☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Platformok PC DLL Hell

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #1403
  avatarOswald
  Member

  Sziasztok!Van egy pcs c64 pixel editorom ami használja a gdiplus.dll-t. na de ennek több verziója van, és én idegen forrással hívogatom ami használ egy verzióspecifikus type libraryt. elvileg ha az exe mellé teszem a dll-t akkor azt kéne betöltenie, de nem mindig ez történik, és amikor más verziót nyal be a windows elhasal a progi.most nézegetem a manifestes csodát, találtam egy manifest generáló progit, de az nem hajlandó a dll-t megenni.nekem meg fingom nincs hogy kéne a manifestbe begyűrni egy dll-t. MSDN-en a leírás nem érthető guglin se találok értelmeset.help!

  #5798
  avatarGeri
  Member

  A megoldást erre a konkrét problémádra nem tudom, de jótanácsot tudok adni ezzel kapcsolatban minden fejlesztőnek, és ez minden platformra igaz. libjózsika.so.1.8.34 libraryval nem írunk programot. Semmilyent.

  #5799
  avatarOswald
  Member

  szal saját libet kéne írnom a windowsos grafkezelő helyett ? :) talán az oprendszert is nekem kéne ;)

  #5800
  avatarGargaj
  Keymaster

  igazabol mire hasznalod pontosan a GDI+-t amit a sima GDI nem tud?

  #5801
  avatarOswald
  Member

  contrast/hue/sat/bright semmi másra nem kell :) sajnos a VB geci lassú ahhoz hogy ezt abban számolgassam. de most tényleg ennyire bonyolult az a manifest, vagy nincs erre normális megoldás, hogy mindenki kitérő utakat javasolgat?

  #5802
  avatarGargaj
  Keymaster

  amennyire en t’om az sxs tech csak windows rendszerdll-ekre vonatkozik, nemtom a gdi+ annak szamit-e…
  keruloutat meg azert javaslom mert lenyegesen gyorsabb (pl. az adott rutint megirni nativ c-ben, kirakni dll-be es utana azt hivogatni vb-bol)

  #5803
  avatarpontscho
  Member

  Ket megoldast latok kapasbol: 1. a manifest teljesen jo erre, de ket fele lehet, apphoz linkelt, ill mellekelt ahol a basz.exe.manifest nevre hallgat, ha jol emlekszem azokbol az idokbol, mikor Abaqoost torogettem megbizasbol.

  2. Nevezd at a libet a francba. gdiplus.dll helyett mondjuk gfinagyonpluas.dll-re az osszes vonzataval egyutt (implib, etc), es akkor teheted az app melle. Ha nem zavar egy kis ganyolas, ezt akar hexaeditorral is megteheted a kesz binarison. :)

  #5804
  avatarOswald
  Member

  asszem pedig pont az van hogy, a winsxs-be futok bele. amennyire rekonstruálni tudom az van, hogy hónapokig megy minden aztán gondolom van valami win frissítés vagy én installálok valamit és onnantól kezdve a winsxsből tölt be egy másik gdi+ verziót és nem azt amit az exe mellé tettem. ilyenkor eddig azt csináltam hogy megkerestem az összes gdiplus dll-t és kinyírtam a saját verziómra. akkor is ha a win nem hagyta :)

  a manifestes verzió nekem is tetszik, de a manifestet nem tudom megcsinálni, találtam valami MS leírást, de nincs benne honnan szedek tlbid-t (clsid kell-e?) stb, nem nagyon értem az egészet. találtam egy manifest generáló tool-t is de az a VB projekt leíróbol akarna dolgozni abban meg nincs benne közvetlen ez a DLL, kézzel hozzáadni meg nem engedi vmiért…

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára