☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Dreamstation II

Posted by slyspy on 2008-02-27, 10:26

dreamstationii.jpgA Brian által fejlesztett Dreamstationről nem is olyan régen már megemlékeztünk, de most itt a Dreamstation II, ami óriási fejlődésen ment át az elődhöz képest.
A Dreamstation II egy komplett zeneszerkesztő, amiben nem csak a Dreamstation szintije és néhány beépített effekt használható, hanem támogatja a VST és DX szabványt is, így bármilyen más szoftszintivel és effekttel is dolgozhatunk. Eddig lehetne mondani, hogy semmi újdonság. A program legnagyobb erőssége, azonban a nagyon eltalált kezelőfelület. A pattern editor lehet tracker, piano roll vagy dob-szekvenszer formátumú, így az adott zenei megoldáshoz a legmegfelelőbb környezetben tudunk dolgozni. Az elkészült patterneket ezután a loop based editorokhoz hasonlóan rakosgathatjuk egymás után. Nagyszerű megoldás a szintik automatizálásának módja is, ugyanis egy új sávban midiről felvehető vagy egérrel megrajzolható a modulációs görbe. Rövid probálgatás után úgy tűnik, sikerült a különféle zeneszerkesztők legkényelmesebb tuladonságait ötvözni, és egy nagyon kezes editort létrehozni. Személyes véleményem az, hogy bár még nem mélyedtem el benne túlságosan, de ez tűnik a legkényelmesebb és legátláthatóbb kezelőfelületnek, amivel eddig találkoztam. (Ráadásul a 79USD-os ár eléggé jónak tűnik a szolgáltatásokhoz képest.)

A Dreamstation II demo verziója (nincs benne mentés) és a régi Dreamstation és DXi változata most már ingyenesen letölthető innen.

Categories: Zene | Tags

7 Responses so far.

 1. avatar Jimmi says:

  Renoise csak $49.99. :)
  Valaki egyébként elmondhatná, ha már ennyi zenész van köztünk, hogy melyik ware miért jó, én leragadtam a Digitrakkernél.

 2. avatar slyspy says:

  Erről el tudom mondani, hogy azért, amit a cikkben írtam. Én már nagyon régota nem trekkerelek, es a renoise-ot azért nem kezdtem el használni, mert ez a loop based kezelőfelület már hiányzott. Viszont időnként meg a trackerrelés hiányzik. Itt meg all in one.

 3. avatar Control says:

  Jimmi: a Renoise €49.99, ami nagyjából $75, így már mindjárt másabb a helyzet. :)

 4. avatar Gargaj says:

  en nekem a trackerekben amugy telleg csak az hianyzik h triolakat lehessen csinalni.

 5. avatar slyspy says:

  dehat lehet. :)

 6. avatar ZeNCS says:

  Nem tudja valaki hogy lehetne egyébb módon megvásárolni, mert én szívesen beáldoznék rá, de neten nem nagyon szeretek vásárolgatni :)

 7. avatar slyspy says:

  Briant, az editor íróját megtalálod a tagok között, és szerintem ha dobsz neki emailt, akkor válaszol.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára