☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

levelup.jpgItt a Level up SceneCON-on készült adásának második része, amiben folytatódnak a riportok, láthatunk visszaemlékezést a dicső múltról, tanakodást a demoscene jelenén és jövőjén, csajozási megoldásokat számítógéppel, valamint látható egy igazi guitar hero is.

Az előző rész itt látható, a mostani meg a tovább után.

Categories: Media | Tags

20 Responses so far.

  1. avatar pasy says:

    A Rookie award győzteseit ezúton is kérjük (ha már volt róluk szó) hogy jelentkezzenek díjukért! Nagyon sokáig már nem tároljuk:)

  2. avatar Travis says:

    És mi a helyzet a retrotime sorsolással?

  3. avatar ACE says:

    Végre ez is felkerült

  4. avatar Charlie says:

    A retrotime sorsolassal az a baj, hogy:

    1., nemi database problemak miatt szetesett az a lista, amit az eladott belepojegyekrol kellett volna adni a Retrotime.hu-nak.

    2., azt meg mar nem is minositenem, hogy mennyien toltottek ki _majd raktak le az infodeskre_ azt a papirt, amire ra van irva hogy TARTSD MAGADNAL. No komment.

    Az elso problema megoldasat meg le kell egyeztetnunk Bearekkal, amire oszinten megmondm, azota sem volt idom, tehat engem lehet anyazni (bar ez alap). A karvallottak karpotlasanak mikentjen is dolgozunk. Egyelore akinek meg megvan az emlitett sarga lapja, ne dobja el semmikepp, kosz.

  5. avatar zoom says:

    Jah az nekem is fura volt hogy rá van írva hogy “nincs más dolgod, mint jól eltenni ezt a nyereményszelvényt”. Hát eltettem, biztos telepatikus úton megy a sorsolás :)

  6. avatar pasy says:

    zoom: viszont szerintem mindenki más leadta, nálam van vagy 40:)

  7. avatar zoom says:

    Akkor csak én voltam túl precíz :D
    Nembaj, úgyse tudnám hova rakni a c64et :)

  8. avatar slyspy says:

    olvasni?

  9. avatar abcug says:

    add ide nekem, adok erte egy plus4-et :)
    az kisebb helyen elfer :)
    [ módosítva Sep. 1. 10:27 ]

  10. avatar Travis says:

    Zoom, miből gondolod, hogy nyernél? Pasy sokkal esélyesebb 40db nyereményszelvénnyel :-)

  11. avatar zoom says:

    Optimista vagyok :D

  12. avatar iONic says:

    Nem értek egyet Gargajjal abban, hogy azért nem szaporodik a scener ill. a minőségi munkák, mert elég valamit balfaszkodni, kitenni netre és úgyis ráakad 1-2 kretén és majd dícsérki jól, aztán az neki elég.

    Nem lehet, hogy pont az a több melót, több tanulást, tudást igénylő magasabb minőség az (már amivel lehet eredmény elérni), hogy nulláról nekiállva szinte beláthatatlan idő mire meglátja az ember a fényt az alagút végén? Szerintem rohadt sokan nekiállnak, lelkesek, aztán látják hogy mire ők ezt vagy azt a szintet elérik, kinő a szakálluk, és kellő kitartás hiányában feladják a továbbiakat?

    Aztán ha meg is van a hajlandóság, meg az akarat, akkor meg idő nincs. Most sokkal könnyebb infóhoz jutni az úgynevezett interneten mindenféle effektek kapcsán, csak éppen a baszott sok infót el is kell ám olvasni, satöbbi…. mennyivel jobb volt hétvégi összejövetelekkor átvenni azt amit kellett, aztán másnap, haramadnap megcsinálni. Ma ez 1 hét olvasás, 4 hét kódolás. Legalábbis nekem ;-))) És közben szar, hogy basszameg eltelt x hét és még sehogy nem állok.
    [ módosítva Sep. 7. 09:02 ]

  13. avatar Gargaj says:

    De tkepp ezt mondtam en is… a legtobben abbahagyjak a tanulast a minosegi szint elerese elott, csak van aki feladja es van aki kiadja.

  14. avatar abcug says:

    nesztek, utaljatok:

    azonkivul, hogy idonkent van egy-egy csapat aki eler nemzetkozi sikereket, a magyar scene atlagszinvonalat (magyar partykon kiadott releasok, ill. kulfoldon magyar stuffok) tekintve, azert nem olyan magas az a lec amit at kene ugrani…

    ha valamit akkor azt nem hiszem el, hogy tul nagy lenne az elvaras! sokkal inkabb tartom azt problemanak (bar bizonyos szemszogbol nezve ez inkabb pozitivum), hogy az “elektronikus-kultura” jegyeben millio dolog van amit csinalhatsz es szamtalan csoportosulashoz tartozhatsz (bandazhatsz)…

    az meg megint mas, hogy a mai szemleletmod mar mindinkabb a kisebb ellenallas fele tereli az embereket. es ebben igaza van gargajnak, hogy minek szenvedjen barki egy komplett demoval (plane grafikus/designer ismerettseg nelkul, kezdokent), ha egyszerubben, gyorsabban es foleg kisebb energiabefektetessel tud sikereket elerni mas platformokon (pl. flash jatek, vagy egy youtube-os video montazs… etc…etc…etc…)

    arra is kivancsi lennek, hogy mennyien adtak fel (vagy kezdtek bele parhuzamosan) a sajat bejaratott “elektro-szubkultur-koreiket”, csak, hogy nullarol (!) indulva legyenek elismert demoscenerek, az utobbi 5 evben ?! (10-bol talan 1 ?)

    nincs kevesebb kreativ fiatal imho, inkabb a lehetosegek szama nott meg iszonyatosan es nem mindenki dont teszem azt a demoscene mellett…

    a masik felet (aki meg mar dolgozik/csaladja van) a sajat boromon erzem, napi 8-10 ora szamitogepekben eltottott melo utan (masok hulyesegenek (na meg a sajatom :)) takaritasa utan, mar egyszeruen nincs kedvem otthon is a kurva geppel foglalkozni, egyszeruen viszolygok tole :(es kellemesebb kikapcsolodas pl. kertet rendezni, tujat ultetni, csepezni, vagy csak dogleni az asszonnyal a “medves szonyegen” :)))

  15. avatar zoom says:

    szerintem legyen functionon kertrendező compo :D

  16. avatar Bery says:

    Én egy tujás demónak is örülnék ;)

    Egyébként meg mindenkinek igaza van, szóval több kitartás, és készüljenek azok a release-ek! :)

  17. avatar abcug says:

    de hisz volt mar :) asszem az promille design unknown entity demojaban voltak ilyen raytraced tujak :)))

  18. avatar iONic says:

    bocs gargaj, akkor csak nem jött át a teljes mondanivaló, biztos kicsi volt a sávszél

    igen ezzel a melós résszel én is így vagyok, néha hátam közepére se gépet, csak én épp autóval baszom el az időt, aztán amikor már éppen az idegesít hogy a privát, de gépszükséges terveimel nem haladok, akkor leülök kicsit, de ez még egy firg-style cuccra is kevés

  19. avatar abcug says:

    ja! atoooo jo… mondjuk en max rfactorig jutok :)
    ahogy gargaj mondana, passziv fogyasztas, de olyan jo kilokdosni mindenkit magam elol versenyen (had hulljon a fergese :)))

  20. avatar iONic says:

    hát me scenerek tudjuk, hogy realtime ez is jobb, csak ez drágább is ;-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára