☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Tutorial: Sade sellője átalakul

Posted by slyspy on 2013-07-17, 14:06

image13Emlékeztek még a múltkori tutoriálra, amiben Sade egy sárkányt rajzolt nekünk? Ezúttal itt a nő (oké, csak felül, mert valójában sellő).  Reméljük hamarosan kapunk egy autós tutoriált is. (Ha úgy vesszük, részben már megvolt.)

A tutorial tele van tanulságos megoldásokkal, fogadjátok szeretettel! A tovább után Sade következik.

 


Üdv!

Ezúttal ismét egy tutorral jelentkezem.  Ismét van ajánlás, ezúttal Megasysnek meg Slyspynak, ők tudják miért.
Sajnos a gyerkőcök óta ritkán rajzolok kedvtelésből, sokkal kevesebbet, mint szeretném. Nagy sláger Devarton a „Rajzold újra egy régebbi képed” mém. Rettenetesen szerettem volna, de sem időm nem volt, és bennem volt a félsz is, hogy nem lesz olyan jó.
Aztán tegnap este úgy döntöttem, megcsinálom. A választásom egy 2007-es képemre esett, amiben rengeteg szív van (és kevesebb technika).

image1

Szóval ez lenne ez a kép. De nem vettem elő, csak becsuktam a szemem, és próbáltam előhozni azt az érzést.

Első lépésben gyorsan felvázoltam:
Nem akartam kopoltyúfüleket, mert beindult az agyam, hogy „és akkor szivárványosan csillogó és pikkelyes lesz, meg a válla is pikkelyes lesz, meg meg”, szóval sikerült időben lelőnöm magam, és a „kevesebb néha több” elvet követni. Egyszerű hard round brusht használtam.

image2

Aztán egy őrülten nagy lépésnek tűnő valami következik.

Igazából ami történt:

– nem fillel, hanem brushhal a körvonalak menten kiszíneztem az alapszínekkel
– a lineartot levettem 45% atlatszóságra
– árnyék fényeket befestettem. Erre általában a nagyok két módszert használnak, az egyik, hogy „maszatolnak” egy custom brush-sal, a másik pedig, hogy fognak egy nagyobb elmosódott szélű brush-t, és a középszínnel végigmennek rajta. Na én hol ezt, hol azt a technikát használtam, ahogy kényelmes volt, meg még pluszban a sajátomat is odatettem. (Ami elég egyszerű, hard round brush-sal finoman odarajzolgatom, és nem maszatolom el.)

image3Megjegyzés:
A szem sosem fehér, szürke, a tetején mindig van árnyék! basszus a könnycsatornát elfelejtettem, amint befejeztem a tutoriált fixalom, a szem sarkai pirosak, és kicsit fehérítem!
A szajnal a felső ajak mindig egy bolhányit sötétebb, mint az alsó, és a profik szoktak egy nagyon vekony feher konturt tenni, én azt nem viszem túlzásba (bár nálam is látni.
Egyébként a szemet zölddel töltöttem ki, Screen brushbeállítással rajzoltam rá némi sárgát, összemaszatoltam, és dodgéztam. Mint látni nagyon nem vesztem el a részletekben.

Mivel én imádom szeretem a sok színt, és eddig olyan monokrómnak tűnik a lányka, akkor is ha ez volt a cél, ezért tettem rá egy kis pirospozsgát, ezekre a helyekre. Beállítás: Overlay 28%

image4 Így ilyen lett:

image5

Aztán a bőrszín fele festettem egy narancssárgát, és Soft lightoltam. Imádom, ha mélyek a színek!

image6

A következő lépésnél ismét bejön az én „egyedi” blending módom. A profik simán úgy festenek, hogy szépen találkoznak a formák, én nem vagyok precíz, nem szoktam figyelni, úgyhogy majdnem fehér hard round brush-sal szépen korrigáltam pár helyen. Ha máshol nem, a profilvonalnál, a haj és az arc találkozásánál tuti észreveszed, ahogy a vállnál is.

image7

Háttérrel már egész meggyőző, nem?

image8

Na jó, tényleg elég messze van még a meggyőzéstől. Olyan a pofija, mintha vasalták volna. Azt mondják, a babáknak van ilyen bőre. Igazából nekik sem. Ez nem természetes.
Szóval csináltam pár bőrhibát a szokásos helyekre.

image9

Ezektől ő valahogy így néz ki.

image10

Igazából a sellő nem is sellő buborkák nélkül, amit elég egyszerű csinálni. Megjegyzésképp a 2007-es képen brusht használtam, kényelmes megoldás. ilyen nagyon halvány világoskék hard round brush-sal screen beállítással megrajzoltam a körvonalat, aztán pedig a fényeket. Aztán vérszemet kaptam, és egy szép nagy kövér pacát is tettem bele nagyon alacsony átlátszósággal, azt szerintem nem kellett volna.

image11

Valami hiányzik. És szerintem most fognak a szívükhöz kapni sokan, mert jessz, egy fotót fogok használni. Méghozzá ezt:

image12

Rátettem a képre soft light beállítással, és megadta azt, amit hiányoltam. (búcsuzóul még egy intelligens élesítést rányomtam.)

image13

Remélem hasznos volt valamennyire, nyilván lehet még csiszolni a dolgokon.

 

 

2 Responses so far.

  1. avatar Grass says:

    Részemről 10/10! Imádom nézni, hogyan csinálja más :)

  2. avatar dolf says:

    sztem nem sikerült annyira beleélned magad, mert a másik csaj sokkal szebb, szelidebb.. ez egy kicsit talán idösebb és kancsi is szegény.. =) bár szép grafika!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára