- This topic has 8 replies, 5 voices, and was last updated 16 years, 3 months ago by .
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Platformok › Egyéb › MacOSX
Hali,egy ideje erdekel a dolog, vegulis hany sziner hasznal itthon Apple MacOSX-et? Eddig kb. haromrol tudok: – en – Pudding (ziona) – spenotMeg valaki?
Foolman
én láttam Blalát is ilyet cselekedni.
Az eddig 5 :)
lvsti
az amigasok kozott szerintem lesznek meg tobben is…
de ha mar igy temanal vagyunk: Pontscho, irhatnal egy cikket ide a scene.hu-ra arrol hogy hogyan kell osx-en legegyszerubben mondjuk opengl ablakot nyitni* meg hangot kiadni, lehet hogy ez elosegitene a releasek/portok szamanak novekedeset :)
(*szemely szerint a nativ megoldasokat preferalom a mindenfele sdl meg faszomtudja crossplatform librarykkal szemben, es a glut-ot is az utobbihoz sorolom – viszont tulzottan lusta vagyok utanakeresni a neten meg az apple doksijaiban turkalni is)
Hat… lehet rola szo. Amugy ruhellem az ilyen libeket (SDL, GLUT, stb), ugyhogy sajat irodott inkabb. Kiveve OpenAL-t, az egyszerusitett par dolgot. :)
na hat akkor teljes az egyetertes. az openal meg gondolom olyasmi mint az opengl csak kevesbe kiforrott/elterjedt, ugyhogy az meg oke.
Eleg jol el van terjedve azert. OSX-en 10.4 ota jelen van, Vista default hangrendszere is ez, valamint nem keves jatek is hasznalja. Jelenleg az 1.1-es verzional tart a draft es a lib is.