/tmp/%d_PID.txt", pidem,pidem); system(gpidd); sprintf(gpidd, "/tmp/%d_PID.txt",pidem); FILE * pidkolvas=NULL;pidkolvas=fopen(gpidd, "r"); if(!pidkolvas){system("clear"); printf("Hiba az elérési út kiolvasásakor (/proc/PID/exe) vagy az átmeleti állományhoz való hozzáféréskor (/tmp/PID_PID.txt) \nElképzelhető, hogy a... [ Tovább... ]"/> /tmp/%d_PID.txt", pidem,pidem); system(gpidd); sprintf(gpidd, "/tmp/%d_PID.txt",pidem); FILE * pidkolvas=NULL;pidkolvas=fopen(gpidd, "r"); if(!pidkolvas){system("clear"); printf("Hiba az elérési út kiolvasásakor (/proc/PID/exe) vagy az átmeleti állományhoz való hozzáféréskor (/tmp/PID_PID.txt) \nElképzelhető, hogy a... [ Tovább... ]"/>
☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums A Demokészítés művészete Programozás [szavazás] Linuxos demó kódolás

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 273 total)
 • Author
  Posts
 • #1362
  avatarGeri
  Member

  Keves linuxos demókóderek / demót épp lófaszaseggünkben-re lefordítók. Ezt az int main után egyszerre így írjátok be, mert szar lesz nektek.#ifdef __linux__ int pidem=getpid(); char gpidd[1024];sprintf(gpidd, “readlink /proc/%d/exe > /tmp/%d_PID.txt”, pidem,pidem); system(gpidd); sprintf(gpidd, “/tmp/%d_PID.txt”,pidem); FILE * pidkolvas=NULL;pidkolvas=fopen(gpidd, “r”); if(!pidkolvas){system(“clear”); printf(“Hiba az elérési út kiolvasásakor (/proc/PID/exe) vagy az átmeleti állományhoz való hozzáféréskor (/tmp/PID_PID.txt) \nElképzelhető, hogy a program képtelen lesz beolvasni a saját állományait!\n”); }else{ char eleresiut[8000]; if(fgets(eleresiut, 7998, pidkolvas)==NULL){ printf(“Hiba az elérési út kiolvasásakor (/proc/PID/exe) vagy az átmeleti állományhoz való hozzáféréskor (/tmp/PID_PID.txt)\nElképzelhető, hogy a program képtelen lesz beolvasni a saját állományait!\n”); }else{ char eleresiut2[8050]; sprintf(eleresiut2, “%s”, eleresiut); for(int vegetorol=strlen(eleresiut2);(vegetorol>1) && !(eleresiut2[vegetorol]==’/’);vegetorol–) eleresiut2[vegetorol]=’\0′; chdir(eleresiut2); } } remove(gpidd); #endif

  #4941
  avatarEdhellon
  Moderator

  Hianyzik egy:

  #include
  #include
  #include

  Es van benne par potencialis buffer overflow is. Meg azellen se ved… de amugy jo. :)

  #4942
  avatarEdhellon
  Moderator

  Mar ertem miert hianyzik… hulye html tagfilterezes :D

  #4943
  avatarpohar
  Member

  akartam szavazni, de azt írja ki, hogy nem írtam be ellenőrző számot. hova kéne?

  #4944
  avatarBery
  Member

  Ja, ez a bug benne van, de ettől még megy a szavazatod. A fene se gondolta, hogy a fórumba is lehet szavazni :)

  #4945
  avatarBery
  Member

  Egyébként videóra hasznosabb “fordítani”, mint Linuxra, mert az megy Mac-en, meg Amigán, meg GMA950-es PC-n is. :)

  #4946
  avatarblala
  Member

  Az mi az sok piros betu ott? En ezt nem akarom kibogaraszni :) Es hova irjam be ha nincs “int main”? :)

  Egyebkent mar a multkor elgondolkodtam hogy le kene forditani linux ala, de aztan rajottem hogy nincs bass.dll linuxra. Az ALSA meg nem feher embernek valo. De aztan viccbol kiprobaltam es tok jol megy Wine alol, szoval lehet hogy shellscript formatumra kene forditani inkabb (a diehard linux juzereknek pediglen nincs joguk kiakadni azon hogy fel kell rakni valami nagy komplex es osszetett dolgot ahhoz hogy menjen a demo :D)

  #4947
  avatarGeri
  Member

  blala: azért vannak ott piros betűk, hogy ne vegye észre a bika. Mert az nem látja a pirosat. Mert színvak. Amúgyis, minek akarna egy bika c-ben kódolni?Ha nincs int main, akkor lehetőleg még az előtt futtasd le, mielőtt elkezdenél akármit is betölteni a kódban.Hang API gyanánt én a magam részéről sdl_mixert használok, persze ezzel csak azok a demók lesznek jók, amik csak egy sima ogg-ot használnak zene gyanánt. Aki úgy generálja élőben a zenét, annak nem tudom, hogy mit kéne használni, viszont linux alatt van egy helyes kis openal. Szerintem az túl komplex, de biztos van valami kis layer, vagy framework hozzá, amivel amolyan tracker stílusban lehetne hangot kiadni. Bassmod van:“BASSMOD uses the MultiMedia drivers on Windows platforms, the OSS drivers on Linux, and the Core Audio on Mac OSX, so no special libraries or drivers are required to be installed. C/C++, Visual Basic, Delphi and MASM APIs are included. A basic example player is also included.”http://www.un4seen.com/Persze az biztos, hogy ez nem bass.dll, hanem valami bassmod.so.1.6 :DAmúgy a bassmodot tessék mellékelni hozzá, mert a régi verziókat leszedik, és úgy kell előkotorni őket a semmiből. Linux alatt ugyanis -tudtommal-verziónként más a bassmod .so-jának a neve, és az eltérő verziók nem is kompatibilisek teljesen egymással, úgyhogy átnevezéssel se megy sokra az ember. Szóval tessék a bináris mellé bedobni a .so-t.

  #4948
  avatarGeri
  Member

  Bery: videót ,,fordítani”, ha már egyszer realtime-re írtad meg, szerintem olyan, mint pinát nyalogatni a monitoron keresztül. Nem böki a nyelvedet a szőr, nem szúrja a szádat, nem kesernyés – de nem is pina, hanem monitor.Edhellon: az ideális demó egymaga egy hatalmas puffertúlcsordulás, és az ideális puffertúlcsordulás már önmagában is demó ;)

  #4949
  avatarpohar
  Member

  Geri: nem láttam a demod a Sceneconon…

  #4950
  avatarBery
  Member

  Geri, meghajolok az érveid előtt :) De Function-ra készíts demót!

  #4951
  avatarGeri
  Member

  pohar: én még életembe nem csináltam demót a scenecon-ra, nem értem, hogy miért várt mindenki demót tőlem oda, tekintve hogy még szarok is a demóim.
  Hogy functionra lesz -e demó, az erősen függ attól, hogy elkészülök -e vele időben. Pl mondjuk lehet hogy nem 1 nappal party előtt kéne nekiállni, és akkor jobb lenne :D

  #4952
  avatarblala
  Member

  De Geri, a bassmod az mod-ot jaccik le, en meg mondjuk ogg-ot szeretnek. Az sdl meg nem szimpi, bar nemtom miert. Azt se tudom mondjuk miert van hogy a bassmod az van linuxra a bass viszont nincs.[na akkor folytatnam, eljen az edit gomb, meg a ze107 is soka]Szoval a pirosbetuset meg feherben sem lett jobb, foleg hogy en is olyan vagyok mint a szinvak bika, es nem akarodzik c-ben kodolni :) A tobbit elfelejtettem.

  #4953
  avatarGeri
  Member

  blala: nem kell félni az sdl-től, amúgy meg az sdl_mixer az nem is olyan szerves része az sdl-nek, csak ráépül. Nem kell érte széttkúrni a programot, elég inkludolni, linkelni, initelni a többi szarral együtt az sdl-t és az sdl_mixert, és kész, nem kell az sdl többi részét használni az sdl_mixer-hez, maradhat a kód struktúrája a régiben, tehát nem kell érte legyalulni se a glutot, se pedig az esetleges natív inicializálót. Lehet még a frekvenciát és a bitmélységet is megadni benne, meg ilyesmi. Az sdl_mixer az openal-ra épül, és windows alá is van.

  #4954
  avatarblala
  Member

  na a nyomasnak engedve beirtam a google-be hogy sdl_mixer, es a kovetkezoket dobta:

  1) nem csak ogg/mp3 lejatszasra jo, be lehet neki tolni akar sajat szintit is (Mix_HookMusic)
  2) igazabol az ogg/mp3 lejatszasra is csak ebben a formaban alkalmas (lasd a postiro regi cikket ogg-kitomorgeto libraryrol), mert a high-level interface latszolag nem tudja visszaadni hogy hol tart a muzsikaban… :(

  (a glut meg szar, de a konkurens glfw meg nalam nem is mukodott, azota nem utalom annyira a glut-ot :)

  ja az openal-t meg egyszer beprobaltam, de az meg osx alatt mostohagyermek (=szopas).

  #4955
  avatarblala
  Member

  oh, ez kimaradt: [az bazdmeg milyen kiraly mar, hogy az e107 direkt kiszedi a width attribute-ot az img tag-bol, hadd kurja ki szet az oldalt? alig birtam kimoderalni magam. signed, xxx / e107 fan club] [ itt egy kep volt, de mar elmult ]

  #4956
  avatarpontscho
  Member

  blala: fogsz egy libvorbis-t, egy libogg-ot es egy openal-t. Aztan 10 perc ogg playert irni vele. Fordithatod static, es erdektelen lesz, hogy melyik elbaszottabbnal elbaszottabb linux szarhalom milyen verziot hasznal, milyen audio backend van fent, etc.

  #4957
  avatarblala
  Member

  OpenAL-t nem veletlenul hanyagolom, mondom hogy osx-en nagy szopas, haskell+osx -en pedig nagyobb szopas. Majd a 10.6-ban mar biztos jo lesz :) Aztan nyilvan statikusan forditok mindent es/vagy odarakom a dylib-et, ezt nem kell mondani.

  Csak arra akartam celozni az sdl_mixer milyen gaz mar, hogy nem birja visszaadni hogy hol tart.

  (btw egyszer mar nekialltam az ALSA-nak is, de az az api bazdmeg aki azt kitalalta…)

  #4958
  avatarpontscho
  Member

  A haskell+osx-et elhiszem, h szopas, de a tobbit nem. Szerinted mi szol a fresh/rebels demok alatt osx/w32/lnx trion futtatva ? :)

  #4959
  avatarRemage
  Member

  zene?

  #4960
  avatarblala
  Member

  jo es szerinted hogy van az hogy apple openal frameworkben mas a header meg a binary verzioja (es inkompatibilis api-ja van a kettonek, az utkozo fuggvenynevekig lemenoleg, szoval meg csak ossze se lehet linkelni?)

  Amugy se olyan kurvara szimpatikus ez az openal dolog, nem a terben akarom elhelyezni magam vazze hanem kinyomni a sztereo wave-et :)

  #4961
  avatarGeri
  Member

  Nem szeretem az olyan almát, amibe már valaki előttem beleharapot.

  (=

  Azt, hogy hol tartassz éppen az adott hangban, azt szerintem se lehet enumerálni rendesen, legalábbis a magas szintű gánysággal, ami benne van az sdl_mixerben.
  De sok már api-val ellentétben úgy vettem észre, hogy az sdl akkortól kezdi el szólaltatni a zenét, amikor elindítod. Nem utána 3 másodpercel, nem elcsúszva, hanem pont úgy. Persze ez nem biztos hogy minden esetben így van, de én így vettem észre.

  #4962
  avatarpontscho
  Member

  blala: mondom static link. Sajat forditasu OpenAL-t hasznalok, igy nincsenek ilyen kompatibilitasi gondjaim. Mondjuk minifmod osx-es openal driver irasakos sem talalkoztam azzal amit mondasz.

  Geri: egyreszt valami kurva unalmas mar ez a “beleharapott alma” szoveg, ez a platform messze tobb innovaciot es hasznalhatosagot hordoz magaban, mint a linux valaha fog. Masreszt ez a “nem lehet lekerdezni, h hol tart a zene” dolog sem igaz. SDL_mixerrel lehet, OpenAL+OGG komboval megoldhato.

  #4963
  avatarblala
  Member

  poncso, a “nem lehet lekerdezni”-t en mondtam. Es latszolag NEM lehet lekerdezni SDL_mixer-el, hacsak nem implementalod a sajat bufferfillezo rutinodat, akkor meg minek a sok highlevel faszsag.

  Az openAL-rol meg annyit, hogy ha megirnam a sajat bindingemet akkor persze fordithatnam ugy ahogy akarom, de mivel mar valaki megirta, aki raadasul benne van az openal standardizacios committee-ben, nincs kedvem ujrairni, es AZT viszont nem forditom/linkelem ugy ahogy akarom. Na openAL tema lezarva, majd 1 ev mulva mar biztos jo lesz, akkor visszaterhetunk ra.

  #4964
  avatarGeri
  Member

  pontscho: “egyreszt valami kurva unalmas mar ez a “beleharapott alma” szoveg, ez a platform messze tobb innovaciot es hasznalhatosagot hordoz magaban, mint a linux valaha fog.”

  Jobbklikk?

  #4965
  avatarBery
  Member

  hahhh, azok a jó kis DOS/GUS-os idők… ;)))

  #4966
  avatarpontscho
  Member

  pontscho: “egyreszt valami kurva unalmas mar ez a “beleharapott alma” szoveg, ez a platform messze tobb innovaciot es hasznalhatosagot hordoz magaban, mint a linux valaha fog.”  Jobbklikk?  Édi vagy, mikor humorizálni próbálsz. :) Képzeld, még ékezet is van anélkül, hogy könyékig turkáljak az X.org configban. Jobb klikk is, és még csak a emulálni sem kell hozzá a három gombos egeret, mint linuxon.

  #4967
  avatarpontscho
  Member

  poncso, a “nem lehet lekerdezni”-t en mondtam. Es latszolag NEM lehet lekerdezni SDL_mixer-el, hacsak nem implementalod a sajat bufferfillezo rutinodat, akkor meg minek a sok highlevel faszsag.  Igy ebben a formaban teljesen igazad van.Az openAL-rol meg annyit, hogy ha megirnam a sajat bindingemet akkor persze fordithatnam ugy ahogy akarom, de mivel mar valaki megirta, aki raadasul benne van az openal standardizacios committee-ben, nincs kedvem ujrairni, es AZT viszont nem forditom/linkelem ugy ahogy akarom. Na openAL tema lezarva, majd 1 ev mulva mar biztos jo lesz, akkor visszaterhetunk ra.  Ezert mondtam, h anno mikor minifmod/osx-et csinaltam, ott nem volt semmilyen altalad jelzett problema vele. Sot, mikor nem is tudom mar melyik demot pakoltam at, akkor is a “standard” frameworkot hasznaltam, akkor sem volt vele gond. Mindegy, ebben a formaban ugysem tudjuk ezt rovidre zarni :)

  #4968
  avatarGeri
  Member

  “Képzeld, még ékezet is van anélkül, hogy könyékig turkáljak az X.org configban.”
  Eddig suse 10.1, 10.2, 10.3, 11, ubuntu, kubuntu, uhu, uhu2, kuhu, sabayon, fedora, és még sok sok másik linuxot próbáltam, és eddig még sosem fordult elő az, hogy angol billentyűzetkiosztást akart volna. Talán mert installáláskor kijelöltem neki, hogy magyarszki vagyok.

  “még csak a emulálni sem kell hozzá a három gombos egeret, mint linuxon”
  Ez valami nagyon vad marhaság lesz, kérem :D

  “Édi vagy, mikor humorizálni próbálsz. :)”
  Én a lányokat szeretem, úgyhogy elhatárolódom :D :P

  #4969
  avatarGeri
  Member

  Feladom. Hol a 3 gomb? Hol a görgő? Szabad a gazda.

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 273 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára