☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Árok #22 post mortem

Posted by poison on 2022-07-29, 22:16

Árok Party

Lezajlott a 22. Árok is. …és jó volt! Mitöbb, ez volt az év leg-cool-abb party-ja! Ezt a szóviccet – eddig – még nem lőttük el, de az új helyszín magáért beszélt: Az ajkai Jégcsarnokban idén először nem hangozhatott el az a mondat, hogy “bennt meg lehet dögleni a melegtől”. A 22 év alatt mindig küzdöttünk a helyszín sötétítésével és hűtésével, de most légkondícionált helyszínen zajlott a buli. Sokan kérdezték a helyszín- és időpontváltozás miértjét. Nos, ennek pont a csarnok volt az oka. Olyan lehetőséget kaptunk ezzel, amit hiba lett volna nem meglépni (így utólag mindenképp), viszont kötött volt az időpont, mivel pár héten belül már újra jég fogja borítani a pályát és indulnak az első hoki edzések. Nagy sajnálatunkra így ütköztünk a svéd Gubbdata találkozóval, de talán nincs olyan nagy átfedés a két party látogatói között, hogy emiatt kardunkba kellene dőlnünk.

Az általánosan gyengébb péntek délután most nagyon aktívan telt. Már ekkor is rengetegen nézték/hallgatták végig a demoshow-t, Vincenzo mixét és Ziona DJ set-jét. Az időjárás ekkor még nem volt igazán kegyes a kerti részleghez (a Feryx-éktől kölcsönkapott sátrak közül az egyiket a szél el is vitte), annak beindulására várni kellett másnapig.

Szombaton aztán rátettünk egy lapáttal: volt játékverseny, a látogatók részt vehettek Gonda Zoltán könyvbemutatóján valamint Visage és Ratman hardver prezentációján, meghallgathatták Képes Gábor előadását és a compók előtt még Teo és a Bitrotator is játszott nekünk. A csarnok előtti téren legalább 100-an kóstoltak bele Viti sütő tudományába (köszi a grillt Maunak!) és Gabriel gombai szószaiba.

A compók a zenékkel indultak, amit részben a Slay Radio vezényelt le a távolból. Rilizek tekitetében kicsit aggódtunk, hogy minden menő alkotás a svédek kivetítőjén fog landolni, de csak pozitívan csalódtunk: a Lethargy, az Atlantis és az újonnan alakult Cadets nagyon szép alkotásokkal koronázták meg a szombat éjjelt. Platformok tekintetében is nagy öröm számunkra, hogy most már rendszeresen van a C64 és plus4 mellett Spectrum nevezés is, illetve idén Japánból érkezett CPC grafika is. Az eredményeket és a kiadott anyagokat a scene.org-on érhetitek el.

Külön megjegyezném, hogy Soci összedrótozta a WUHU-t C64-gyel, így minden info/beam/relsult slide realtime, valódi vason ment.

A számításaink szerint kb. 190 látogató volt kíváncsi idén arra, hogy mitől menő még mindig a 8 bit-es scéna. Ez újabb látogatórekord, ha a fényképeken annyira nem is látszik (elveszett a tömeg abban a b*zi nagy stadionban). …és kifejezetten jó volt látni friss, fiatal arcokat, akik között máris volt dobogós is ;)

Cargo hangulat-fotói: https://www.facebook.com/ArokParty/posts/pfbid0i5WET6dc6tSmrVoi8y7abgEaG28jr35wUcfeFLSm45Ghpwrd5PgiT5qUh2Km3yUMl

A helyi TV riportja: https://youtu.be/kjzU7GYOLIk?t=313

Nagy köszönet minden látogatónak és minden segítőnknek! Tudjátok, Cargo és én csak a pofánkat adjuk ehhez, de a partit TI csináljátok!
Most pedig, irány a Function!

Categories: Party | Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára