☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Minden Más Állás coder kerestetik

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #1400
  avatarspacecadet
  Member

  prezi.com, a magyar-amerikai-svéd internetes startup cég codereket keres. Olyan programozókat, akik java, c/c++, ocaml, python (vagy hasonló) nyelvek valamelyikén már sokat kódoltak. Tapasztalatunk az, hogy a konkrét fejlesztési környezetet és programnyelvet munkábaállás után meg lehet tanulni, ha szeretnéd és kellően ügyes vagy. feladat: prezi.com editorának fejlesztése követelményönszorgalomból/örömből készített legalább három projekt (ha fizettek érte, az előny)széles érdeklődés, specializációra való képességtechnológiai nyitottság, kritikus gondolkozáslegalább három angol nyelvű szakmai blog/újság rendszeres követéseáltalános IT műveltségangol társalgási szint ami előnyOO tervezésdemoscene, openglhálózati alkalmazások mivel lehet nálunk foglalkozni: realtime collaboration, graphical programming, OO architecture, touch based interfaces, embedded systems, network applications, actionscript, python, HA web architecture, cloud computing Jelentkezés: work@prezi.com címre küldj egy angol CV-t és egy bemutatkozó prezi.com-os prezentációt ha beajánlasz valakit, aki legalább 2 hónapot nálunk dolgozik, akkor 100.000 Ft-t adunk.

  #5776
  avatarBery
  Member

  Jól hangzik, kivéve az utolsó mondatot. Milyen hely az, ahol már siker, ha egy programozó 2 hónapig megmarad? ;) Remélem, csak félreérthető a fogalmazás és a hely szuper!

  #5777
  avatarCharlie
  Member

  Tekintve, hogy mennyi feldilettans, de interjun jo meggyozesi kepesseggel rendelkezo lamer maszkal korbe, akinek tomve a CV-je csodabbnal-csodabb cegekkel es referenciakkal (mindenhol 3 honapot volt, de beirja nyilvan), nem kell ilyesmin csodalkozni. A masik, hogy a szakmai mellett emberi tenyezok is vannak. Ha valaki ugyan zsenialis programozo, de minden harmadik nap mas/aznaposan megy dolgozni, vagy akar nem tud beilleszkedni barmilyen ok miatt, akkor fajdalmasan bar, mert mindenhol kell a jo szakember, de megvalnak tole.

  Ezert a fenti gyakorlat (bar az idotartam es az osszeg sokmindentol fugghet) teljesen bevett modszer minden komolyabb helyen.

  #5778
  avatarteo
  Member

  gondolom annyi a probaidö, azert.
  nalunk ez 6 honap, igaz 1500 eurot adnak / ember :)

  #5779
  avatarCharlie
  Member

  Itt is van ilyen, raadasul itt ketszer is kapsz. Harom honap (probaido) utan brutto 200, hat honap utan meg 200.

  #5780
  avatarBery
  Member

  Én mondjuk eddig két, általam jónak tartott állásinterjún voltam életemben. Az egyikben egy szakmai elmélettől a gyakorlaton át, a logikai képességeket, hozzállást és emberi oldalt is magában foglaló 10 oldalas tesztet kellett kitölteni. A teszt nagyon jól volt felépítve és tényleg minden fontos dologra kitért. Profi volt, bár annyiból nem volt jó, hogy hiányzott belőle a személyes kontaktus, csak adtak egy tesztet, kitöltöttem, hazamentem, értesítettek. Az más kérdés, hogy megfeleltem, de olyan bruttó árat mondtak, hogy csak annyit tudtam válaszolni, hogy ez nettónak is nevetséges. :) Ja, és ez nem egy kis Bt. volt, hanem egy budai irodaház teljes szintjén terpeszkedő holding.  A másik helyen miután a főnökkel lement a pofavizit, átadtak a vezető programozónak, aki szintén szakmai elmélettel kezdett, de ez nem teszt volt, hanem személyes beszélgetés, belekérdezéssel. Ez szerintem sokkal alaposabb, bár ezt a részét egy papíros teszt is jól lefedi, de a beszélgetés révén az emberi oldalról is kap infot a munkáltató. Majd kérték, hogy mutassak meg a bevitt referenciamunkáimból kettőt és a forrásba is belekérdeztek, elmagyaráztatták a részleteit, megnézték a strukturáltságát, kommentezettségét, algoritmikus felépítését. Na, ezt a felét nehéz megkamuzni olyan iskolai végzettséggel, ahol a haver járt be zárthelyizni (láttam erre példát :)), meg apuci embere írta a diplomamunkát (erre is :)), valamint éppen kihúztad a próbaidő végéig a jónevű cégeknél, ahol aztán elküldtek a szakmai inkompetenciád okán :) Ezen a helyen egyébként maradtam is 3 évig, sőt még fejlesztési osztályvezető is lettem a mezei programozóból, de aztán pont ez feküdte meg a gyomrom, mivel a kereskedés részbe is bele kellett folynom és alkalmanként lelkesen eladnom mások szarul rendszerszervezett és leprogramozott munkáját, majd tartanom a hátam az ügyfél felé.  Persze ez utóbbi felvételi beszélgetés sem tudja kizárni biztosan, hogy ha netán nem vagyok csapatjátékos, meg ha fél üveg vodka alatt nem indítok napot :)update: ja, és aki ajánlott egy fillért sem kapott :) De még csak jobb szoftvert sem, mivel ügyfél volt szegény, de a cég azon termékeit nem én fejlesztettem, amiket használt :)

  #5781
  avatarpohar
  Member

  múltkor volt itt nálunk felvételizni valaki, aki azt állította, hogy ismer engem a scene-ből. rákerestem a nevére, de rohadtul nem tudom, hogy ki az arc :)

  #5782
  avatarBery
  Member

  Én voltam ;) Mi volt a nick név?Hátha mi sem ismerjük :)

  #5783
  avatarpohar
  Member

  nem emlékszem

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára