☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Wanted! – Állásbörze scenereknek

Posted by Gargaj on 2015-10-10, 16:51

Miután emlékeim szerint még nem esett itt róla szó, és hétvégén viszonylag szünet van party-szinten, ejtsünk pár szót a Wanted-ről.

Szerintem aki már valaha próbált karrierje elején (de gyakran később is) egy ambiciózusabb demót összehozni, tisztában van azzal, hogy mennyire nehéz a megfelelő játszópajtásokat megtalálni egy-egy produkció elkészítéséhez, pláne úgy, hogy ha az embernek kicsi az ismeretségi köre kreatív emberek terén, vagy legrosszabb esetben nem ismer senki olyat, aki segíteni tudna. Ezzel a céllal hoztuk létre a Wanted c. oldalt, aminek alapvető célja az, hogy mind az akinek segítségre van szüksége, és az is akinek van rendelkezésre álló kreatív erőforrása, találjon egy olyan felületet, ahol el tud jutni egymáshoz.

wanted

Az oldal maga végtelenül egyszerű; sima SceneID login kell hozzá (ergo ugyanaz, amivel Pouët-re bejelentkezik az ember), fel lehet adni keres/kínál hirdetéseket, és utána várni, hogy jelentkezik-e rá valaki. A hirdetések időzíthetőek, így ha valakinek mondjuk csak novemberig van ideje grafikát csinálni (pl. mert addig van szabin) vagy adott rendezvényre szeretne elkészülni valamivel, beállíthatja, hogy csak addig legyen érvényes az ajánlat, és az oldal azután automatikusan le is veszi a hirdetést. Ugyanígy, ha megtörtént a nagy egymásratalálás és a l’amour következtében megszületett a prod, a hirdetés manuálisan is levehető az oldalról. (Pouëten egyébként saját kis doboza van az oldalnak, ha valaki naponta szeretné látni, hogy kik jelentkeznek mire.) Egy demó mindenesetre már biztosan született az oldalnak hála.

Mivel uszkve két hónap van Experience-ig, és idén is lesz demócompo, nagyon javasolt végiggondolni a lehetőséget azoknak, akiknek eddig nem volt teljes a stábja!

Categories: Ajánló | Tags: ,

2 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    “Világhírű vonósnégyes keres elsőhegedűst, másodhegedűst és csellistát.”

  2. avatar Charlie says:

    Na igen. Az öregebbek talán még emlékeznek, úgy 15-20 éve ugyanúgy trendi volt OS-t írni ahogy most sajat programozási nyelvet vagy javascript frameworkot tákolni. Ennek megfelelően a mindenféle fórumok tele voltak “OS fejlesztő” csapatokkal, ahol mindenkinek konkrét elképzelése volt h. mit is akarnak csinálni, és az összes csapat kernelfejlesztőt, GUI és tool írót és ikon-designert keresett. Mert hogy mindenki értett mindenhez, csak ezekhez pont nem.

    Nyilván ilyen is van a Wanted-en is… De néha egészen nagy nevekkel is lehet együtt dolgozni, mintha még Blueberry is keresett volna partnert valami intró projekthez múltkor ugyanott.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára