☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Egyéb Scene Témák Minden ami nem Scene.hu Mi a demoscene nekünk, és mi egy kívülállónak? Reply To: Mi a demoscene nekünk, és mi egy kívülállónak?

#4309
avatarcmds
Member

szamomra egy szamitastechnikai alkotokozosseget jelentett, amelynek – mint minden csoportnak – megvannak a sajat normai. ennyit, es nem tobbet. (nehany ilyen ‘szigoru’ normara van pelda a masodik belinkent blogban) a “muveszet” es minden egyeb raaggatott buvos szo csak cetli volt, nem azert, mert esetleg nem volt az, hanem mert nem az volt eloterben (a ’90-es evekben a dizajn kiemelt fontossaganak ellenere). manapsag pedig a ‘visual art’ egy resze, nehezen korbehatarolhato, mivel magaba foglal mar rengeteg mindent. szerintem az ujboli fellendulese is ennek koszonheto.

egy kivulallonak sokszor erthetetlen vagy ertelmetlen kozosseg, mellyel kapcsolatban – ahogy optimus is irta – sokan nem ertik, hogy egyaltlan miert “pazarolnak ra” a fiatalok idot. raadasul most mar, mikor a demoscene mibenlete meglehetosen megvaltozott, meg nehezebben tudjak elvalasztani a tobbi vizualis muveszettol es igy definialni azt. ja, es a ’90-es evekben sokszor kevertek ossze laikusok a cracker scene-nel vagy a warez scene-nel, neha pedig a lan partykkal :)

nekem ilyen emlekeim vannak rola :)

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára