga-sötétkék színösszeállításban. Külön tetszenek a retro hangulatú, fake plakátok. (Forrásuk talán innen: http://laughingsquid.com/fake-vintage-ads-for-facebook-youtube-skype/)
a004.png
Duce – Pahanilmanlintu (Dekadence #1)

Egy fantasztikus C64-es kép. Hires felbontásban (karakterenként 2 szín max.) A korlátoknak köszönhetően „rajzos” jellegű alkotás, de ez cseppet sem ront rajta. Különlegessége, hogy elég sok színt használ. Abszolút kedvenc.
a005.jpg
Grass – Biopunk (Function #4)

Idén ez az első PC-s kép tőlem. Sokat dolgoztam vele, de nem sikerült olyan jóra, mint ahogy gondoltam. Talán legközelebb…
a006.jpg
KP- Ön arckép (Function #2)

Hát KP idén is kitett magáért, hisz a dobogón végzett. Tipikusan rajzoljunk valamit, és feddjük el textúrákkal. Ettől még a közönségnek bejött. Részemről gratulálok neki.
a007.gif
Leon – [u]se [N]eil [i]tem [T]rap (Function #6)

Elsőkből utolsók? Sajnos igen. Különösen tetszik a háttérben lévő fás rész, de valahogy nem áll össze egységként a rajz. Leon, semmi gond: next time better!
a008.jpg
Nytrik – Kenzo-mbi (Sunrise #2)

Nyitrik visszatért! Egy klasszikus arc és ez az alkotás minőségén is látszik. 3d-s és 2d elemek nem szokványos kombinációja. A virágokkal van egy kis „fali kendő” hangulat, de ez egy kicsit sem zavaró. Frankó fejek az összecsapott háttéren.
a009.png
Pheel – Lives X1 (Chaos Constructions #3)

Jó kis ZX Spectrum grafika a nem standard színekkel. Jó ötlet az elszálló „életeket” kis szellemalakokkal szimbolizálni.
a010.png
Piesiu – Flower Power (Glucholazy #1)

Szerencsére van Atari-s rajz is az egyik legjobb gfx-man tolmácsolásában. A szokásos „nagyorrú gnómok” életébe ismét betekinthetünk. Ezúttal varázsvirágot szagolnak a Cyrano-i szervükkel.
a011.jpg
Proxy – Mashup (Function #1)

Számomra ismeretlen „előladó”, egy jól sikerült képpel. A lábbeli kicsit „érdekes”, de biztos csak én vagyok az aki nem tudott a megfelelő mélységbe kerülni a suszterszakmában. A robotkéz kovácsa is spórolt az anyaggal rendesen. (Legalább is a „valódi” végtaghoz képest biztosan.) A fázisok között volt egy olyan verzió, ahol a távolban a táj is látszódik, kár, hogy ez a végleges verzióban nem szerepel.
a012.jpg
Raven – Foreigner (Sunrise #4)

Ismét „nős” kép. Bár most sci-fi környezetben. A bolygók mögötti az árnyék „kicsit” érdekes hatást kelt, de azért kedvelhető kis cucc.
a013.png
Slayer  – Verite Est Morte (Riverwash #1)

Pixelezett Amigás(!) kép. Ezzel csak nyerni lehet. Nagyon oldschool. Lehetne még több belőle.
a014.png
Vassa – Town (Artfiled #1)

Még egy ZX mű. De most az eredeti palettával. Ideális scene work, bár autó nincs rajta; sárkány és nő szerepel a képen.
a015.png
Wizard – R_Future (Chaos Constructions #3)

„Speed paint” eredménye. (Orosz barátainknál realtime gfx néven fut.) Lényege a party-n kell rajzolni: „élőben”. Jó kis robotos mű.
Categories: Grafika | Tags

6 Responses so far.

 1. avatar Gargaj says:

  A szamodra ismeretlen eloado nem csak szamodra ismeretlen, elete elso partyja volt emberunknek, Budapesten elo francia arcrol van szo :) (Hogy hogy kerult Functionre az megint egy vicces tortenet.)

 2. avatar Travis says:

  Nevethetünk mi is?

 3. avatar Gargaj says:

  I’m so glad you asked, Bobo!
  Juliusban jartak itt az @party organizerei ilyen Europa-koruton, es kimentunk veluk Szimplakertbe, ahol is a sokadik sor utan szoba elegyedtunk egy magas francia sraccal, es vegulis hogy-hogynem szobakerultek a demok, majd vegulis kontaktot csereltunk, mondtam neki jojjon Functionre, mikoris megkerdezte h indulhat-e grafikacompon. Arra almomban nem gondoltam volna h igy odaveri a mezonyt :D
  [ módosítva Oct. 2. 16:59 ]

 4. avatar pohar says:

  köszi a cikket és köszi a sztorit

 5. avatar Travis says:

  Tulipán, hehehe.

 6. avatar -SP- says:

  Az is poén volt, hogy szombat hajnalban kint diskuráltunk a fhanszia különítménnyel, mondtam nekik, hogy akkor én bemegyek, megpróbálok gyártani valami grafikát – erre a srác ugrott, hogy fú, ő is be akar adni valamit, elkezdte, de szerinte szar, semmi esélye stb. És megmutatja a majdnem final verzsönt a képből :P Mondom, hülye vagy, add már be. Aztán még fél óráig húzta a száját, hogy most mi legyen :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára