☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demoscene a Kultúrházban

Posted by Murphy on 2006-11-21, 12:43
Demoscene a Kultúrházban“Rangos nemzetközi versenyek számítógépen készült művészeti alkotásoknak, magyar sikerekkel. Vetítések, bulik és partik, de az itt megforduló arcok nem azok a partiarcok, akikből celeb lesz. Különös ismertetőjelük, hogy karnyújtásnyira tőlük minimum egy klaviatúra van, 18 körüliek és azt, hogy 64 bit, percenként legalább kétszer elmondják. Számítástechnikusok, játékfejlesztők, programozók, profik és amatőrök, akik összeálltak, hogy amikor nem dolgoznak, hanem művészkednek, akkor azt közhasznú egyesületben tegyék.
�?k a scenerek, az egyesületük pedig a Demoscene. Vezetőjük pedig Mátrai Krisztián… (sic!)”Ezzel a tényszerűnek csak kis túlzással nevezhető bevezetővel indult az MTV november 17-i Kultúrház című műsora. ;)

Azt hiszem komoly mérföldkőnek tekinthető, hogy eljutottunk odáig, hogy egy országos lefedettségű TV szánjon ránk 15 percet egy kultúrális műsorában. Sajnos ennek ellenére a célunkat nem sikerült teljes mértékben elérni. :( Legfontosabbnak azt itéltük, hogy a scene.hu legyen kiírva a beszélgetés alatt, adva ezzel egy kapaszkodót azoknak akik most hallanak először az egészről. Erről valamiért megfeledkeztek, persze ezt már mi is csak a végleges műsorban láthattuk :( Néhány téma kapcsán komoly félreértéseket kellet tisztázni, (pl. az MD1 illetve a demoscene egybemosása) mindez a szűkös idő és a rutintalanságom miatt nem sikerült maradéktalanul. A műsor egyébként élő adásként lett felvéve, csak Puskás Ferenc sajnálatos halála miatt, az élő sugárzás végülis elmaradt, így csupán az ismétlés ment le az M1-en 23 óra magasságában.

Öszességében azért elégedettek lehetünk, egy országos csatornán több- kevesebb sikerrel megjeleníthettük a demoscene-t. Ez volt az első, de közel sem az utolsó ilyen irányú próbálkozásunk. Legközelebb szebbek, jobbak, talpraesettebbek leszünk. Kevesebb őőő több okosság! ;)

Aki még nem látta, megnézheti Youtube-on 2 darabban:

Vagy a letöltheti avi formájában.

Végére pedig egy kérés. Nincs meg valakinek az adás beharangozója? Csupán néhány másodperces, és talán kétszer ment le a TV-ben.

Categories: Media | Tags

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára