☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

qbparty6 – Ez volt az utolsó party

Posted by Feryx on 2022-06-19, 19:10

qbparty6Igen, jól olvastad, ez volt az utolsó mert..
– Túl sok energiát vesz el a 72 órás party a szervezőktől.
– Kevés az orga.
– Péntek egy nagy házibuli, és nem ez a demoscene lényege.
– Iszonyat kevés az induló.

Régen: jött a kompó, mindenki ott tobzódott, nem kellett kiabálni, hogy kezdődik, mert már előtte 10 perccel foglalták a helyeket a széken, most meg csoda, ha bejönnek az emberek…
Indulók: 6db fotó összesen miért fájdalmas? Mert 5 évvel ezelőtt még a felét előzsűrivel ki kellett rostálni annyira fölöslegesen sok induló volt!
11 riliz feltöltve pouetre. 3db 256b, 2db 4K, 1db 64K, 4db Demo. Nagyon köszönöm az indulóknak, jó volt látni, hogy titeket még megmozgat az alkotás öröme! Öröm is volt nézni! <3
“Designold meg Maugli karját”: fantasztikus ötlet volt, és NULLA induló volt, pedig Mau vállalta, hogy hoz hozzá díjazást, és egy életre magára varratja a legjobbat.
Hahó, többiek: ha nem csináltok prodokat, értelmetlen a rendezvény! Tényleg ennyire nem érdekel már senkit a dolog? Akkor fölösleges eventet csinálnunk, és ezt nem csak én érzem így, elhitetitek!
Én őszintén elszomorodtam ettől most, és elveszi a kedvemet.

Egy kis magyarázat, hogy a beígért büfé sorsa miért is lett az, hogy szombaton reggelre már nem volt büfé:
Semmi sem az volt, amiben megegyeztünk:
– Nem az jött, akivel beszéltünk.
– Az árakat 1 héttel előtte felemelték, de még induláskor is.
– Este 9-kor jött a telefon a nagyfőnököktől, hogy mi csődbe visszük őket a szervezői kajákkal, piákkal (minimál kaját/piát kértünk szervezőknek, semmi helypénzt, semmi százalékot)
– A higiénia teljes hiánya.
– A sör már romlott volt (majd próbálták velünk elhitetni, hogy ennek ilyen az íze, miközben ugyanabból a sörfőzdéből szerezzük mi is már évek óta ugyanazt :/ )

Konkluzió: Szükséges e egyáltalán büfé? A saját büfé nem fog visszatérni, rengeteg energiát és szervezést elvisz. Elhiszem, hogy jó a csapolt sör, de megér ennyit?
Reggel szaladtam ki a Tescoba egy nagy halom sörikéért stb. hogy legyen valami félmegoldás.
Nem szeretnénk több büfét, szerintem aki akarja, úgyis megoldja, van Tesco, van rendelős étterem és házhozszállítás.
Pluszban ha már ennyire divat a környezetvédelem, megszüntetjük a kávés poharakat, így kérlek hozz saját bögrét/poharat. A grill szempontjából Viti az emberetek, hogy ő hogyan gondolkozik erről.

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY:
Dara Viktort (Dr. Viktort) a nem megfelelő viselkedése miatt kitiltottuk a qbpartyról, ha valaki kíváncsi a miértekre szívesen megosszuk vele, de nyilvánosan nem tesszük ki. A többi partyszervezőt is tájékoztattuk erről.

És igen, ez volt az utolsó qbparty! Ebben a formában a clickbait persze nagyon megy :P
Jövőre új formában lesz megtartva! ;)
Az egyik fontos dolog, hogy szeretnénk visszahozni a korai időpontot, tehát újra ~májusban lenne.

FELHÍVÁS!

Kérlek, ha kicsit is szeretnél hozzá rakni a party lebonyolításához, jelentkezz orgának, az sem baj, ha a berendezkedés és a bontáson kívül semmit nem vállalsz, és a kettő közt bulizol! Legalább nem nekem kell két nővel asztalokat pakolgatnom ahelyett, hogy pl a kompogépen tuti fussanak a rilizek. Alap szabály, az egyes monitor mindig a vászon, így ha a kettesen nem jelenik meg mint a 256b esetében, hogy fullscreenen csak fekete kép megy ki, ez a hiba előre kibukik. Én tisztában voltam ezzel, de nem volt kapacitásom ezt is ellenőrizni kompó előtt. Őszinte bocsánat az indulóktól. Ezen változtatni kell! Gyere és segíts.
Pillanatnyi elképzelése a party új lebonyolításának:
Szombat reggel 8 bepakolunk, délben kapunyitás és minden menni fog, mint a mostani timeline szerint megy.  Majd hajnali 4kor lelép a látogatók ~80%-a az első vonattal, asztalokat & technikát bontunk és kész. Délig még lehet szórakozni a placcon, lesz 24h-s party.
A lényeg összefoglalva:
– Nevezzetek a versenyre!
– Gyertek orgának!
– Hozzál magaddal saját evőeszközt/tányért/poharat/bögrét ha igényed van rá!
– Gyere el, akkor is ha csak szombati party lesz, egy sokkal kipihentebb, boldogabb szervezői csapattal fogsz találkozni, ami egyenesen arányos a profizmussal hisz nem fogjuk túlvállalni magunkat.
Látogatók visszajelzései alapján nem volt észrevehető, hogy mi játszódik le a háttérben, örülünk, hogy jól éreztétek magatokat.
Ez a beszámoló több orga tapasztalatából és kiegészítéséből épült fel, nem én vagyok a cikk egyedüli szerzője.
Köszönöm mindenkinek, aki bárhogy is segített a partyba!
Külön köszönetet érdemel NecroPolo, aki elvitte a szombati zenei részt, igazán nagy sikere volt a koncertnek. És persze Füvesinek, aki nélkül nem ált volna össze a technikai háttér hozzá!

Categories: Party | Tags:

2 Responses so far.

  1. avatar Gargaj says:

    Látogatók visszajelzései alapján nem volt észrevehető, hogy mi játszódik le a háttérben, örülünk, hogy jól éreztétek magatokat.

    Ez amugy tenyleg igy van, nekem semmi nem tunt fel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára