☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Meteoriks 2024

Posted by Travis on 2024-02-25, 19:10

A demoscene Oscar-jának is becézett Meteoriks díj mostanában nem túl népszerű a scenerek között, vagy inkább úgy mondanám, egyre kevesebb tartják fontosnak. Akikkel beszélgettem, rengeteg jelzővel szokták illetni, min: felesleges, érdektelen. Érdekes módon viszont mindenkinek megváltozik a hozzáállása, ha ismerős kerül fel a jelöltek közé. Ennek mindenki örül. Így vagyunk ezzel idén is, amikor is négy magyar érdekeltségű produkció is a nevezettek között van.

Az első a X-en bemutatott Wonderland XIV, ahol Edhelon, Oswald a kódon, Talent a grafikán dolgozott. A partin a harmadik helyezést érte el. Oldschool kategóriában nevezték a díjra.

A második az Ümlaüt Design demója, ami már a Function-on is elvitte az első helyezést. Ez a ▶. Flo a grafikáért, Gargaj a kódért, Tribalism a hangzásért volt felelős. Best high-end és best direction kategóriában nevezték. Flo és Tribalism nevét ezen kívül a new talent kategóriában is megtalálhatjuk.

Harmadikként a Cycle-Op demóját kell megemlítenünk, ahol a zenében Teo is közreműködött. Outstanding technical achivment kategóriában jelölték.

Végül, de nem utolsó sorban a Genesi Project No Bounds című alkotását kell megemlítenünk, ahol Sparta is kódolt. Ugyancsak outstanding technical achivment kategóriában jelölték.

Gratulálunk nekik! A Revision-ön talán a győzelmüknek is örülhetünk.

Az összes jelöltet itt nézhetitek meg.

Categories: uncategorized | Tags

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára