☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Deadline 2018 party report

Posted by Vickey on 2018-10-24, 18:25

Ebben az évben szeptemberig úgy hittem, nem tudok menni. Végülis úgy tűnt a party előtt 2 héttel, hogy mégis tudok menni, így azonnal el kezdtem szervezni, hogy tudjak megint infodeskelni. Mert nem bírom ki, valamit mindig kell alkotnom. :D

Mivel csak ilyen későn kapcsoltam, a legközelebbi hotel az teljesen fullon volt, de ahová kerültem végül, teljesen ismerős volt, mert tavaly töltöttem ott 1 napot, úgyhogy eléggé rutinos voltam. Ami újdonság volt, hogy ezúttal Budapestről indultam repülőn péntek reggel olyan 4 óra alatt és nem Karlsruhéból indultam vonattal 5 óra alatt. Azért ez kényelmesebb, és majdnem ugyanott vagyok. :)

Együtt mentünk ki Picarddal a reptérre, viszont neki vissza kellett menni Karlrsuhéra, mert péntek este a munkahelyén volt valami esemény. Így kettéváltunk. Sokat nem aludtunk viszont én annyira igen, hogy tudtam olvasni, ami nem igazán szokott menni kevés alvás után. Reptéren találkoztunk Mauglival, akit pont kiszúrtam a biztonsági ellenőrzésen.

Berlinben kijött a rutin, mert a Google Maps egy megállóval előbb próbált lerakni, mint amire emlékeztem. Nem voltak meg azok az ismerős pontok, ahonnan már fejből tudtam az egészet. Úgyhogy végül nem dőltem be a Google ajánlásának. :) Idén kihagytam a plázában való ebédet, miután Rasmus közölte beérkezésem után 10 perccel, hogy van reggeli, és közvetlenül Orga meeting  délután 1 órakor… :) Jól tudtak időzíteni, mert éppen kezdtem már farkas éhes lenni. Utána már nem sokat tudtam hozzátenni az előkészületekhez, csak feltettem a szemeteszsákokat az asztalok végére. Közben befutott Maugli, DSH és a párja (bocsi elfelejtettem a nevedet… O:) ) Majd a megszokott helyemre mentem várva a nyitást (ami 3 és fél órát késett valamiért).

Előkészületek közben az látszott, hogy az infodeskes főnök, Rasmus kicsit lazábban kezeli Revisionon alkotott szabályt, miszerint amikor infodesk mögött vagyunk, akkor lehetőleg legyünk józanak. Jól van, külföldi party, más szokások, nem én vagyon a főnök.. Szolidan, de egész shift alatt whisky-t ivott. Netpoettel beszélgetett, és mutatta a pénzkazettát, hogy milyen hiper-szuperül működik, mert megtartja a helyén a benne lévő pénzérméket: és egy mozdulattal megfordította a kazettát, ami teljesen nyitva volt… 10 perces kárelhárítást kellett végeznünk utána. :D Utána meg küldtem fotót a fitness edzőmnek, hogy milyen szörnyűségeknek kell ellenállnom (1 méteres karácsonyi Lebkuchen-t fotóztam le neki. :D )

Kezdtek gyülekezni az emberek, és olyanok is eljöttek, hogy Netpoet (Frankfurtból, az kb. 4 óra vonattal és 1-2 repülővel; Steam már pénteken lejött.. igaz Kölnek is van reptere, szóval elég könnyen jönnek (2 óra kb) mi is max 2 és fél-3 óra alatt odajutottunk, tehát annyira nekünk sincsen messze. Egyszer megcsináltam azt, hogy 5 órát utaztam oda-vissza Nordlicht miatt (Karlsruhe-Bréma távolság.. jó, már akkor is ott volt az E-bookom, elfoglaltam magamat az olvasással.)

Több, mint 3 órás késéssel ugyan, de elkezdődött a party, ezen kívül nem sok dolog történt, csak kávét főztem, ami szintén rutinból ment már. Meg ellenőriztem a VIP listát, hogy minden magyar rajta van-e, és kiderül, hogy DSH és a barátai nem is voltak, ezért Rasmussal újat nyomtattam. Nagyon látszott, hogy nem én foglalkoztam a pólókkal, meg akik előre vettek, azokat alig lehetett megkeresni, amikor jöttek a látogatót, de amikor lement a hullám, ezt is megoldottam. A shiftem után Spenóttal találkoztam, aki éppen akkor futott be.

Shift után elmentem becheckolni a hotelbe, és azt számolgattam út közben, hogy ha másfél órát pihenek és kb. fél 10-re érek oda, akkor még van esélyem hallgatni és táncolni DSH szettjére, amit már nagyon vártam. És az se érdekelt, hogy a másnap déli shiftre karikásabb szemmel fogok menni. De előtte még elmentem bevásárolni kaját a közeli benzinkúthoz, mert kaja nélkül én nem tudok rendesen pihenni (meg ha kevés kaját eszem, akkor sem).

Na, nagyjából sikerült is ez a tervet végrehajtanom, és viszonylag pihenten mentem vissza immáron party módba kapcsolva. Csodálkoztak is, hogy megjelentem, nem is értettem miért. Azt hitték, hogy már nem jövök vissza.

Amíg vártam a szettet, ismét beszélgettem egy kicsit Fei-jel a lengyel barátunkkal. Szegény lehet, hogy kicsit sok voltam neki az állandó Dűne mániámmal. O:) És olyan dolgot mesélt el, amit alig hittem el. De elmesélte, hogy létezik olyan rajongó által írt könyvek, hogy “Bene Gesserit Training Manual” és “Mentat Handbook” vagyis a két kedvenc típusú karaktereimet mondja el, hogy hogyan lehetünk azok.. (party után már landoltak a gépemen, egyszer még elolvasom őket).

Időközben begyújtották a tábortüzet és mellette LJ-vel és KB-val beszélgettem arról , hogy ők hogyan jöttek a demoscene-be. Néha szeretem tudni ezeket a dolgokat, meg tűz kihozta belőlem a retrós, visszatekintős énemet.

Közben kiderült, hogy DSH csúszni fog, mert Ronny beragadt a dugóba, és késni fog. Majdnem 1 órát. Hurrá. 2 óra helyett, amit engedélyeztem magamnak, így órányira zsugorodott… Na mind1. Máskor talán több szerencsém lesz. De 1 szó, mint 100, az a közel 1 óra is eléggé pörgősre sikerült, felváltva fényképeztem meg táncoltam.  Nem bántam meg. :) Majd visszamentem a hotelbe.

Kb. 10-ig aludtam, és reggeli után visszamentem a partyplaccra, mert déltől ismét volt egy 5 órás shiftem. A leglényegesebb dolog az volt, hogy végre megjött Picard is, mert számomra nélküle nem igazi a party, mindig ott kell, hogy legyen. És nagyon látszott rajtam, hogy fáradt vagyok, és emiatt végig dideregtem. Igaz, az ajtó mellett voltunk, így egy kicsit érthető is volt.

Picard elment a közeli boltba bevásárolni, és többek között vett pácolt húsokat is, remélve, hogy lesz BBQ. Meg a kedvenc görög joghurtomat, amit akkor kedveltem meg, amikor még Karlsruhéban laktam. Végülis begyújtották a németek a grillezőt, de a húsmennyiség kettőnknek már sok volt. De így is elfogyott. Grillezés közben azon tanakodtunk, hogy hol lehet DSH mert már este 6-7 felé lehetett és még mindig nem érkezett meg a barátaival együtt. Kicsit le voltam hangolódva, mert be akartam neki mutatni a majdnem teljes Evoke orga teamet, és Mauglival elkezdtünk tanakodni, hogy hova kellene még beprotezsálni. :) (és a végén dobtam egy hátast, hogy mi Maugli végső célja, ami után nyugdíjba szeretne vonulni a szervezéstől.. ;) )

Utána megnéztük Charlie előadását. Bár én csak “moral supportként” néztem meg az szemináriumot (túl sokat nem értettem belőle) és kb. 10 perc után látszott is rajtam, hogy ez nem nekem való, mert folyamatosan ásítottam. (és nem azért, mert unalmas volt).

Compók egyik felében ki kellett osztanunk piros-kék 3D-s szemüvegeket, mert voltak ilyen alkotások is. Amúgy Venom majdnem a vége felé közölte, hogy azért ne felejtsünk el szavazni, és a cím, ahol lehet szavazni, azt a bal felső oldalon meg lehet találni. Spenot meg azt hitte, hogy a link csak egy díszítőelem, annyira nem lehetett elkülöníteni a kép többi darabjától. Értem én, hogy design, meg hogy kell, de ha ez az olvashatóság rovására megy, akkor az nem valami szerencsés. (pl. dsh–>ash …. ) LJ és Holon (Padua és Ronny – igaz ők végül egyedül indultak a demo compoban) is hozták az elvárt színvonalat.

Az este további része kellemes beszélgetéssekkel volt tele, és egy olyan hírrel, aminek nagyon örültem. :) És az is kiderült, hogy Netpoet mostanában nem szokott nagyon alkoholt inni, és olykor fel is van háborodva ezért, úgyhogy ne nagyon kínálgassuk pálinkával.

Compók után Picarddal nagyon hamar visszamentünk a hotelben, mert már fáradtak voltunk. Valami koncertről maradunk le, de végülis nem bántam. Vasárnap reggel már nem mentünk vissza, mert nekem 14:30-kor volt a repülőm és már nem láttuk értelmét. Picardnak meg dél körül indult a repülője vissza Karlsruhéba.

Összességében nagyon jól éreztem magamat, nem bántam meg, hogy elmentem ismét szervzeni. Aki teheti, menjen el nyugodtan, szeretettel várnak/várunk mindenkit. :)

Categories: Party | Tags: , ,

2 Responses so far.

  1. avatar Travis says:

    Nagyon jó olvasni ezeket a party riportokat. Élettel teliek.

  2. avatar Vickey says:

    Köszi! Azért csinálom. :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára