☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Function 2015 – kicsit több mint egy hét!

Posted by Gargaj on 2015-08-31, 23:58

[Update: három előadás lesz, nem kettő]

f15Mint ahogy jobbfent is látható, már csak 11 nap van még a 2015-ös Function-ig; az újoncok remélhetőleg lassan a célegyenesbe fordulnak a rilízeikkel, a rutinosabbak valószínűleg mostanában kezdik el, Bery pedig feltételezhetően már június óta keresi a kifogást, hogy idén miért nem.

Természetesen hosszú évek óta megszokott a versenyprogram, és immár a SIDrip Alliance koncert se hat újdonságként, de lássuk mi várható idén ami eddig nem:

Előadások

Idén is három ismeretterjesztő kis program fog lezajlani: az első az immár Functionön másodszor szereplő, Lettique / Addict néven jobban ismert lengyel Łukasz Migas előadása lesz a nemrég megjelent DirectX 12.0-ről, a második az Indexen is főoldalt kapó Zsolnai-Fehér Károly bemutatója lesz, Raytracing / GI címmel, a harmadik pedig a főtámogató Graphisoft meglehetősen vaskosnak hangzó Point Clouds in Architectural Environments c. előadása. Első hallásra mindhárom elég hardcore előadásnak ígérkezik, bár valószínűleg mindegyik előadó van annyira rutinos, hogy kevésbé vájtfülűeknek is szórakoztatóvá fogja tudni tenni.

Superfunction compo

CNVk2diWEAAR35LEz egy újdonság a Graphisoft jóvoltából, egy olyan compo ahol ténylegesen forráskóddal, vagy forrásrészlettel lehet indulni, és ezt fogja értékelni egy szakmai zsűri. Ez nyilván nem fog bemutatásra kerülni a projektoron (vagy a hangcuccon), viszont ezzel szemben már most bejelentésre került a kategória fődíja, egy iPad 3 Mini.

Oldschool compo

Ez tulajdonképp egy visszatérő kategória, hiszen 2006-ig volt “Retro Demo” compo Functionön is, aztán entry-k híján sajnos kikopott, idén viszont megújult formában újra itt van, remélhetőleg komoly felhozatallal. Itt persze nem illik mindenféle MEGALAPOZATLAN szóbeszédnek hangot adni, még ha AZ A HÍR IS JÁRJA, hogy van olyan scene.hu kontribútor, aki LEHET HOGY befejezi a demóját addigra TALÁN, mert ugye ilyen pletykáknak felülni igazán ciki. Persze nem annyira ciki, mint demó nélkül menni Functionre, de hát na.

A megszokott

Idén is lesznek díjak, idén is lesz póló, idén is fel lehet iratkozni (Facebookon is) és idén is valószínűleg az év egyik legjobb democompóját láthatjuk jövő hét végén, úgyhogy mindenki hozzon mindenkit, és addig is alul commentekben lehet jelezni, ha valaki valamivel készül!

Categories: kiemelt, Party | Tags: , ,

9 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    Az időgépet kölcsön kérném.

  2. avatar Maugli says:

    A teljes szervezőség nevében köszönöm a beharangozót, nagyon frappáns összefoglaló!

    Még érdekes változás tavalyhoz képest (és akkor itt ki is derül, hogy ki kattint a cikkekre, nem csak átfutja :-) ):
    Szinte a teljes outside area területén lesznek sátrak, szóval 8x annyi mint tavaly. Ez kedvező kánikula, illetev a rossz idő esetén is!
    Sokkal több sörpad is lesz -> kényelmesen el fog férni mindenki.
    A party idejére mindenkinek örökélet! ;-)

  3. avatar Gargaj says:

    A “8x annyi mint tavaly” nem durva kicsit? :)

  4. avatar pasy says:

    Lettique csinált már időgépet, ostromoljátok őt!

    http://www.pouet.net/prod.php?which=4320

  5. avatar reptile says:

    Vannak olyan csapatok, ahol 15os es 20as evfordulok vannak iden, szoval tenyleg kene az az idogep :)

  6. avatar teo says:

    @reptile: es jo esellyel mar 10 eve nem adtak ki semmit :D

  7. avatar Gargaj says:

    Jezusom mar az ÜD is 15 eves volt qbparty kornyeken…

  8. avatar RawBits says:

    Alig várom már! Természetesen semmilyen rilízt nem viszek. Helyette lehet összedobok egy stella cikket. (és úútálom a telefonom! Mellékesen)

  9. avatar Travis says:

    Ha viszel release-t, nyerhetsz valamit az utalt telefon helyett. Sajna en nem tudok ott lenni, pedig jo partinak igerkezik.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára