☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Sifteo cubes. Te írnál rá demót?

Posted by rawbits on 2012-05-18, 06:53

A 2011-ben piacra dobott Sifteo cubes  alapvetően 7+ éves korosztály számára készült oktató/képességfejlesztő eszköz. De mi pontosan tudjuk mire való valójában. ;) Sajnos eddig nem találkoztam még demóval erre a platformra, pedig látszólag sok lehetőséget rejt magában…

Az eszköz – alap csomagban – 3 darab 1.5 inch-es kockából áll és 149 USD az ára. Ezek egy közeli számítógéppel vezeték nélkül, rádiójelekkel kommunikálva futtatják az éppen betöltött alkalmazást. Persze önmagukban is nagyon okosak. Érzékelik egymást, ha közel kerülnek, tartalmaznak egy-egy nyomás érzékeny 128 x 128-as színes TFT LCD kijelzőt, egy 3 tengelyű gyorsulásmérőt, 8 MB Flash-t és a kis kockák szíve egy 32 bites ARM CPU. Egy töltéssel 4 óra üzemidőt ígérnek a fejlesztők. Íme egy videó ami néhány játékon keresztül igyekszik bemutatni a képességeit a platformnak:

Nos, ha sikerült kedvet csinálnom, látogasd meg az oldaluk, ahonnan letöltheted az SDK ingyenes alpha build-jét, majd nyisd meg a fejlesztői oldaluk, ahol megtalálod a szükséges osztályleírásokat és tutorial-okat a kezdéshez! A kódolás C# nyelven történik és Mono keretrendszert igényel. Az eszköz maga nem szükséges a fejlesztéshez, mert az SDK rendelkezik egy szimulátorral amivel a számítógépeden tesztelheted alkotásaid.

Érdemes meglátogatni a fórumokat, ugyanis a készítők kifejezetten bátorítják a házi fejlesztésű szoftvereket és minél előbb egy működő fejlesztői közösséget szeretnének kialakítani.

Jó szórakozást!

Sifteo weboldal: https://www.sifteo.com/
Twitter: https://twitter.com/#!/sifteo
Facebook: https://www.facebook.com/Sifteo
Blog: http://blog.sifteo.com/

Categories: Ajánló, Programozás | Tags: , ,

8 Responses so far.

  1. avatar RawBits says:

    Tegnap brainstorming volt a Sifteo-nál új játék ügyben. Képek a csapatról: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151721724740640.846830.373697500639&type=1

  2. avatar Gargaj says:

    Irnek, csak kicsit draga :/

  3. avatar RawBits says:

    Ez igaz, de az SDK-val jár egy szimulációs szoftver is ami hivatalos verzió. Gondolom elég jó a tesztelésre, ha már hozzá adják.

  4. avatar Gargaj says:

    Azt elhiszem de akkor tkepp csak egy kamu platformra fejlesztesz; a poen nyilvan az lenne hogy ha lenne eselyed kiprobalni egy valodi vason :)

  5. avatar Travis says:

    Én nem tekintem igazi vasnak ezt, mert ez csak egyfajta periféria egy PC-hez. Igaz, érdekes hatásokat lehet elérni vele.

  6. avatar RawBits says:

    Akkor ugráljon és rángasson? :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára