☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Árok Party 2011 – Az oldal már él

Posted by Murphy on 2011-05-17, 22:25

arok2011.pngMár egy bő hete kint van a Scene.hu-n is az idei Árok Party bannere, de eddig nem írtunk róla. Hogy a feedből olvasók se maradjanak le a hírről, jöjjenek az eddig biztos infók.

A helyszín a szokásos:
Ajka-Ajkarendek – Simon István Általános Iskola

Időpont:
2011. Július 29-31.

A szokásos demo/zene/grafika/remix/játék versenyek mellett lesz SID Rip Alliance koncert, kiállítás Bithunter hardver gyűjteményéből és demoshow minden idők legjobb 8 bites demóiból.

Bővebb info a szokásos helyen:
http://arok.intro.hu/index.php?lang=1

Categories: Party | Tags

28 Responses so far.

  1. avatar poison says:

    Facebook event itt található.

  2. avatar Bery says:

    TV-Computer lesz? :-)

    És ha viszek? ;-)

  3. avatar Charlie says:

    Amiga biztos lesz (mert amiga készlet tart éééérted!), hogy a Poison meg a Leon ismét szívből óbégathasson részegen, hogy LAMIGAAAA!!! CSÁRLI TE PARASZT LAMIGÁÁÁS!!!111 LAMIGAAAAA!!! Már úgy megszoktam, hogy hiányozna. :)

  4. avatar poison says:

    Bithunter hardware-eiből biztosan lesz kiállítás. Mivel ez többek között a világ legnagyobb Commodore perifériákból álló gyűjteménye, ezért képtelenség lenne minden darabját a találkozóra szállítani. Facebook-on szavazást indítottunk, hogy ki mit látna ebből legszívesebben. Mondjátok el ti is a véleményeteket!
    Bery, te pedig nyugodtan hozhatsz TV Computert. Sőt, ha írsz rá demót, annak még inkább örülnénk :)
    Csárlit meg majd egyszer megtanítjuk számolni, hogy a 16 illetve a 32 az nem 8. Na, fiam, egyes. Üljél le…

  5. avatar pohar says:

    poison: hibás a linked. nem html, hanem htm

    mindenesetre masszív gyűjtemény, respect

  6. avatar Bery says:

    Poison, tulajdonképpen lenne is kedvem demót írni TVC-re, just for fun. :)

    Szörnyű bűnöm, hogy már közel 20 éve eladtam :( Pedig az a Z80-as assembly a mai tudásommal… :) Persze nem állítom, hogy az zsírkarajistenncoolgreat CPC demóval versenybe tudnék szállni 8 biten, de azért valamit csak összeraknék.

    Körül is nézek majd a közelgő lomtalanításon :)

  7. avatar Murphy says:

    Bery: első lépésként itt egy emulátor. :) http://tvc.homeserver.hu/html/wintvcemulatorrol10.html
    [ módosítva May.22. 06:44 ]

  8. avatar Csio says:

    Ez a Gaia jó nyomja, mi? Emulatorguru!

  9. avatar Murphy says:

    Jaja! Még régen mutatta a tvc emulátorát, de egész máig el is felejtettem, hogy ilyet is csinált. Nem semmi arc!

  10. avatar Bery says:

    Köszi, Murphy, de meggondoltam! :)

    Rájöttem, hogy nincs kedvem zenelejátszót és főleg zenét írni 1 csatornára. Inkább maradok a populárisabb terepen és mellette tisztelgek a fanatikusabb 8-bites arcoknak. :)

  11. avatar Murphy says:

    TVC-n mennyire lehetett raszterezni?

  12. avatar Edhellon says:

    Bery, ne add fel ilyen konnyen! A TVC scene szamit rad! :)

  13. avatar poison says:

    Bery: Lesz remix compó (sztríming mjuzik), szóval bármilyen kalandlelkű 16/34/64stb. bites felhasználó is megmutathatja magát :)

  14. avatar Bery says:

    Murphy, a raszterezés határait nem feszegettem, csak játékokat írtam TVC-re, azt is 16-19 éves korom között, amikor még nemhogy én, de a demoscene sem tudott saját magáról ;-)

  15. avatar Oswald says:

    ha crtc van a TVCben meg z80 akkor az gyakorlatilag egy cpc, nem ? a hangja elég gyengének tűnik, valami 1 cseneles szpíker van? :)

  16. avatar TLC says:

    Oswald: “majdnem”… :-) CPU és képernyővezérlő azonos. Kisebb órajel (4 helyett 3.125MHz), kisebb vízszintes felbontás (160 helyett 128 többszörösei), csak 16 szín (DRGBI-s, a CPC trükkös háromállapotú D/A-ja helyett… azaz lehet barátkozni a Spectrum-, meg a CGA színeivel), csak 64k RAM, a floppy és az -interface nincs beépítve (…éppenséggel elég ritka hw). A hang elég vicces, a hanggenerátort TTL-ekből rakták össze, egy csatorna, 4-bites hangerővel, zajgenerátor nincs stb. Ami pozitív: a hanggenerátor 12-bites osztóját lehet timer megszak céljára használni… azaz gyakorlatilag “van” rasztermegszak (cserébe nincs hang, legfeljebb digivel, szóval kihívás azért marad itt is…).

    Edit: most ahogy nézem, a tervezők itt a CRTC “kurzor aktív”-kimenetét kötötték a megszakítás-logika bemenetére, a CPC-ben látott vsync+hsync bohóckodás helyett. A kurzorpozíciónak a CRTC-ben sokbites regiszterei vannak; gyakorlatilag meg tudod mondani, hogy a kurzor melyik sor, melyik címén, hány rasztersor magas legyen (nyilvánvalóan). Nyilván nem próbáltam, de csodálkoznék, ha ezzel nem lehetne a képernyő akármelyik pozíciójára időzíteni.
    [ módosítva May.26. 12:50 ]

  17. avatar Antiemes says:

    Bery, te Berysoft neven irtal jatekokat? Mar nem tudom, hogy miket csinaltal, de remlik ez a nev. A floppy mennyire szamit ritka hw-nek TVC-n?

    Egyebkent 4 grafikus lap van, amik kozott lehet gyorsan valtani, igy elvileg lehetne tobb szint csinalni. Meg talan nagyobb felbontast is, ha a CRTC-vel mondjuk egy fel pixellel el van tologatva az egyik lap. (Nem tudom, hogy lehet-e fel pixellel tolni, de valamilyen pozicionalas remlik.)

  18. avatar TLC says:

    A CRTC tud valós interlace módot (625 sor @ 25Hz). Némi kísérletezéssel (ha valaki otthon van TVC-n) és szerencsével (…ha a tervezők nem csináltak valami ökörséget), teszem fel, behergelhető…

  19. avatar Bery says:

    Antiemes: Software in Lux (SiL), Berysoft és Bery néven adtam ki a játékimat TVC-re. A TVC-s gyűjtőhonlapokon néhány el is érhető ezekből. Vagy 100 játékot biztos írtam TVC-re, ezekből olyan 10, ami szóra érdemes :) A többi inkább csak egy lelkes középiskolás kezdő próbálkozása volt :)

    Nekem például úgy volt TVC-hez floppy-m, hogy kimentem ’86-ban a Mariahilfer strasse-ra – mint ahogy ez akkoriban jó magyar népvándorlási szokás volt :) – és vettem egy NEC márkájú, egyébként PC-hez való floppy drive-ot. Leginkább azért, mert így felébe sem került, mint megvenni a Videoton-féle gyárit. Aztán vettem még egy csatlakozó párt, sokeres kábelt, majd a TVC-klubban megsúgták, hogy kell fordítva bekötni, hogy jó legyen. És működött! :) Simán írta-olvasta a DD-s PC floppy-kat is CP/M OS alatt, de a HD-st már nem.

    Mert hogy Csoki, a lelkes Videoton hardveres, aki gyakran lejárt a TVC klubba, bárkinek beégette és bekötötte a plusz EPROM-ot, aki vitt egy szüzet, így egy kapcsolóval váltottuk, hogy melyik TVC OS-t akarjuk bootolni :) Nagy dolog volt ez a ’80-as évek közepén-végén! :)

    Éppen tegnap találtam meg ezt a floppy meghajtót és próbáltam rákötni a 2003-ban kiselejtezett PC-mre, amiben egy kemény Celeron 400 Mhz ketyeg és gyakorlatilag egy Flash reklámos weboldal 100%-ra terheli :) Pedig simán fejlesztettem rajta az ezredfordulón mindenféle multimédiát és például promóciós játékot a Nestlének :) És azért kellett a régi PC, mert, hogy az újabbakon már floppy csatlakozó sincs! :) De érdekes módon teljesen más az 1986-ból ittragadt drive csatlakozó aljzata, mint ami aztán PC-n elterjedt. Nem is értem! Lehet, hogy még Arnold hozta Terminátorként? ;-)

    Ja, az egész meg amiatt volt, hogy megtaláltam egy 5.25 colos PC floppy-t, úgy ’90-ből, amin Tarkussal írt játékunk, a méltatlanul ismeretlen Axe Mission és egy kezdeményünk, az Alien Space Base található. Az előbbi egy scrollozós, lövöldözős játék (és nem férfi dezodor reklám, mert az akkor sehol nem volt még ;-)), a másik meg egy sci-fi kaland-akció. Annyira megnéztem volna, így 21 év távlatából ezeket :) Bár nem tudom, hány százalék az esély arra, hogy még olvasható az a lemez?! :)

    Tiszta időutazás volt így is előszedni ezeket a dolgokat, meg nosztalgiázni felettük :)

    Update: valakinek egy működő PC-s 5.25 floppy drive nincs kölcsön egy napra?

    [ módosítva May.29. 09:08 ]

  20. avatar slyspy says:

    A lemezek olvashatóságáról annyit, hogy az én 20 éves c64-es floppyjaim hibátlanok. Igaz kisebb az adatsűrűség, de akkor is.

  21. avatar TLC says:

    Bery: van nálam itt Pesten egy valószínűleg működőképes 5.25″-os PC-s 1.2M drive, és talán régi stílusú floppykábel is (“valószínűleg” = a drive-ot egy-két éve vettem Vateráról egy átépítéshez, de a melóra nem került sor, és nem is teszteltem). Ha abszolút biztos esélyed nincs, keress meg privátban. (…Ha erre sor kerül, akkor a drive-ot letesztelem, mielőtt odaadnám; ha véletlenül nem menne, akkor sem halott az ügy, mert “otthon” van ismerten működőképes drive-om, csak az néhány hét, míg elhozom).

    Egyébként lehet, hogy amire szükséged van, az csak egy régi stílusú floppy-kábel. Tudomásom szerint a drive-ok élcsatlakozója ill. a tápcsatlakozó jó régóta nem változott. Élcsatlakozó a PC-k alaplapján sem volt (…én sosem láttam, igaz, XT-nél régebbi PC-vel nem találkoztam), a szalagkábelen viszont jó sokáig, vagy a ’90-es évek végéig még igen. Ha nem berhelted a drive-ot, akkor egy ilyen kábellel valszeg menni fog…

  22. avatar Travis says:

    Berysoft?
    [ módosítva May.30. 07:25 ]

  23. avatar Bery says:

    TLC: köszönöm! Most nem nagyon van időm erre, de ha később (1-2 hét múlva) sem találok megoldást, elfogadom a felajánlásod.

    Travis: Hehe :)

    Majd jó amerikai szokás szerint beperlem, oszt nem szórakozik itt névbitorlással ;-)
    [ módosítva May.30. 16:26 ]

  24. avatar kocka_bob says:

    Ha készítek egy gyenge/amatőr demo part-ot, indulhatok vele a party-n? Milyen kategóriák lesznek?

  25. avatar Murphy says:

    8 bit demo, 8 bit grafika, 8 bit zene, és 8 bites zenék remixe mp3-ban, játék compo, és szokott még commodore tudás / fun compo

  26. avatar Antiemes says:

    Bery: Hu, a Software in Lux is te voltal? Szerintem egy csomo jatekkal jatszottam anno, amit te irtal. Amugy nekem van floppym a TVC-hez, egyedul a tapja hazi. Meg PChez is van DD-s is, meg HD-s is. Ugyhogy megoldhato a dolog.

  27. avatar mzperx says:

    Nem mellesleg:

    Hahó mindenkinek!!!

    Turnét mi nem szervezünk (mint az 50 éves fennállását ünneplő OMEGA), de 15 (vagy ki tudja mennyi) év után egy egyszeri és megismételhetetlen ‘koncert’ erejéig ismét összeáll a nagy CoV csapat itt:

    http://arok.intro.hu

    (2011. július 29-31)

    Nagy megtiszteltetés a számunkra is, hogy ezen a patinás partyn mi is megjelenhetünk, ám a szervezés nem olyan egyszerű, de mindenképpen jól állunk. A ‘mag’ szinte minden tagja (én – 1,0, Székely Laci – 0,75, Kiss Laci – CoVboy, Müller Misi – Getto maestro) már jelezte részvételi szándékát, Getto maestro pl. csak emiatt utazik haza Amszterdamból, Hollandiából, ahol jelenleg él, de másokról is tudunk, akik csak emiatt az esemény miatt utaznak 5-10 ezer kilométert, hogy itt lehessenek (pl. Csernoch János / Jean – Panamából).

    Az Árok 2011 szervezőivel abban maradtunk, ha a mi oldalunkról 100 % a dolog, akkor indítjuk az ezzel kapcsolatos kampányt, de szeretnénk az egykori külsős újságírók teljes garmadáját is felvonultatni, és ez a még keményebb dió, sokan települtek le az elmúlt 10-15 évben külföldön, főleg a tengerentúlon.

    Egy azonban biztos, én mindent megteszek, hogy a magot alkotó 4 ember ott legyen (ha nem is végig a teljes programon), még akkor is, ha a hátamon kell lecipelnem őket a helyszínre.

    Viszünk le “kegytárgyakat” vannak még eredeti felbontatlan CoV-os pólóink, magazinjaink, évkönyveink, szívesen ajálunk fel ilyeneket tombolára, nyereménytárgynak stb. stb.

    Itt, ezen a fórumon is, de hamarosan – a szervezőkkel egyeztetve – a megadott linken keresztül is további infókat adunk nektek arról, mikor lehet majd ott velünk biztosan találkozni.

    Rucz Lajos (1,0 – ex CoV)

    Innen.

  28. avatar Bery says:

    Antiemes: hízelgő ilyesmit olvasni, főleg, hogy amikor te születtél én már ZX-81-en tanulgattam a programozást, és amikor 2 éves lettél, már volt egy tucat TVC-re írt játékom :) Ehhez képest tök jó, hogy egy csomó általam írt játékkal játszottál. :)

    A PC-s floppy felajánlásod köszönöm, és alkalomadtán élnék is majd vele. Ha lesz időm, privátban jelentkezem.

    És, hogy a fő témától se szakadjunk el, ez a CoV-os vendégjáték kellemes színfoltja lesz az Ároknak, ha megvalósul.
    [ módosítva Jun. 8. 16:17 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára