☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demovibes, a demoscene zenék megamix CD-i

Posted by slyspy on 2006-12-05, 19:57

demovibes.jpgWillbe, aki a francia Orion democsapat zenésze, egy nap úgy ébredt fel, hogy ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy kedvenc ismert, kevésbé ismert demók zenéit elővegye, leporolja, “megmasterelje”, és végül 80 percbe zsúfolja össze. Szerencsére a dolog nem lett olyannyira öncélú, így mindenki boldogan töltse csak le, írja ki, és hallgassa hangosan a CD-s autórádiójában. (Vagy ahol akarja. :))

William Lamy munkásságáról még tudni kell, hogy az idei Demoscene Awardok alatti átvezető zenék is az Ő művei. Pár ismertebb zenész, akiknek a muzsikái össze lettek keverve, nem rázva, a teljesség igénye nélkül: A-Move, Melwyn, Distance, Kb, Virgill, Vic, Mystical, Krii, Muffler, Dune, Crystal Score, Mel Function + Little Bitchard, Yolk, Paniq, Radix…  A magyar zenészek tevékenysége felé kritikusnak érzem, hogy csak Shaman/Exceed az egyetlen magyar, aki felkerült az immáron már 6. részénél tartó sorozatnak. :D
A dolog kiválóan alkalmas továbbá háttérzenének demoscene party-k üresjáratában történő hangulatjavításra.

Beküldte: D-lee

Categories: Zene | Tags

6 Responses so far.

 1. avatar Chrono$ says:

  az elsőt már leszedtem, tiszta future sound of london :) nagyon kellemes lounge teknika… mindenkinek ajánlom akár egyéb pihenős célra is..

 2. avatar zoom says:

  Csak az idei awards zenéjét csinálta, szóval a többesszám itt helytelen :)

 3. avatar Bery says:

  Túl sokáig nem bírtam háttérzenének sem a vol.1-et. Azt vettem észre, hogy kezd valami idegesíteni. Lekapcsoltam és elmúlt :)

 4. avatar d-lee says:

  Bery, meg adott a lehetoseg, hogy 5-ot letolts, es meghallgass. :)

 5. avatar Bery says:

  Megteszem, mert azért szúrópróba-szerűen láttam elvétve jó zenéket is a listákban :)

 6. avatar Jazzy says:

  A cikk olvasása közben jutott eszembe, hogy annak idején én is csináltam kedvenc Amigás zenéimből összeállítást amit aztán világ világtalannak mutogattam kisebb nagyobb sikerrel. A mai napig hallgatom őket néha napján és kutatok további régi-új zenék után. Nekem a mai napig nem tünnek elavultnak ezek a zenék és minden tiszteletem az alkotóiknak. Persze a Demovibesel ellentétben az általam összeállított lista teljesen öncélú. :) Nemrég újra elövettem és kicsit leporolva feltettem egy részét a netre. Ha vkit esetleg érdekelne letöltheti innen:

  (Demók és játékok zenéi)
  Számok mp3-ban:

  http://rapidshare.com/files/6460690/Amiga_music_collection1.rar.html

  http://rapidshare.com/files/6491262/Amiga_music_collection2.rar.html

  ..és ahogyan megszülettek:

  http://rapidshare.com/files/6451576/AMIGAMUSIC.RAR.html

  Érdemes egyébként betölteni őket valamilyen trackerbe, sokat lehet belőlük tanulni. :) (Milkytracker)

  Volt nagyon régen egy zene, de már csak nagyon homályos emlékeim vannak róla valami hasonló néven futott: Bruce – eperfa.. :) akinek megvan átküldhetné.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára