☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Egyéb Scene Témák Minden ami nem Scene.hu Demoscene otthon, munkában

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #1456
  avatarpacshu
  Member

  Ti, hogy hódoltok a demoscene-nek?Én a legutóbbi nagy rohamom óta, alig bírtam foglalkozni a gfx-el, bár tény, hogy most itt a karácsony és elég sok más ügyet is el kell intézni, de akkor is frusztráló (:)).Sőt én egy szakadt kis szerveroldali webfejlesztőként dolgozom, úgyhogy tényleg csak szabadidőmből tudok áldozni, ennek a hóbortomnak.Ti hogy csináljátok?

  #6600
  avatarGargaj
  Keymaster

  Nem igazan ertem a kerdest :) Arra gondolsz h irunk-e meloban demot? :)

  #6601
  avatarpacshu
  Member

  Jaaa neeeem! :)Hanem inkább, hogy mivel foglalkoztok amikor “dolgoztok” és az esetleg össze egyeztethető-e a demoscene-vel (“realtime grafikával foglalkoztok”*) vagy aki nem az, hogy tudja az életébe belecsempészni !Persze ettől függetlenül az is érdekes, ha valaki munkaidőben tud demo-t írni illetve, végül is ahol nem értenek hozzá csak azt látják, hogy code-ol, ezt csinálja mindig :). Upd: *vagy zenével vagy rajzolással.

  #6602
  avatarGargaj
  Keymaster

  Sztem jelenlevok nagyresze jatekfejleszto vagy webkukac, esetleg rendszergazda; viszonylag keves kivetelt tudnek mondani.

  Es ja, melohelyi demoiras elofordult mar tobbszor is, bar altalaban munkaido utan, de volt amikor kozben :)

  #6603
  avatarpacshu
  Member

  Nekem talán a legkreatívabb időszakom az délelőtt és 22-02 között van, és hát ebből adódóan nálam is előfordult már, hogy a munka helyett az előre törekvő kreativitásnak engedtem teret, nah persze én eléggé megszállottja vagyok a fejlesztésnek és ez fordítottan is igaz (azt hiszem én szeretem a munkámat), és hát sok hétvégémen foglalkoztam munkahelyi dolgokkal.

  És most nagyon úgy van, hogy nincs elég idő arra, hogy mozgásra biztassam a pixeleket, pedig nagyon szórakoztat, szerintem nem is az időgépet kellene feltalálni, hanem csak le kellene azt lassítani, esetleg rá állíthatnánk a földet egy nagyobb pályára vagy valami :).

  #6604
  avatar-SP-
  Member

  Én mezei webprogramozó + sitebuilder vagyok, ergo a munkaidő alatt max. natív JS-sel lekódolható 256b effekteket tudok hegeszteni :) Különben tutira megkérdeznék, hogy ugyan miért kell nekem egy 3D ablak meg VS a munkához? :P

  Általában otthon, esténként szoktam pixeltologatni. Mivel totál n00b vagyok az egészhez, ezért csak a magam által szerzett tapasztalatokból és kísérletezésből csinálok mindenfélét (kvázi így tanultam az ASM-et is egy alapszinten), úgyhogy igen érdekes megoldások szoktak születni, amiket aztán inkább hagyom, hogy elnyeljen a void :)

  #6605
  avatarTravis
  Moderator

  Én távoli Linuxos gépekre jelentkezek be és ott parancssoros programokat futtatok. Semmi nem áll messzebb a munkámtól, mint a valós idejű grafika.

  Mi meg szoktuk tervezni, hogy mennyi időt alatt készítjük el a demó egyes részeit. Ez azért jó, mert pár hónap után kiderül, hogy nem fogjuk tudni befejezni, de van még idő, hogy összecsapjunk valami teljesen mást. :-)

  #6606
  avatarblala
  Member

  “Mi meg szoktuk tervezni, hogy mennyi időt alatt készítjük el a demó egyes részeit. Ez azért jó, mert pár hónap után kiderül, hogy nem fogjuk tudni befejezni, de van még idő, hogy összecsapjunk valami teljesen mást. :-)”Ennek a fejlettebb valtozata, amikor a partin kiderul hogy az osszecsapott teljesen mas sem lesz kesz, es akkor szombat ejjel lehet csinalni egy megosszecsapottabb teljesen harmadik dolgot :)

  #6607
  avatarBery
  Member

  Én a boldog ’90-es években több 64K introt is részben a munkahelyemen kódoltam :) Ügyviteli szoftvert fejlesztettem akkoriban (és most megint), így mindegy volt, milyen forrás van a képernyőn, úgy sem értette csak a többi fejlesztő. A másik projekt betöltése meg 1-2 másodperc volt, így gyorsan ment a váltás :)

  Amikor saját vállalkozásban dolgoztam, akkor meg parti előtti 2-3 napban minden félre volt tolva és demo kóding ment, meg object generálás :)

  Manapság sajnos nincs időm ilyesmire munkaidőben :(, vagy legalábbis olyan kis szegmensek csak, amikre nem érdemes tördelni a fejlesztést. Jobban szeretek egyhuzamban 3-4 órát demót kódolni, mint 10-12 percet :)

  De remélem ebben lesz váltás hamarosan, mert 2 éve nem csináltam demót. :(

  #6608
  avatarGargaj
  Keymaster

  Az a baj, hogy a munkahelyi fejlesztes beleneveli a koderbe azt hogy amit akkor ir az lehetoleg felhasznalhato legyen kesobb is; demoknal ez ugye viszonylag ritkan kovetelmeny. Emiatt ugye elofordul h iszonyat robosztus az engine meg editor van hozza meg mittomen, csak a demo hianyzik mert “meg nincs kesz hozza az alap”.

  #6609
  avatarpacshu
  Member

  Huuh ez de ismerős nekem is! :)

  Amúgy egy kis trükk a munkahelyi dolgok elfedéséhez, mi anno csináltunk egy programot ami win api-n keresztül eltüntette a megadott ablakot és ezt a scrlock-al lehetett aktiválni feloldani meg valami komolyabb kombinációval kellett, így amikor veszélyes volt a szitu, lehetett cselekedni és a taskbar miatt sem kellett aggódni, mert ott sem jelent meg.

  Persze azóta eltelt pár év, most már tuti nem csinálnék ilyet, de azért emlék maradt, rá adásul akkor igen kicsi volt a csapat, most már nem is tudnék úgy ülni, hogy ne lássák folyamatosan 2-3-an a monitoromat.

  Az új trükköm az, hogy ha eszembe jut valami ötlet vagy megoldás, akkor azt egy dokumentumban felszoktam vésni (google docs) és akkor könnyen visszatérek rá máskor, a másik hasznos doksim az csak kérdéseket tartalmaz, mindig felírom, ha valami hibába/problémába ütközöm még mielőtt elkezdeném megoldani, hogy nyomon követhető legyen a folyamat, igaz ez csak 1 hónapos doksi, de elég jól mutatja a “fejlődést”.

  Ezzen az oldalon nem lesz hó esős effekt? (Vagy nem másolunk minden nagy vállalatot ? Google, MS)

  #6610
  avatarCaiwan
  Member
  Gargaj wrote
  Az a baj, hogy a munkahelyi fejlesztes beleneveli a koderbe azt hogy amit akkor ir az lehetoleg felhasznalhato legyen kesobb is; demoknal ez ugye viszonylag ritkan kovetelmeny. Emiatt ugye elofordul h iszonyat robosztus az engine meg editor van hozza meg mittomen, csak a demo hianyzik mert “meg nincs kesz hozza az alap”.

  Én function óta kb. most jutottam oda, hogy van egy alap engine. Eléggé gány, mégse túl robosztus. (Persze ez lesz még másképp)Én is valamiért úgy kódolok, hogy minden bővíthető / újrafelhasználható legyen.

  #6611
  avatarrawbits
  Member

  Az elmúlt fél évben kutató-mérnökként dolgoztam a Miskolci Egyetemen és különböző adatgyűjtő/elemző rendszerek fejlesztése volt a feladatom. Én nem gondolom, hogy problémát csináltam volna a dolgból, mert ugye 8 órában reggel 8-tól este 9-ig sok minden belefér – meg persze aztán egész éjszaka otthon tovább. Két gépem van itthon is és a munkahelyen is volt, szóval az egyiken ezt kódoltam a másikon azt. Amúgy is egy új építésű de jól eldugott laborba költöztem be ahol max a főnököm keresett de az is csak ha vendégeknek dicsekedett az új laborral… Előtte kocsmáros voltam és most Jan. 1-től meg fogalmam sincs mi, de remélem valami leszek. Ki tud valami jó munkát? Programozok bármit kajáért! XD Egyébként köszönhetően a Function-nek használom a Processing-et és nem kerül túl sok időbe az ötleteim megvalósítani. Aztán csak portolgatni kell a már jól működő és hasznosnak bizonyult részeket C++-ba.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára