☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Experience – Jövőre veled ugyanitt?

Posted by modoc on 2009-12-16, 14:02

exp01.jpgDecember 12-én lezajlott az Experience 2009 Demoshow és Demoscene találkozó a zuglói Cserepesházban. Az este nagyon jó hangulatban telt, színvonalas demókat láttunk, sokat nevettünk, jól szórakoztunk. Íme egy rövid, képes beszámoló az eseményről azok kedvéért, akik nem tudtak eljönni. December 19-én 18:30-kor az MR1 – Kossuth Rádió Mentés Másként című műsorában is hallhattok majd összefoglalót az Experience 2009-ről. 

16 órára hirdettük meg  a kezdést, ehhez képest nagyjából  egy órával később telt meg a közel 100 fős  terem. Merthogy megtelt, aminek szívből örültünk. Ekkorra már túl voltunk a megnyitón,  a Pasy-Aha páros javában vetítette a demókat. Az emberek lassan szállingóztak, és szép sorban feltöltötték az üresen maradt székeket. Három blokkra osztottuk a demóvetítést, szünetekkel tagolva. (Ilyenkor megrohanta a tömeg a büfét – lásd a képet.) Az egyes blokkokban levetített demókat itt tudjátok megnézni.

exp04.jpg

A scenerek mellett új arcokat is láthattunk, akikkel reméljük találkozunk még. A jó hangulat egyébként adott volt, Pasy és Aha kommentálták a demókat, és ha olyan demóra került a sor, amelyiknek a készítője is jelen volt, akkor őt is megszólaltatták. A közönség részéről nem hiányozhattak a partikról megszokott bekiabálások sem, de ezek – hogy úgy mondjam – csak emelték az est fényét. :) A helyszínen megkérdeztünk néhány új embert arról, hogy tetszik nekik az Experience. Volt akinek a középiskolai informatika termek hangulatát idézte a rendezvény, amikoris csoportos demónézés folyt egy gép körül :) Volt aki szintén nosztalgiával tekintett a rendezvényre, mivel régen C64-en kódolt. Többen csak kikapcsolódni, szórakozni jöttek az Experiencre, de van aki csapatalapítás tervével kereste fel a Cserepesházat.

exp02.jpg

A demókészítésről szóló előadást is Pasy és Aha tartotta. Az újak kedvéért beszéltek a demoscene történetéről, a partikról, majd bemutatták a demókészítést a Moove című Freshmindworkz demón keresztül. Láthattunk érdekességeket a készítés folyamatáról,  a harmadik blokkban pedig a végeredményt is megnéztük.
exp03.jpg
Lerántottuk a leplet a Kütyüshop online animációverseny végeredményéről is. Fokozva az izgalmakat visszafelé sorrendezve vetítettük le a nevezéseket. A második és a harmadik helyezettnek személyesen adta át a díjakat a Kütyüshop képviselője. Sajnos az első helyezett nem jött el. Egyébként a versenyből kizárt Firg-animációnak legalább akkora sikere volt, mint az első helyezettnek. Egyértelmű közönségkedvenc! :)
exp05.jpg
A demoshow-nak 9 körül lett vége, de pár lelkes scener még maradt egy órácskát beszélgetni. Ez bizonyítja mennyire szükség van hasonló rendezvényekre, máshol ugyanis nem jellemző, hogy össze tud jönni a társaság. Rajtunk nem múlik, ha úgy adódik jövőre is megszervezzük ugyanekkor az Experience 2010-et, és mivel a helyszín is elnyerte a tetszéseket, ezért valószínűleg maradunk a Cserepesháznál.

Még több kép a rendezvényről itt és itt.

Categories: Vegyes | Tags

5 Responses so far.

  1. avatar d-lee says:

    Charlie kepei mikorra varhatok?

  2. avatar pohar says:

    amigán kicsit lassú a másolás :)

  3. avatar modoc says:

    Ha elküldi nekem akkor kiteszem ide a cikkhez. Vagy akár ide a kommentek közé is jöhet a link Charlie. :)

  4. kar, h nem voltam ott, beeeztos jo lehetett, ha masnem psn-nel es kedves (?! :_))) scener barataimmal megittam volna paruveg sort… :_DDD apropo, mikor lesz legkozelebb _normalis_ party? tudjatok olyan, ahol lehet indulni gfx-el, zenevel, demoval etc etc…

  5. avatar modoc says:

    Leon, csalódottak is vagyunk, mert számítottunk arra, hogy jössz! ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára