☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Platformok Egyéb KádárCC

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #1385
  avatarGeri
  Member

  Kedves szkennerek!Bemutatom a KádárCC nevű C fordítóprogramomat, amely az alábbi népköztársaság béli számítógépekre lesz képes fordítani:HT-1080ZHT-2080ZHT-3080C VTech VZ200 Didaktik AlfaDidaktik BetaDidaktik GamaDidaktik MVideoton TVCTesla Ondra EiNis Pecom 64Czerweny CZ-2000 ZVT PP 01Nový Bor IQ151Aircomp-16HomeLab IIHomeLab IIIHomeLab IVBRG ABC80Microkey PrimoTriton IPT-02Pravetz-8MPyldin-601Zbrojovka Brno: Consul 2717IQ-151PP-01KC 85A5105EC1835P8000Bosman 8 Elwro 800Mera Elzab MeritumUnipolbrit Komputer 2086 Ice Felix HC85 Temesvár TIM-SElectro Magnetica JetElectronica CIPITCI CobraGalaksijaOraoAgatElektronikaHobbitBajtA KádárCC a következőkkel kompatibilis:-(nagyjából) C szintakszis, while, do, for, next, else, continue, break-adattípusok: bool, char (s/u), int (short, long, signed, unsigned), float, double-függvények: szokványos c szabvány adatáttadás a függvényekben, c szintaxisú függvénykezelés-++, !, –, +=, -=, *=, /=, stb-#include-pointerek: ez kicsit deprecated, a következők működnek karaktertömb alapokon: sprintf, snprintf, printf, atoi, atof, stb.. (kb stdio.h)-teljesen C kompatibilis tömbkezelés (akár 2, 3 dimenziós is)-teljesen kompatibilis a forrásrendszer BASIC-ével, pl PLOT 10, 12, 40 helyett plot(10, 12, 40);-cos, sin, és a többiek (kb math.h)A fordítóprogram célja: hogy az is írhasson szoftvert a népköztársasági számítógépekre, aki nem akar sorszám szerinti, még függvényekkel sem kompatibilis kezdetleges BASIC interpeterekkel szórakozni, vagy a basic nyelvet megtanulni pl egy demó kedvéértA fordítóprogram Linuxon és Windowson (de főleg az előzőn) fut, a végeredményt a már létező third party segédprogramokkal kell a gépekre felküldeni, rákonvertálni.A fordítóprogram első teszt-verziója hamarosan elérhető lesz. A fordítóprogram már működőképes. Majd ha már normálisabban működik, kiteszem ide, és majd felteszem pouetre is. Igen, a KádárCC magáncélra ingyenes.Javaslatokat, ötleteket szívesen várok. A programot legkorábban 2-3 héten belül tudom majd odaadni azoknak, akik már nagyon kíváncsiak rá.További adatok:a fordítóprogram gépigénye: -2.6.x linux vagy minimum win98-512 mega RAM-kb 5 mega szabad hely-A fordítóprogram sebessége gyors. Tényleg.

  #5638
  avatarBery
  Member

  Most akkor Z80 gépi kódot tud fordítani, jól értem?

  Hihetetlen vagy, Geri, mikbe ölsz energiát! :)

  #5639
  avatarGeri
  Member

  Nem, ez nem gépi kódot állít elő, hanem egy .bas fájlt. Amit aztán tetszőlegesen tovább lehet fordítani arra alkalmas eszközökkel gépi kódba, esetleg .cas fáljba, third party eszközökkel. A felsorolt gépek basic-je különböző, ennek megfelelően több path van(lesz) a fordítóprogram kódjában.

  #5640
  avatarJimmi
  Member

  KádárCC! :D
  Ennek annyira jó neve van, hogy jár neked egy finom körte!

  #5641
  avatarCharlie
  Member
  wrote
  Kedves szkennerek!

  Engem szolits inkabb printernek!

  wrote
  A fordítóprogram célja: hogy az is írhasson szoftvert a népköztársasági számítógépekre, aki nem akar sorszám szerinti, még függvényekkel sem kompatibilis kezdetleges BASIC interpeterekkel szórakozni, vagy a basic nyelvet megtanulni pl egy demó kedvéért

  Höhöhöhöhöhöháááháháháháháháh… :) Biztos tok sok minosegi szoftver fog keszulni vele, azoktol akik nem birjak megtanulni a hiperbonyolult BASIC nyelvet, amit mindenki 5-6 eves koraban 3 nap alatt megtanult. Mellesleg Z80-as gepekre kb. van normalis C fordito is, azt meg sem emlitve, hogy epeszu ember assemblyn kivul ugysem all neki ezeken semminek. Hacsak nem valami uberszart akar alapbol. Bar nalad ez eletcel pl. ahogy eszrevettem.

  De a KadarCC nev szenzacios, szoval azert tolem is jar egy lofasz, bo nyallal! :)

  #5642
  avatarGeri
  Member

  Ezekkel a fordítókkal az a baj, hogy a gépek egyéni lehetőségeit (grafikus módok, hangképzés) csak nagyon nagyon bonyolult módon, vagy sehogy sem lehet kihasználni.

  #5643
  avatarTravis
  Member

  Én inkább megvárom a BrezsnyevC++-t

  #5644
  avatarCharlie
  Member
  wrote
  Ezekkel a fordítókkal az a baj, hogy a gépek egyéni lehetőségeit (grafikus módok, hangképzés) csak nagyon nagyon bonyolult módon, vagy sehogy sem lehet kihasználni.

  Miert, BASIC-bol ki lehet? :) Nerohogtess mar. Az hogy egyszerubb bevaltani a grafikus modba es kirakni egy pixelt, vagy megszolaltatni azt hogy *BEEP* meg nem jelenti azt, hogy *kihasznaltad* a kepessegeit.

  #5645
  avatarGeri
  Member

  Ne a Commodore gépek képességeiből indulj ki.

  #5646
  avatarCharlie
  Member

  En egy BASIC interpreter kepessegeibol indulok ki. Es ezen a te kepessegeid csak tovabb ronthatnak.

  #5647
  avatarGeri
  Member

  Használj, amit akarsz.

  #5648
  avatarpista
  Member

  Esetleg Milošević ASM-t a határon túli magyaroknak? :)

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára