☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demozoo.org

Posted by slyspy on 2007-12-11, 09:22

demozoo.gifLétezik már pár adatbázis, ami a demoscene produkciókat rendszerezi, és igyekszik kereshetővé tenni az elmúlt huszonvalahány év termését. Ilyen az igen népszerű, bár nem túl részletes információkkal rendelkező Pouet, és az igen részletes, de csak Commodore 64-gyel foglalkozó CSDb, vagy a Plus 4-es Emucamp. Spektrumosoknak meg ott a ZXdemo. Aztán vannak ugye még a zenészekre és grafikusokra specializálódott oldalak is. (Majd jól idekommentelitek őket!)
És most itt a legújabb kezdeményezés, a Demozoo.org. A kissé fapados dizájn egy elég jó koncepciót takar, ugyanis ez egy nyilvánosan editálható, géptípushoz nem kötött demoscene-adatbázis. Itt többek közt a demók készítői is feltüntethetőek, party results-okban található produkciók is linkelhetőek és mindezt a már létező adatbázisokkal együttműködésben. Az oldal tartalma egyelőre meglehetősen hiányos, ezért biztatnék mindenkit, hogy regisztráljon (vagy ha van scene ID-d, akkor nem is kell regisztrálni) és vigye fel az általa ismert produkciókat. Ha ez a honlap folyamatosan fejlődik, akkor várhatóan az eddigi legteljesebb demoscene információs bázis lesz belőle. Szóval tessék az adatlapokat töltögetni!

64 Responses so far.

  1. avatar ACE says:

    Tracker muzaxra imhol egy link:
    http://modarchive.org/

  2. avatar Oswald says:

    hmm ez a gasman fele project?

  3. avatar Oswald says:

    jó site lesz ez, rákeresek a saját csapatomra és minden fent van ? hö? :D

  4. avatar ACE says:

    A lap alján lévő aláírás mit sejtet?

  5. avatar slyspy says:

    itten van néhány zenés oldal: http://scene.hu/news.php?item.61.10

  6. avatar Murphy says:

    Oswald: hétvégén kb 7-800 bejegyzést írtam, a resource is benne volt a szórásban… ;) Sajnos egyelőre még nagyon sok opció nincs elérhetővé téve mezei userek felé. :(

  7. avatar Oswald says:

    Murphy, legyen neked hála :) azt hittem gasman valahogy beimportálta a pouetről :)

  8. avatar Murphy says:

    jah a produkciók alapból benne voltak, pontosan a pouetről, én főleg membereket meg creditseket írtam be sok-sok csapathoz. De egyrészt közel sem teljes, meg könnyen hibázhattam is, szóval nézd át jól…

  9. avatar blala says:

    Gasman celja egyreszt emberekr lebontott teljes creditz, leginkabb ehhez varja a felhasznalok segitseget pillanatnyilag; masreszt pedig nagyon teljes adatbazist akar, peldaul osszes zenekompo stb (ezt gondolom foleg o csinalja). Az tenyleg eleg bena hogy milyen opciok vannak nyitva a felhasznalok szamara, mindenesetre jobboldalt alul van egy “bug report” link, azt lehet hasznalni ha olyat latsz ami nem jo vagy hianyos de nem tudod szerkeszteni. Nem kell aggodni ha nem javul meg azonnal, kb hetente egyszer szokta “batch uzemmodban” felvinni a javitasokat.

  10. avatar Oswald says:

    Gáz man :D

  11. avatar Maxie says:

    muris pont azt az introt irja ki a nevemhez amihez a legkevesebb kozom volt (kb moral support es ennyi :)

  12. avatar slyspy says:

    akko toltsed ki a zadatbazisot!

  13. avatar Gargaj says:

    Mondhatnek sokmindent demozoorol, de inkabb nem.

  14. avatar slyspy says:

    Gargaj én meg rólad, ezért, de inkább nem. ;)))

  15. avatar Maxie says:

    arra van a forumban a lebukas topic nem? :)

  16. avatar slyspy says:

    Maxie, valamit félreértesz.

  17. avatar Murphy says:

    Garagaj: az ilyen az nagyon rossz duma. Vagy mondj, vagy ne mond, hogy mondhatnal…

  18. avatar Gargaj says:

    de csak mert annyira akarod – mit erdemel az a bunos, aki megvalasztatja magat pouet-adminnak, aztan lenyulja az adatbazist ahhoz, hogy sajat uj siteot csinaljon belole? :)

  19. avatar Oswald says:

    hm ezt Gasmanról mondtad, nem a demozoorol :) egyebkent a pouet kozossegi helyken rohadt jol funkcional, de az adatbazis ami van ott egy k***p sz*r. itt volt az ideje egy demozoonak.

  20. avatar Bery says:

    Ha jobb lesz, akkor majd elgondolkozunk a “büntetésen” :) Ha nem, akkor meg úgy is meghal az oldal.

  21. avatar Gargaj says:

    sztem pont forditva – a forum mar evek ota trollszakadek, de legalabb az adatbazis fel volt epitve valahogy.

  22. avatar Murphy says:

    Megteszi, mert nincs más. Csak hát a pouet a csdb-hez képest szép teljesítmény kezdőktől.

    Ja és még egy kérdés. Miért rossz az nekünk, ha esetleg lesz egy konkurense az egyetlen és feature szintjén igen csak elmaradott demoscene produkciós oldalnak?

    Mert szerintem jó!

  23. avatar Gargaj says:

    a csdbnek az volt a szerencseje hogy folyamatosan fejlesztik hozzaertok, viszont adatmennyisegben es foleg nepszerusegben elegge lapos alatet pouethez kepest (nyilvan mert platformfuggo)

    es hogy miert rossz egy masodik: mert megoszlik az informacio es inkonzisztens lesz, valamint a pouet piszok jo promociot tudNA produkalni barmilyen demoscene outreachnek mert egyszerre kozossegi site es adatbazis, kb mint a csdb.

    de hadd kerdezzek vissza, mit szolnal ha valaki lenyulna a csdb adatbazist es epitene belole egy csont masik siteot?

    (igen, engem rohadtul zavar hogy februar ota celluxozom pouetet es probalok egy minosegi portalt csinalni belole, erre valaki alamvag. de ez persze csak egy maganvelemeny.)

  24. avatar Oswald says:

    mea culpa, nem tudtam hogy bedolgozol a pouebe. hogy mit szolnák? erősen behisztiztem amikor mirage kijott a timanthesszel, hogy én nulla win ismeret egyáltalán modern prog ismeretek nélkül izzadok össze a minusz nulláról egy editort, míg ő meg hatalmas nagy hozsannazast arat azzal, hogy egy rohadt jo open source editort (paint.net) megmoddol :) p1el el is vagyok akadva csúnyán, belefulladtam a c64 basic stílusban elkezdett majd most 30%nyira OOP szerűre átírt spagettiba. :P :) hiányzik a tapasztalat.

  25. avatar Murphy says:
    a csdbnek az volt a szerencseje hogy folyamatosan fejlesztik hozzaertok, viszont adatmennyisegben es foleg nepszerusegben elegge lapos alatet pouethez kepest (nyilvan mert platformfuggo)

    Csak hogy ezt tisztázzuk:

    Pouet:
    groups: 7303
    prods: 33357
    parties: 987

    CSDb:
    Groups: 4650
    Releases: 54506
    Events: 1204

    Magyarán a C64 only scene oldal 1.5x annyit releaset TÁROL, mint amennyiről adatlap van a poueten. Emellett mivel a partyknak, scenereknek is vannak propertyjei, (a produkcióknak is több van), a lehetőségek sokszorozódnak. Órákat el tudok mászkálni a CSDb-n a linkeken keresztül, poueten jelenleg nem igazán. Ez persze nem jelenti, hogy ne tudnék egy rakat ötletet még felsorolni a csdb-hez is, de mindenestre így is korrekt.

    A pouet egyik nagy baja pont az, hogy jelen pillanatban abszolútt alkalmatlan arra, hogy outsidernek odaadd a linkjet, mert nincs a cimlapon semmi ami kattintasra ingerelne, kellene némi redesign. Nem mondom, hogy ne lehet jó, most viszont nem az igazi. A demozoo-hoz írogatom a feature requestjeimet, már sok van, a poueten még több lenne, de ha van elhatározás a változásra akkor szívesen összeszedem.

    Szerintem rosszul látod. A pouet mint oldal, a pouet üzemeltetőinek a tulajdona. Ugyanakkor az adatbázis (a tudás) az egész demoscene-é kell, hogy legyen. A scene egésze hozta létre az adatbázist, nem az oldal üzemeltetői. Ezen gondolatmenet alapján bárki akarja használni scene célokra, az a korrekt, ha minden további nélkül megkapja.

  26. avatar Oswald says:

    ez meglepő :) mondjuk a c64 széna régebb óta létezik és a csdb tele van kiöregedett scenerekkel akik csak azzal foglalkoznak hogy uppolják a régi releaseket és fésülgetik a dbt :) egy egész “subscene” mást se csinál mint hogy felkutatja és transzfereli a régi lemezeket.

  27. avatar Gargaj says:

    murphy: mert a csdb tarol zenet es grafikat is. ha pouetet megnyitnank erre, eleg csunyat borulna a merleg, a partyknal pedig ne keverjuk az alkalmat a partynevvel.

    az adatbazisrol pedig annyit hogy credit where credit is due.

    (egyebkent epp most irom a pouetV2-t, ha meg nem lenne nyilvanvalo :)

  28. avatar pasy says:

    nem akarok fikázódni de megkérdem:

    “credit where credit is due.”

    ez mit jelent ?? (tudjátok én oroszt tanultam iskolába – és megszoktam hogy csak külföldi oldal olvasás közbe kell szótározni)

  29. avatar Chrono$ says:

    agyin dwa tri csiture pjaty

  30. avatar slyspy says:

    Gargaj: Ha már pouet v2, akkor javaslom, hogy közérthető dizájn legyen, mert a szanalmas.hu-ra kikerult video melle rakott pouetes linkre pl. ilyen hozzaszolas volt:

    “nekem a movie tetszett
    csak nem vagyok hozzászokva, hogy egy szájton öt perc tájékozódás után sincs még csak távoli fogalmam se arról, hogy miről szól
    leültem”

    “újabb szubkultúra, amiből egy szót se értek”

    na ennyit arrol, milyen promociot tud nyujtani jelenleg a pouet.
    ugyhogy hajra Gargaj, van mit valtoztatni!

    en megertem, hogy teged zavar ez a dolog, de en, mint mezei juzer egy dolgot szeretnek: egy minel teljesebb adatbazisban keresni zeneszre, grafikusra, demora, zenere grafikara, lamerdemora. akarmire. A pouet a szememben jelenleg arra alkalmas, hogy elolvasom a velemenyeket a demokrol, van normalis grafikus felulet, szoval lehet linkelni jol a demot. de az engem zavar pl., hogy miert csak demok vannak?
    inkabb egyutt kene mukodni a ket oldalnak, mert szerintem nem pont ugyanazt a funkciot latja el.

    attol en nem felek, hogy majd nem fogja az egyszeri juzer a demojat mindenhova feltolteni.

  31. avatar Oswald says:

    a csdb release mennyiségét nagyon megdobják a crackek is, az egyes játékok különböző törései mind megvannak, ami azt jelenti, hogy az “aranykorból” egyes játékok akár 10szer is megvannak. (pl a flimbo’s questet megnéztem most: 3 preview és 6 crack verzió).

  32. avatar blala says:

    a poueten is van ~3500 tokeletesen erdektelen cracktro. Persze az “csak” 10%…

  33. avatar Murphy says:

    Gargaj:
    értelemszerűen nem azt vitatom, hogy több demo létezik az összes platformon (beleértve a C64-et is) mint önmagában a C64-en :D Egyszerűen azt az állításodat cáfoltam meg, hogy a pouet adatbázisa nagyságrenddel nagyobb, ami jól láthatóan nem igaz, egy nagyságrend, és jelenleg a CSDb vezet, ráadásul lehetőségeiben sokkal jobb. Pl. pont a zenék grafikák integrálása is az egyik szükséges lépés lenne a poueten.

    A credites kifejezést én sem értem, írd körül please.

    slyspy:
    Igen pont ugyanez volt a tapasztalatom kívülállókkal nekem is.
    Szerintem nem egymásra linkelgetős együttműködése van szükség, az csak valami nyakatekert hibridet szül, hanem jó lehetőségekkel bíró oldalaknak, és a közösség úgyis eldönti, hogy mit használ és hogyan. A demozoo csak azért lett hirtelen téma, mert olyan dolgokat mutat amire nagy igény lenne, és a pouet alkalmatlan, ha tudná, akkor halva született ötlet lenne.

  34. avatar Bery says:

    A poueten én is sokszor hosszan keresek dolgokat, pedig állítólag demoscener vagyok, meg weboldalt is másodszor láttam már életemben :) Sok mindenről meg csak tőletek hallok, és magamtól sosem bukkantam volna rá.

    Szóval egy ideje én is gondolkodom ezen, hogy kellene már egy normális nemzetközi demoscene oldal. Gargaj, nem adnál admin jogot nekem a puethez? ;)))

  35. avatar Unreal says:

    De tok jo hogy a poueten mindig van random logo :))))

  36. avatar Ger says:
    de csak mert annyira akarod – mit erdemel az a bunos, aki megvalasztatja magat pouet-adminnak, aztan lenyulja az adatbazist ahhoz, hogy sajat uj siteot csinaljon belole? :)

    Gargaj, sztem nézd meg más szemszögből is a dolgokat.

    Nem hinném, hogy “bűnös” lehetne Gasman, tudtommal a Pouet public domain. Bár lehet, hogy ebben tévedek, mindenesetre én nem fogadtam el semmilyen restriktív licenszt, amikor feltöltöttem tartalommal meg kommentekkel.

    Amit mondassz, az alapján a Gasman-féle demozoo egy fork. Van ilyen sok open-source projektnél. De alapvetően a te pouet v2-d, meg gasman demozoo-ja is megpróbál egy még jobb demólapot csinálni.

    A versengés csodákat tesz. Nem lenne az igazi a Breakpoint, ha csak egy darab demó lehetne a compóban, amit a scene.org adminok utasításai alapján kellene kifejleszteni…

    Szóval nyilván szeretnéd ha a te lapod lenne a nyertes. de ezt nem úgy kell elérni hogy diszkvalifikálod a másikat, hanem úgy, hogy jobbat csinálsz nála… Sőt, a verseny miatt talán létrejönnek olyan dolgok is, amik a látogatóknak is tetszenek, nem csak a készítőknek :)

  37. avatar Gargaj says:

    Akkor hadd eljek egy szandekosan sarkitott peldaval:

    Partyn odajossz panaszkodni hogy szetbugzik a demod. En felajanlom hogy szivesen segitek, majd a gepedhez leulve lemasolom a zenet meg a texturakat, es kiadom egy sajat demokent.

    Te jossz.

  38. avatar Murphy says:
    Partyn odajossz panaszkodni hogy szetbugzik a demod. En felajanlom hogy szivesen segitek, majd a gepedhez leulve lemasolom a zenet meg a texturakat, es kiadom egy sajat demokent.

    A módszerével nem értek egyet, de a példa szerintem így hangozna helyesen:

    Partyn odajossz panaszkodni hogy szetbugzik a demod. En felajanlom hogy szivesen segitek, majd a gepedhez leulve lemasolom belőle a bass libraryt és a tiny xml-t.

  39. avatar Maxie says:

    szóval ha valaki csinalna meg egy portalt es a scene.hu hireit mirrorozna at ra mindenfele hivatkozas nelkul az is teljesen normalis lenne?

  40. avatar Bery says:

    Az a célunk, hogy népszerűsítsük a scene-t. Ha lenne még egy oldal, aki netán másokat is elér, szeritem első kérésre adnánk a híreket két kézzel, hogy tegye ki.

    Vagy ne adjuk, nehogy eljusson még 3 emberhez?

  41. avatar Maxie says:

    Ahogy en latom, a pouet sok ember melós gyüjtőmunkája. Lehet hogy ezzel több emberhez jut el és az nagyon jó, de azért egy ejjnye bejnye jár azért mert mások sok éves munkáját csak ugy lemásoltuk. szerintem.

  42. avatar blala says:
    Partyn odajossz panaszkodni hogy szetbugzik a demod. En felajanlom hogy szivesen segitek, majd a gepedhez leulve lemasolom a zenet meg a texturakat, es kiadom egy sajat demokent.

    Lemasolom a texturakat, amiket elotte a Flickr-rol vadasztal ossze. There, fixed for ya.

  43. avatar blala says:

    Ja, es ha mar atgyuruzott ide is ez a vita, hadd masoljam ide verbatim ps (pouet admin) velemenyet a dologrol a megfelelo pouet thread-bol:

    it was more the other way around, gasman was working on demozoo and since we were already facilitating access to the database (since its public service) we also asked him to help out on pouet.net. actually we didnt ask him at all, just gave him and poi the password and said: since unlike 99% of the our users you actually care about scene databases and presenting these things properly, why dont you lime out some bugs in pouet while you dont get demozoo good enough to act as a replacement.

    i find it quite unfair all this shit that some of you people seem to be throwing at gasman for trying to create a new scene database site. it might actually work better then pouet and instead of encouraging his efforts you’re just breaking his spirit. whats the point of building a new useful site to useful form if its main users are talking trash about it?

    i like both demozoo and openid concept alot and i hope gasman keeps working on both of them, connecting to scene.org, pouet.net and sceneid a very welcomed plus.

  44. avatar Oswald says:

    “egy ejjnye bejnye jár azért mert mások sok éves munkáját csak ugy lemásoltuk. szerintem.”

    de a megpatkolt xbox az rendben van gondolom. meg a letöltött filmek meg mp3ak…. nem formálhat valaki jogot a pouet adatbázisára azon az alapon hogy az enginet (részben) ő csinálta. ellopná egy egész közösség munkáját saját magának ?

  45. avatar Maxie says:

    a patkolt xbox mas, a microsoftot barki lenyulhatja mert az gonosz es multi :)

  46. avatar Murphy says:

    Maxie: A Gasman sose titkolta, hogy a demozoo honnan vette az kezdő adatbázist. “Initial data was sourced from the industrious types at Pouët, Slengpung and ZXdemo. ” Emellett szerintem minden itt felsorolt oldalra a demozoo-ból több link van mint a létező összes többi weboldalról. Itt nem arról van szó, hogy mások sok éves munkáját lemásolja, hanem ezen oldalak adatbázisából megkisérel egy új, több lehetőséget biztosító oldalt létrehozni. A módszere vitatható, a törekvése ugyanakkor dicséretes.

    A scene.hu hasonlat azért is sántít, mert konkrét hírek, cikkek vannak, amiket nagyjából egy tucat ember írt, és ezek 80-90%-át az üzemeltetők készítik. A pouet ehhez képest egy public domain adatbázis, amit több ezer felhasználó rakott össze, az adminok elsősorban a felületet biztosítják hozzá. Persze az ő munkájuk feltétele mindennek, de ettől még a tartalmat nem ők állítják elő, hanem a demoscene egésze.
    Persze ha kapunk visszalinket, és az eredeti szerző neve fel van tüntetve mindenki úgy mirrorozza a scene.hu cikkeit ahogy jól esik neki, mi csak örülni fogunk.

  47. avatar Gargaj says:
    wrote
    Partyn odajossz panaszkodni hogy szetbugzik a demod. En felajanlom hogy szivesen segitek, majd a gepedhez leulve lemasolom belőle a bass libraryt és a tiny xml-t.

    a bass.dll-t nem csak tolem kaphattad volna meg hanem barkitol, es persze ugyanugy mindenki csinalhat maganak betontexturat es trance-zenet, vagy csinalhat screenshotokat a demombol es kifotosoppolhatja a texturakat, de indulj ki abbol hogy poueten oda van irva ki toltotte fel a prodokat…

    wrote
    Lemasolom a texturakat, amiket elotte a Flickr-rol vadasztal ossze. There, fixed for ya.

    Lemasolod a texturakat amit a grafikusom adott (es kapott erte megfelelo creditet). There, get a grip.

    wrote
    since unlike 99% of the our users you actually care about scene databases and presenting these things properly, why dont you lime out some bugs in pouet while you dont get demozoo good enough to act as a replacement.

    ps dontese elegge nem kanonikus a dologban leven o nem “a” pouet admin, csak valaki aki felvallalta hogy fixeli a bugokat. a dologban a legautenitkusabb ember nyilvan analogue lenne de o egy ideje a marson van.

    wrote
    A módszere vitatható, a törekvése ugyanakkor dicséretes

    nem lett volna sokkal “dicseretesebb” ha esetleg nekiesik pouetnek es segit kifixelni/ujrairni?

    wrote
    A pouet ehhez képest egy public domain adatbázis

    a “public domain” szo maximum nagy-nagy idealizmussal hasznalhato, perpill amig poueten nincs disclaimer, addig bizony copyright.

  48. avatar slyspy says:

    Gargaj: ha jogrol van szo, akkor kinek kopirajt? Mert neked biztos nem, amennyiben nem a te neveden van az oldal vagy ilyesmi.
    Vajon egy cimlista az kopirajt, ha megirom egy konyvben? Telefonkonyvben? Ha irok egy waret, ami leszivja az oldalrol az adatot, vagy mitobb egyenkent klikkelgetve nezem vegig es irom ki a demok adatait, az minek szamit?

  49. avatar abcug says:

    mondom en , hogy ki kellene halnia az emberisegnek, mert csak baj van vele :)))

    roff: erdekes en evek ota leginkbann total commander + http://ftp.scene.org combot hasznalok es tok jol elvagyok vele :) poueten, leginkabb csak a “random image”-ot nezem ( masra ugyse jo :)))

  50. avatar abcug says:

    es ha valaki azt mondja, hogy copyrightos az osszes firg akkor lecsukjak a gargajt ? :)

  51. avatar Murphy says:

    Gargaj: kíváncsi lennék a közhangulatra, ha hirtelen kikerülne a pouetre, hogy minden az oldalon található információ a pouet üzemeltetőinek tulajdonát képezi…

    Ezt az üzenetet egyszer már megírtam, de nem láttam a listában, így most újra… :/

  52. avatar Gargaj says:

    murphy, slyspy: kollektiv pelda – http://www.discogs.com/help/license.html

  53. avatar Murphy says:

    Nem jó példa, mert nem demoscene site. Ennyi erővel a scene.org ftp is kijelentheti, hogy amit feltöltöttél oda, az innentől az ő tulajdonuk. A demoscene pont arról szól, hogy bármi amit alkotsz benne az ingyenessen és mindenki számára hozzáférhető. Ha a pouet egy miénk minden amit felraksz policyre állna át, hirtelen nagyon megnövekedne az igény a demozoo-ra.

  54. avatar pasy says:

    azóta szar a demoscene amióta internet van…..

  55. avatar Gargaj says:

    Murphy: az idealizmus szep dolog de jelenleg konkretan leirt dolgokrol beszelunk. a discogs is felhasznalhato barmikor barmire (a leirt kereteken belul), csak epp ok konkretan megfogalmaztak hogy ne lehessen oket megszivatni.

  56. avatar Murphy says:

    Gargaj: Nem értem mi ebben az idealizmus. A demoscene íratlan szabályai közt ott van, hogy ne sajátítsd ki más munkáját. Ha egy demoscene oldal nem így működik arra a közösség reagál. Nincs abban semmi furcsa, hogy a demoscene íratlan szabályait nem kérjük számon egy profitorientált oldalon.

  57. avatar Oswald says:

    Gargaj, kezd nagyon gáz lenni ez a hiszti.

  58. avatar Charlie says:

    Megy a rinya, megy a rinya? A scene egy kompetetiv mufaj. Verseny van a releasek, a partyk es a siteok kozott is. Gyozzon a jobb. :)

  59. avatar slyspy says:

    Hát szerintem azért Gasman eljárása nem volt a legkorrektebb, ha adminként nyúlta az adatbázist, de sztem főleg a scene filozófiáját figyelembevéve maga az adat az publikus, és nem is lett volna szükségszerű, hogy adminként szerezze meg.

  60. avatar Murphy says:

    Oswald, Charlie: Szerintem nem kell túlzásokba esni, a Gargaj a saját munkájának az értelmét félti.

    Szerintem tiszteletre méltó, hogy a pouet gatyába rázásának is nekiállt, (az mindig is rejtély volt számomra, hogy mikor szokott aludni :) ), illetve vicces, hogy nemzetközi szinten is mindig ő van megtalálva. A demozoo jelen állapotában (közösségteremtő funkciók hiányában, és a mindenben referenciázunk a pouetre hozzáálásból adódóan) szerintem látványossan nem próbál konkurensként fellépni. Persze később valószínűleg fog.

    A “legyek admin, és utánna új siteot indítok” nem egy egyenes gesztus, finoman szólva is stílusbeli hiányosságokat tükröz. ;) De ettől függetlenül egyik demoscene oldal adatbázishoz miért ne férhetne hozzá egy másik demoscene célokat szolgáló oldal? Emellett több munkával, de akár nem adminként is le tudta volna pásztázni az adatbázist.

    Ha a pouet szép lassan fejlődget, akkor szerintem az emberekben fel se merül, hogy átszokjanak egy másik weboldalra. Ökölvívásban is meggyőző fölénnyel kell megverni a bajnokot az övért. :)

  61. avatar Gargaj says:

    Igazabol engem se az zavar hogy meg egy oldal hozzafer ahhoz az adatbazishoz, hanem az ahogy ez le lett bonyolitva.

    De amugy egyetertek azzal amit Charlie/Murphy mond – a kesztyut fel kell venni :)

  62. avatar Remage says:

    Hagy idézzem be mégegyszer, amit Blala is írt már:

    it was more the other way around, gasman was working on demozoo and since we were already facilitating access to the database (since its public service) we also asked him to help out on pouet.net.

    Innentől azt nem értem, hogy miért megy még mindig ezen a problémázás:

    Hát szerintem azért Gasman eljárása nem volt a legkorrektebb, ha adminként nyúlta az adatbázist

    A “legyek admin, és utánna új siteot indítok” nem egy egyenes gesztus
  63. avatar slyspy says:

    Remage: azért, mert nem olvastam Blala hozzászólását. :)

  64. avatar Oswald says:

    Gargaj, Murphy: igen, elszaladt a ló. Gargajtól bocsánatot kérek:)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára