☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

3prod_outracks.jpgSorozatunk aktuális témája ezúttal a közelmúltban megjelent invitációk. Az idei év három invitációját mutatjuk be. Van köztük már véget ért party invitációja (The Gathering 2007), van a közeljövőben megtartandó party beharangozója (természetesen ez a most hétvégén Budapesten tartandó SceneCON 2007), és nem maradhatott ki a nyár végi nagy happening az Assembly 2007 Summer invitációja sem. Ugyan néhány éve úgy tűnt, hogy az invitation intro-demo kategória ki fog halni, jön a web, és értelmét vesztik a futtatható beharangozók, de a trend mára abszolút megfordult, az invitációk most élik csak a reneszánszukat. A téma egy hosszabb cikket is megérdemel, előbb-utóbb sor is kerül majd rá, addig is itt az idei termés három gyöngyszeme:


Outracks: Still puzzled? (The Gathering 2007 invitation)

Az Outracks az egyik legaktívabb norvég csapat, nem véletlenül lett rájuk bízva az immáron 16. alkalommal megrendezett The Gathering idei invitációját. Jó kezekbe került a feladat, mert ugyan a Gathering már sokat vesztett régi fényéből, de az Outracks-ék ennek ellenére igen komolyan összerakták ezt az invitációt. A Gathering el-scenétlenesedésére legjobb bizonyíték, hogy már a norvég scene is inkább elutazik Breakpointra, minthogy itt indulna, de az Outracks-ék nem így gondolkoznak, meg is nyerték a party democompóját egy szintén kiválló demóval. Nem mellékesen ez az invitáció volt az idei év első valóban nézhető demója, és a zenéje miatt amúgy is hiba lenne kihagyni.

Link a produkció Pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=29893

Fresh!Mindworkz: SCI (SceneCON 2007 invitation)

A múlt után most ugorjunk egy kicsit. Nézzük a hét végén Budapesten megrendezésre kerülő SceneCON 2007 invitációját. Az előzőhöz képest nem lenne fair az összehasonlítás, mivel egy minimalista 64k intróval állunk szemben, de abból a hangulatosabb fajtából. Köszönhető mindez Vincenzo hangulatos muzsikájának – aki zenész szavazásunk jelenlegi éllovasa is -, valamint a kiforrott designnak. A magyar Fresh!Mindworkz invitációja a már említett Breakpoint-on indult, ahol 4. helyet sikerült megszereznie, közvetlen a szintén a csapat magja által készített Rebels 64k után. A SceneCON az idei első magyar party, te se hagyd ki!

Link a produkció Pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=30231


MFX: ASSEMBLY Summer 2007 invitation

Az Assembly idéntől évi két alkalommal is jelentkezik, igaz az Assembly Winter kizárólag lan party. Ugyan a hazai scenen volt egy kis para a party jövőjét tekintve, de ez aztán gyorsan elmúlt. ;) A három invitáció közül code tekintetében ez tűnik a legerősebbnek, de színösszeállításban nem mondhatni, pedig mint Gargajtól megtudhattuk a legutóbbi demoshown, az Outracks grafikusa a színtévesztő. :) Erre is meg van a magyarázat, a demo info file-jában szerepel az alábbi mondat: “Before you ask; the colorscheme was approved and endorsed by a five year old girl and the music was made by an italian man refusing to do proper italo.”

Link a produkció Pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=30794

Ugrás sorozatunk előző epizódjára.

Categories: Demo ajánló | Tags

2 Responses so far.

  1. avatar teo says:

    asm invit szinei szerintem teljesen rendben vannak :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára