☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Magyar Nemzeti Galéria pwned

Posted by slyspy on 2010-06-21, 14:07

paintup.jpgA Múzeumok Éjszakáján a Magyar Nemzeti Galéria adott helyet a Paint Up! virtuális épületfestő versenynek, még pontosabban a verseny döntőjének.

Van egy csomó érvem, ami miatt ez a hír scene related:
– ez gyakorlatilag egy wild compo, témameghatározás nélkül
– előre meghatározott platformon kellett bemutatni a műveket (ez a platform jelen esetben a Magyar Nemzeti Galéria épületének homlokzata, rengeteg négyzetméteren ;)
– volt előzsűri
– a zsűri egyik tagjának elmondása szerint a látvány mellett felmerült szempontként még a zenére hangoltság is
– a compógép körül is voltak problémák. ahogy az egy normális compon is elvárható (az egyik entry 2:50 hosszából csak ~2:00nyi ment le műszaki okokból)
– és ha eddig elolvastad, akkor jöhet “a torta habjának tetején ülő cseresznyén megcsillanó harmatcsepp” (szófordulat a műsorvezetőtől): a fődíjat, egy 600e Ft értékű projektort Lóránt Demeter, azaz a scene-en régen igencsak aktív Immortal Rat vitte el abszolút kiérdemelten. Az entryjében bizony befigyelt egy vírus ojjektum, sőt tunnel is!

A Youtubeon Paint Up-ra keresve lehet pár felvételt találni, én pont IR-ét nem találtam, talán még előkerül a közeljövőben. A stílust mindenesetre körülbelül be lehet lőni az alábbi videón keresztül is:

(Ez a versenyen kívül bemutatott animáció a Bordos Artworks csapat munkája, akik ezt a fajta animált épületfestést nemzetközi szinten is elsőként dolgozták ki, és természetesen Dubaiban futottak be vele eleinte elég jól)

Beküldte: trajic

Categories: Vegyes | Tags

9 Responses so far.

  1. avatar Esplanade says:

    ezt milyen technikával vetítik ki?

  2. avatar Parrot says:

    Igen, engem is érdekelne, hogy simán csak 1 projektorral van, vagy van az oszlopok mögött is pl…

  3. avatar slyspy says:

    Én úgy tudom, hogy csak szemből és több projektor hozza össze a képet, vagy hát régen így volt, lehet azóta már vannak menő megaprojektorok. (Jobban belegondolva úgy 5 éve volt ilyen fényfestészet a Millenárisban, és ott egy fényforrás volt, de csak állóképpel.)

  4. avatar rascy says:

    Tetszik, bár élőben biztos sokkal jobb lehetett…
    Dubaiban úgy rémlik több gép és több projektor dolgozott össze

  5. avatar trajic says:

    Helyszíni megfigyelőként jelentem: két projektorról ment a vetítés (az oszlopok takartak, ahogy illik ;) Az MNG érintett oldalától vagy 15 méterre (azaz pont a látótér közepén) ráadásként van egy bónusz lovasszobor is, így a legjobb középső kilátás eleve ki volt zárva, de azért kissé oldalazva is igencsak élvezetes volt.

  6. avatar slyspy says:

    trajic: És ez tényleg jól nézett ki? Mert videókon sokkal ütősebbeket láttam már. Valahogy nekem úgy tűnt, sokszor nincs kapcsolat az épület és a vetítés között.

  7. avatar slyspy says:

    Ja igen és a projektoros trükközés protoverziója: http://www.youtube.com/watch?v=vPKYy8TU4wM
    :)

  8. avatar Bery says:

    Láttam részleteket valami műsorban, nekem bejött. Nem is veszek házat, majd vetítek magamnak ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára