☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Commoradio.net

Posted by slyspy on 2010-01-13, 11:58

commoradio.jpgUgye mindannyian emlékszünk a Stone Oakvalley-féle projectre, aminek célja az összes C64-es, majd ezután Amigá-s zene mp3 formátumba való konvertálása? Nem? Akkor itt megnézheted miről van szó. Mostanra úgy tűnik legalábbis annyi zene összegyűlt, hogy webrádiót lehet belőle indítani, amit Oakvalley úr meg is tett.

íme a rádió, ami közel végtelen darab SID és MOD zene közül válogat.

Köszi Oswald az infót!

Categories: Zene | Tags

21 Responses so far.

  1. avatar Oswald says:

    aszittem ez már talán volt postolva, valahol már láttam az biztos :) mondjuk nagy hibája hogy random playlistek vannak. egyszer ha lesz 1 év szabadidőm csinálok egy siteot ahol szavazni, kommentelni, tagelni, playlistelni, stb lehet a zeneket :)

  2. avatar pohar says:

    BitJam-en szavazthatsz és kommentelhetsz

  3. avatar Oswald says:

    mondjuk a dizájn nem valami júzerbarát, írd és mondd: 10 percig kerestem a stream linkjét.

  4. avatar pohar says:

    melyiken?

  5. avatar Oswald says:

    bitfellas, nem arról van szó ?

  6. avatar pohar says:

    oké :)

    1. ha megnyitod a bitfellas.org-ot akkor baloldalt van egy BitJam nevű doboz, abban egy play gomb. ha rákattintasz, akkor megjelennek a stream linkek
    2. ha megnyitod a bitfellas.org-ot és a fenti menüsoron a BitJam fölé viszed az egeret, akkor a legördülő menü 2-3. eleme az mp3 és az ogg link

    szerintem egyszerű :)

  7. avatar Oswald says:

    1. ráklikkelsz a bitjamre (sehol semmi nem jelzi hogy arra van a stream)
    2. ráklikkel a play gombra, még mindig semmi
    3. 5 perc site kószálás6keresgélés után észreveszed hogy a play gombra való klikkéssel alulra eldugva kiteszi a stream linkeket.

    de az egésznek ilyen elvesztem most mi hol van feelingje van elsőre.

    pl a zene infónál: vannak gombok, ikonok, meg sima text linkek is,

    a rádió kezelőfelülete / playlistje miért van vizuálisan összegyúrva az aktuálisan játszott (<- erre csak logikai úton lehet ráhönni) zene infóival. bal oldali panel: keveredik a gombok és a text fontja, van gombnak kinéző izé ami nem is gomb, vagy fordítva felső panel: keveredik a fehér font az “ikonok” fehérjével = szöveg nem olvasható, az összes ikon ugyanakkora és piros nem is látszik mik akarnak lenni.. hmm ja hogy ez egy MENU és nem linkek !! :D na ez itt a baj, nem lehet vizuálisan eldönteni hogy mi gomb, mi szöveg kiemelés, mi szöveg, mi menü, mi mocsoda. betűtípusok, méretek (nem csak betű) gombok, minden teljes őskáoszban, nincs rendszer. kidöhügntem magam :)

  8. avatar pohar says:

    oké :)

  9. avatar blala says:

    ja a bitfellas oldaltol en is mindig fejfajast kapok, ugyhogy felevente 1 percnel tobbet nem is szoktam ott tartozkodni. Mar leszoktak arrol hogy regisztralni kell ahhoz hogy a forumot _olvassa_ az ember?

  10. avatar pohar says:

    blala: nem

    de a ti elmondásaitok alapján én túl sok időt töltöttem azon a weblapom, mert egész jól kiismerem magam rajta. lassan kezdem megérteni, hogy Charlienak miért jó az Amiga…

  11. avatar teo says:

    szerintem sem felhasznalobarat az az oldal. nem is sürün latogatom.

  12. avatar NmG says:

    Biztosan klassz a projekt, de nem igazán vágom ezt a SID > MP3 elképzelést. Aki C64 zenéket akar, annak már régen van valamilyen SID playere és pl. a HVSC gyűjtemény, aki meg remixeket akar annak ott van pl. a remix.kwed , aki meg rádiót akar annak meg a Slay rádió.
    Oké, oké ez nem volt túl konstruktív hozzászólás, vegyétek úgy, hogy írásban gondolkodtam…
    [ módosítva Jan.18. 12:29 ]

  13. avatar Edhellon says:

    NmG, a titok az, hogy a hardcore SID rajongoknak a SID playerek altal nyujtott minoseg nem megfelelo. :)

    Az Amigas projektjet a fickonak kicsit nehezebben tudom megindokolni mondjuk.

  14. avatar slyspy says:

    Edhellon: Amigán jobban szól, mert nincs interpoláció. Azaz ha valami 17463Hz-enszól, akkor az annyin is szól és nincs konvertálva 44khz-re.

  15. avatar blala says:

    huh? na ne mar :) akkor hogy mukodik? eleg nehezen tudom elkepzelni…

  16. avatar Spenot says:

    Mind a negy csatornanak kulon D/A konvertere van, es ezeknek egyenkent allithato a frekije. Az oldalankenti 2 csatornat analog modon keverik ossze.

  17. avatar blala says:

    na de hogy allithato a frekije, es folyamatosan allitjak? eleg vad…

    nahat, telleg

    erdekes mernoki megoldas… azert nem vagyok benne biztos hogy a valtoztathato frekiju d/a jittere nem ellensulyozza-e az upsampling hatranyait…
    [ módosítva Jan.19. 18:34 ]

  18. avatar slyspy says:

    Annyit mondhatok, hogy szebben szól.

  19. avatar teo says:

    ja szebben szol, bar a vegen en mar mindent 14bites mixerrel jatszottam le. amugy meg az eagleplayer (ezt hasznalja a srac a rögziteshez) egy csomo modot bugosan jatszik le, szoval nemlieg megkerdojelezodik nalam a dolog. marad az oldsk00l.dll winamphoz.

  20. avatar Oswald says:

    egy igazi SIDnek lágyabb analógabb hangzása van mint az emuláltnak. a különbség árnyalatnyi de bárki észreveszi ha ugyanazt a zenét meghallgatja igazin és emun. egyébként ha már ezerszer hallottad c64en és utána X idővel emun hallgatod akkor nem érezni a különbséget.

  21. avatar slyspy says:

    Aki sokat foglalkozik szintikkel elég jó eséllyel megmondja mi a digitális és mi az analog hang. (Azért manapság már vannak egész jó digtális analogemulációk is.)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára