☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Fujiology: Ataris antológia

Posted by Gargaj on 2016-01-17, 16:43

Scene.org-os teendőim révén nemrég beszélnem kellett Lotek Style-lal, aki egy egészen gigantikus projektjére hívta fel a figyelmemet: archiválta a komplett Ataris scenet. Nem vicc a dolog, tényleg a szó legszorosabb értelmében összeszedte a valószínűleg valaha kiadott összes Ataris demoscene release-t, aminek csak a tartalomjegyzéke egy 26 megabyte-os(!!!) Excel file. Elképesztő munkáról van szó, amiért mindenképp maximális tiszteletet érdemel.

fujiology

Hozzánk persze csak érintőlegesen kapcsolódik a dolog: Magyarország, Kelet-Európa többi részéhez hasonlóan, klasszikusan Amigás országnak számított és számít most is; rákérdeztem nála, hogy volt-e kis hazánk tudott-e egyáltalán valamit felmutatni a platformon, s mint kiderült, nem is egy, de két lemezújságunk is volt a platformon, sőt, kis turkálás után még egy rövid szöveges történelmi összefoglalót is találtam, bár sajnos demót ahogy nézem nem sikerült produkálni – persze sohasem késő.

Ti hány embert ismertetek akinek Atarija van/volt?

BOMBA5_001

Categories: Retro | Tags:

2 Responses so far.

  1. avatar teo says:

    Amigas copy-partykra kijartak az Atarisok is, ott lattam elöször en is ST meg Falcon demokat, de egyik sem hatott meg igazan. Inkabb felhasznaloi bazis volt itthon; talan a zene miatt vett valaki akkoriban Atarit, masra nem nagyon volt jo csak Cubase-re meg Logic-ra. A linkben emlitett Lord Chaos irogatott a Guruba is, demoscene cuccokrol is esett szo a cikkeiben.

  2. avatar RawBits says:

    most nézem hogy belecsöppent az én negyedkész játékkezdeményem is :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára