☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

urhodito.pngMzperx szólt nekünk, hogy űrhódító címmel rendeztek játéktörténeti kiállítást a Közlekedési múzeumban. Ez a kiállítás abban különbözik az eddigi számítógéptörténeti kiállításoktól, hogy itt nem csak régi számítógépek és konzolok láthatóak, hanem eredeti, játéktermi gépeket is ki lehet próbálni, meg persze a legújabb konzolokkal is lehet játszani.

Itt  olvasható a Pcdome.hu hosszabb cikke a kiállításról, itt pedig a kiállítás flyere látható.

Egyébként Mzperx is tervez hasonló kiállítást Szegeden, és ezúton kéri a retroszámítógép tulajdonosok segítségét ezügyben. Tehát ha valaki hozzá tud járulni a szegedi kiállításhoz valamilyen régi számítógéppel/konzollal vagy bármi egyéb módon tud a témában segíteni, az írjon egy mailt a mari.zsolt kukac freemail pont hu címre, esetleg itt, a hozzászólásoknál jelezze!

Categories: Retro | Tags

10 Responses so far.

  1. avatar tomcat says:

    Én tudok segíteni ezzel-azzal, de most egy netcaféban vagyok, nem tudok innen írni. Van Atari 2600-asom több is, egy Pong, természetesen C-64-esek, Enterprise, MSX (magnóval!), Amiga 500 és 1200, Atari 600XL.

  2. avatar Charlie says:

    Szegedi még mindig kisbetű magyarul, kivéve mondat elején. :)

  3. avatar slyspy says:

    Uram igen uram, köszönöm uram. Nem jössz korrektornak?

  4. avatar Gargaj says:

    Nekem egy 2600JR van.

  5. avatar Charlie says:

    slyspy: Jöjjön a rosseb. Akkor nem tudnék beszólni szarul.

  6. avatar Caiwan says:

    Van egy billentyűzethibás ZX81-em. Szétszakadt a szalagvezető, annyi a baja. Meg ki lett kötve belőle az RF modul, hogy kompozit jelet adjon a monitorra. De amúgy képre jó.

  7. avatar mzperx says:

    Köszi fiúk!
    Már csak az a kérdés, hogy ez a sok önzetlen felajánlás hogy jut el Szegedre? :-) Szervezzek mellé egy party-t is?

  8. avatar Charlie says:

    Az augusztus 20-i hétvégén Nemzetközi Skoda Találkozó lesz Szegeden. Előtte pár nappal megyek le, ha addigra összehordjátok valahova Bp-n a cuccot, akkor le bírom vinni. (Monitorok kizárva, gépeket simán.) Hogy vissza hogy kerül azt ne kérdezzétek.

    Esetleg alternatív megoldásnak: vannak futárszolgálatok, akik 2-3e Ft-ért elvisznek bármit bárhova az országban, furgonnal. Ha Bp-n összeszedődnek a vasak, akkor egyben fel lehet adni a kócerájt és ropiért lent van meg vissza is kerül.

  9. avatar mzperx says:

    Kösz Charlie, ez okos ötlet!

    A Skoda találkozón remélem összefutunk akkor is, ha a gépek nem jönnek még. Caiwan adta a másik ötletet, a Function party-t. Szerintem oda elég sokan jöttök, ott könnyebb lenne mindezt lebonyolítani, mint most nyáron összekupacolni valakinél a gépeket. Mit szóltok hozzá?
    Utána esetleg a visszfuvart pedig egybekötném egy Amiga Klub-béli látogatással. Szóval, akinek így jó lenne, vagy bármilyen más ötlete van, kérem dobjon egy emilt: mari pont zsolt kukac freemail pont hu

    Köszi!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára