☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Meet the/We are Family

Posted by slyspy on 2006-12-08, 19:54

family.jpgBár kb. 6 éves koromtól van C64-em, és időnként még a mai napig elő is veszem, hogy pl. Falcon Patrolozzak egy kicsit (joystickkal mégiscsak más), azért mégis szent őrültként tekintek azokra az emberekre, akik képesek még mindig az idejüket C64 vagy Plus4 demok irására hát nem mondom, hogy pazarolni, mert akkor vélhetően ki leszek nyírva, de azért az egy frame-be való beférésért heroikusan küzdeni 2006-ban a szememben mégiscsak egyenértékű az üvegbe csipesszel épített hajómakettek gyártásával. (Lásd még türelemüveg.)
Na, ezután a hosszú és többszörösen összetett mondat után, amit egyébként Stohlbucink fotója által robbantott szellemi bombatölcsér betemetéseként gondoltam összehozni (teljesen szerényen), következzen az, hogy ajánlom a We are family illetve a Meet the Family c. DVD-ket, mert jók. (A cím ellenére, amiről nekem egy nagy szivárványszín melegfelvonulás jut eszembe. A Commodore-ok emblémája is biztos ezért volt szivárványszínű.) 
Gondolom most már világos, hogy a DVD-k C64 és Plus4 demokat tartalmaznak, és azért jók, mert nem kellett előkotornom a C64-emet, hogy 8 bites demokat nézzek, és azon sem kellett idegeskednem, hogy jaj de hosszú és unalmas már ez, mert DVD-n ugye lehet skipelni ide meg oda. Ráadásul Plus4-et eddig csak messzíről láttam, és akkor is úgy néztem rá, mint napközis a sóskára. (Érdeklődve, de fenntartásokkal. Muhaha,) 
De amiért a legjobban élveztem ezeket a DVD-ket, az az, hogy a demokhoz feliratok formájában kommentárok tartoznak az adott demo szerzőitől. Magyarán Lacoste (aki az egészet összehozta, és meg is ajándekozott egy-egy ingyenpéldánnyal, ezért természetesen csak jókat fogok írni róla és a dolgairól örökre) megkersett minden csapatot, hogy valaki a készítők közül írjon már pár szót a demoról. Ezt a legtöbben meg is tették, akik meg nem, azok helyett más scenerek kommentjei olvashatóak, amik egyébként nem kevésbé érdekesek. A Plus4-es demokhoz még magyar felirat is van.
Mostanra már elfogyott a DVD-k első szériája, Lacoste viszont olyan jó fej, hogy ahelyett, hogy a 8 bites demoscene-re alapozta volna leendő médiabirodalmát, inkább a Story-scene-magazin kiadására tett fel mindent, ígyhát a DVD-ket ISO-ban felrakta ingyér letölthetősre ide a We are Family-t (ez ugye a Plus4 demo DVD), ide meg a Meet the Family-t (nyilván akkor a C64 demo DVD). Borító is van. Töltsétek le, érdemes!
   
Kellemes demonézést!

Categories: Ajánló | Tags

5 Responses so far.

  1. avatar Lacoste says:

    Na, akkor helyesbítés! : Nem az MPEG van fent, hanem a teljes DVD ISO file-ja 50 Megás darabokra szedve! A borítók meg letölthetőek itt
    C16/+4 : http://plus4.emucamp.com/features.php?id=9
    C64 : http://plus4.emucamp.com/features/meet_the_family/
    mert azok nincsenek a kicsomagot RAR-ban ! Eladtunk belőle 220 db-ot amiből Magyarországon fogyot kb. 20 darab! Ami érdekes, hogy megrendelés érkezett Ausztráliából, USA-ból és a Dél Afrikai Köztársaságból (!!!)

    [ edited Jan. 7. 10:58 ]

  2. avatar slyspy says:

    Helyesbítettem. Mondjuk eszrevehettem volna, hogy tul sok a fajl, ahhoz, hogy mpeg legyen. :)
    Amugy nem a scene.org-ot linkeltem, hanem ahonnan a boritok letolthetok. Szoval megegyszer mondom mindenkinek, hogy erdemes megnezni!

  3. avatar Jazzy says:

    Köszi Lacoste! Nagyon jó összeállítás!

  4. avatar Bery says:

    Letöltöttem, kiírtam floppy-ra, de nem olvassa a 1541-es drive ;-)

  5. avatar Jazzy says:

    áá úgy nem fog menni..kazetta + 1531-el próbálkozz :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára