☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

bp2009.jpgTehát idén is, újra, a legnevezetesebb demoscene esemény elkezdődött.

Live streamet itt láthatsz, timetable-t meg itt.

Mi pedig hamarosan folyamatosan igyekszünk tudósítani az eseményekről, csak most, csak neked, itt a Scene.hu-n. Maradj behangolva!

Update: már tudósítunk, nyomj a továbbra!

Up-update: ha nem bírrsz megbírkózni egyedül az élménnyel, gyere és beszéld meg a Scene.hu Skype chaten!

Up-up-update: mivel szombaton lesz a Scene.org Awards díjátadó, nem árt, ha tájékozódsz a jelöltekről. Itt alább négy cikk egymás után a témában: demók, zenék, animációk, 4k intrók, oldschool demók.

Péntek, 18:14 (Murphy)

A partyról még nincsenek híreink, de a várakozási időt kitöltendő olvassátok a reviewunkat a Scene.org best demo jelöltjeiről.

Ha az megvolt olvasd a 2008-as majd a 2007-es Breakpoint közvetítésünket.

Péntek, 20:18 (Murphy)

Egy nagyon fontos információt eddig még nem említettünk a Breakpointról, idén egy új versenyszámmal bővült a repertoár. Az “X-MEN ORIGINS: WOLVERINE” compón lehet indulni intróval, demóval, animációval tetszőleges platformon, és méretben, a lényeg, hogy a produkció köthető legyen a filmhez. A fura ötlet mögött természetesen a Twentieth Century Fox áll, a nyeremények pedig IPhone-ok, Hasbro akciófigurák, és egy találkozás Hugh Jackman-nel. Utobbi dij miatt, minden bizonnyal ezen a compón lesz a legtöbb női induló. :)

Közben szállingóznak a hírek. Amigára a tavalyi második Elude idén is hozott demót, csak úgy mint a TBL akik a fennmaradó évek majd mindegyikében nyertek. A magyar indulókról egyelőre kevés információm van. Ami biztos, idén is lesz C64-re Resource & The Dreams demo, a készítők viszont előre jelzik, hogy nem ez lesz életük műve. :) A Conspiracy is egy kisebb meglepetés demóval készült, ami már az Addict 3-at használja, de ez nem az lesz, ami meg is izzasztja a rendszert. Hallani még Extend / Dekadence demóról is C64-re.

Péntek, 23:26 (slyspy)

Mindjárt megynyitó ünnepség. Mindig is 23:30-ra volt hírdetve. A Nagy Testvér figyel. Helyszíni tudósítónk (blala) ezt megerősítette:

Szombat, 13:15 (Murphy)

Mindenféle technikai malorök miatt kicsit szaggatott az idei közvettés, jelenleg is VNC-n keresztul irok. Mindez persze csak azért, hogy átjöjjön a feeling a partynetwork állapotárol. :)

A megnyitorol még nem is emlékeztünk meg, ugyhogy igy itt az ideje. 2.5 fél ora csuszas utan, 23:30-kor megkezdodott a show. Oscar megnyitot megszegyenito modon, videofelvetelekkel, es helyszini tancshow segitsegevel mutattak be a szervezok, hogy milyen 10 dologra erdemes ugyelnie annak aki egy igazan sikeres partyt akar szervezni. A helyszinen nagy sikert aratott en szemely szerint nem vagyok annyira hive a sajatos nemet humornak.

Az inuldokrol is szivarognak az informaciok. Helyszini tudositoink tegnap este Rubberduckot komolyabban inni lattak mar, igy a jelek szerint a TBL demo nem keszult el. Az Elude eseteben ez nem ilyen egyertelmu, leven ok lengyelek. :) Az ASD-rol kiderult, hogy nem lesz demojuk, illetve lesz, csak epp a Gatheringre. Lesz viszont Loonies 4k. Volt szo egy C64-es Fairlight demorol is, de Puteman olyan allapotban volt, hogy a szervezok kenytelenek voltak kivinni levegozni. Szoval o mar keszen van, hogy a demoval is, az mar komolyabb kerdes. Feltunt viszont egy meglepetes demo is, a Glance nevu torok csapat hozott egy allitasuk szerint eleg utos 2 oldalas demot C64-re. A coderuk 48 oraja codeol, de szemtanuk alapjan meg se kottyant neki. Hiaba a torokok szivos nepseg. A feszültség fokozása érdekében a Resource is a már majdnem kész demojához elkezdett még aprobb fadeeffekteket illeszteni. A forradalmi A Moire Misszio Bemutatja 4k intro a jelek szerint nem fog elkeszulni, ennek oka az, hogy el se lett kezdve (Dehogynem lett, csak nem MOST lesz kész, hanem máskor -sylspy), ellenben a Hullabaloo mindenki nagy örömére visszatér (Csak semmi irónia, értem? – slypsy). A deadline elott legkevesebb idovel elkezdett demo vilagcsucsat minden bizonnyal eddig is Blala tartotta, de ha elkészül, akkor minden bizonnyal megdönti egyéni rekordját. (Ez most valóban megtörtént. – slypsy) Az AMMB rajongokat talán kárpotolhatja, hogy a Wolverine compon ok is indulni fognak. Mivel sokan kérdeztétek, hogy egészen pontosan mik is a szabályok, itt a hivatalos kiiras:
http://breakpoint.untergrund.net/compos_wolverine.php

Szombat, 13:59 (Murphy)

A party idei mottoja ahogy az invitáciobol is kiderult Everything is Under Control. Ugyan szamomra erthetlen, hogy a megnyitoban miert nem volt errol szo. A projectoron rendszeresen mennek a nagytestver torvenyei, es aki ezeket megszegi azt konnyen lefülelheti valamelyik kamera.

Ime az egyik gyakori buntett:

bpgaming.jpg

Szombat, 14:15 (slyspy)

Stream lehalt, szervezők dolgoznak rajta. Most épp már net összeköttetés sincs a partyval. Elvileg most éppen aznewschool executable music compo megy. Gargaj zenéjéről lemaradtam. Miközben ezt írom megjavult a stream. Hiába kedves olvasóink, az élő adás varázsa.

További eseményekig íme egy bizonyíték a Skoda powerre. Charlie és hűséges csehszlovák barátja idén is megcsinálta:
 

charlieskoda.jpg

Illetve, hogy a nagytesó tényleg nagyon figyel:

nagyteso.jpg

Szombat, 14:55 (Murphy)

A hozzászlásokbol osszeollozva meg néhány hirt. Mentor/TBC 1k-val készült, az állejtés garantált. A Loonies a jelek szerint nem csak PC-n, hanem Amigán is indul egy 4k introval. Pasy minden bizonnyal indul valamivel, de konkrétumot meg nem sikerult megtudnunk. Az viszont felettebb gyanus, hogy a téma a SceneCON lesz. Zenében mar biztos indul Teo és slyspy (Hogy indulnék már? Ott sem vagyok! – slyspy), grafikában Unreal és Morci, valamint Maxie egy fotoval.

A nagy testvér mindenhol ott van. Közben azon megy a tanakodás, hogy a zuhanyzoban vajon vannak-e rejtett kamerák. Ha igen akkor jöhet gazdasági válság, jövore szponzorok nélkül is meg fogják tudni tartani a partyt. Lehet, hogy a stream is azért akad ennyit, mert a zuhanyzobeli kozvetitesnek kell a nagyobb sávszél? :)

Szombat, 16:20 (slyspy)

Sajnos a netkapcsolat teljesen bizonytalan, így nehezen jutnak el az infók, kénytelenek vagyunk a streamre hagyatkozni. C64 grafikák lementek. Grafikai szakértőnket Zoomot idézem: “Volt az elején az a kórófejű papi meg talan ez a röntgencsontvázas ami jó. Néhany meg konvertgyanús is volt.” illetve “holaleooon”. Ez azt jelenti, hogy Leon képe valószínűleg ütősre sikeredett ismét, de én meg arról pont lemaradtam., hogy nekem szövegértési problémáim vannak, és azért maradtam le Leon képéről, mert nem is indult.

Közben befutott Edhellon írása is az Scene.org Awards idei oldschool jelöltjeiről. Edhellon egyébként szintén a partyn van és két sör meg partycoding közben írta meg a cikket.

Jelenleg meg az unofficial tracked music compo fárasztja a nagyérdeműt.

Szombat, 17:55 (slyspy)

Stream remekül megy compók között, compók alatt elromlik. Állítólag most már jó, mert egy kábel volt hibás, de úgy tűnik mégsem. Handdrawn grafikáról lemaradtunk, most jönne a freestyle, de stream megint behalt. Morci lassan agyvérzést kap, mivel ebben a kategóriában indult.

Meg nem erősített hírek szerint a stream a 18 órakor kezdődő melegvizes női fürdőhasználati időszakkal összefüggésben halt meg.

Szombat, 18:30 (slyspy)

Freestyle gfx lement, még így streamen keresztül is voltak látványos dolgok. Összességében színvonalas volt a mezőny. További hír, hogy Teo pálinkája elfogyott, jó a hangulat, süt a nap, Pasy leadta a 64k intrójukat, Blala kódol, és a nagy testvér újabb bűntettet leplezett le:

violation01.jpg

Szombat, 19:45 (slyspy)

Lementek az animációk. A tavalyihoz képest kicsit alacsonyabb volt a színvonal, de a szórakoztatási faktor így is igen magas volt. Köszönhetően annak, hogy megtudtuk mi az a zöldség a jövőből, ráadásul ezúttal a scenerek végre nem csak jpg-ben láthattak nőt, hanem aviban is. Komoly előrelépés ez mindannyiunk pszichoszexuális fejlődésében. Ezen felül még egy másik szőke néni is énekelt fátyolos hangon a sok kockának. Meglepő fordulatok.

Szombat, 22:04 (slyspy)

Scene.org Awards díjak átadása is megtörtént. Nagy meglepetésre Masagin nem kapott semmilyen díjat, a Stargazer viszont hármat is. Nekem külön öröm, hogy a legjobb zene díját a Metamorphosis kapta. Máskülönben kijelenthető, hogy minden a papírforma szerint zajlott. Létrejött továbbá a szokásos netes keresztkapcsolás és kölcsönös üdvözlés a Norvégiában a Breakpointtal párhuzamosan zajló Gathering partyra is. Kis porszem ugyan került a gépezetbe, mert a díjat képező szobrocskák nem készültek el időben, így idén a nyertesek csak postán kapják meg díjat, de ettől eltekintve a díjátadó a kölcsönös elfogadás és megértés jegyében zajlott, mintegy megkoronázva a demoscene eme nemes ünnepét, a Breakpoint partyt. 

íme a díjazottak:

  Best effects: Stargazer by Andromeda
  Best soundtrack: Metamorphosis by ASD
  Best graphics: Into the pink by Plastic
  Most original concept: Pimp my Spectrum by Ate bit
  Best direction: HBC-00004: Field Trip by 1/2-bit Cheese
  Breaktrough performance: Craft by Lft
  Best animation: HBC-00004: Field Trip by 1/2-bit Cheese
  Best 4k intro: Texas by Keyboarders
  Best 64k intro: Panic room by Fairlight
  Public choice: Stargazer by Andromeda
  Best oldschool demo: Edge of disgrace by Booze Design
  Best demo: Stargazer by Andromeda

És egy kedves üzenet külhoni pajtásunktól:

Phon: where are all those drunken hungarians?!

Szombat, 22:39 (slyspy)

violation01.jpg

Éppen Xerxes koncertje zajlik. 23:30-tól 4k és amigás 64k intrók következnek.

Vasárnap, 8:31 (slyspy)

Olyan színvonalas volt az idei 4k compo, hogy nem is tudom hirtelen hol kezdjem. Ami egyértelműen látszik, az az, hogy egyre brutálisabb az intrók gépigénye, ennek megfelelően az utóbbi időben szinte partyról partyra rohamosan nő a színvonal. Blala véleménye szerint némelyik intro többet fogyaszt, mint a lakása. Az is kiderült, hogy vannak még tartalékok az Amigában is, mert bár a 64k intro felhozatal nem hagyott bennem mély nyomokat, és a Loonies amigás 4k intrója is ugyan csak egy effekt variációja köré épült, mégis magasan kiemelkedett a mezőnyből.

Aztán a pc-s 4k compo alatt nagyon brtutális dolgok történtek. Egyrészt sok intro indult másrészt, hogy de milyenek!
Volt itt vízen pattogó és alámerülő Amiga-labda (kicsit kómás voltam már a compóra, úgyhogy majd megmondjátok ki csinálta), meg gumiszerűen rángatózó organikus alakzatok ismét a Loonies előadásában, fraktálkocka világ a TBC 1k(!) intrójában, és a végén egy TBC feat. RGBA intro zárta a sort elképesztően durva landscape effektel. Ezzel szinte biztos, hogy megvan az idei győztes, és meg merem kockáztatni, hogy a Scene.org Awards 4k nyertese is, bár ha ilyen ütemű a fejlődés, ki tudja mi fog még történni az idén. Említést érdemel még a Still intrója, ami bár látványos volt, a színeket valahogy mégsem sikerült eltalálniuk, és volt még egy intro, ami ribbon gombolyagokat vonultatott fel, aminek a készítőjére ismét nem sikerül emlékeznem, de majd ezt is megmondjátok. 

Közben úgy tűnik kezdenek felkúszni a produkciók a Pouetre, érdemes időnként ránézni az oldalra. És pár némelyikből videoverzió is akad. Tessék, itt a nyertes 4k intro:

Habzó tenger. 4kb-ban. Oké.

Nagy meglepetés volt, hogy az ASD idén a (Breakpointtal Norvégiában párhuzamosan zajló) Gatheringen adott ki egy látványban és rendezésben is nagyon újszerű és eltalált demót. Természetesen megnyerte a Gathering democompóját. A demót egyébkénta Breakpoint közönségének levetítették, onnan tudjuk mindezt. Egy biztos, ismét egy kihagyhatatlan darab született. Most meg azon megy a találgatás, miért a Gatheringre adták be a demót, talán lesz másik ASD demo a Breakpointon? Vagy csak így akarták támogatni a Breakpoint fényében egyre inkább gamer partyvá halványuló (amúgy 1991 óta évente megrendezett) Gatheringet? Esetleg ott biztosnak tűnt a győzelem? :)
Hja, az élet nagy kérdési ezek. (Ja és ha még egy ASD demóban valami bemegy valaminek a szájába ,én komolyan elkezdek aggódni Navis-ért.) Alább a video, HQ gombot nyomjad meg.

Szóval ezekután nagyon remélem, hogy a democopmo sem fog csalódást okozni, mert ha csak fele ilyen színvonalas lesz, akkor már nagyon jó lesz.

Xerxes koncertje meg ismét remek volt. Valószínűleg hamarosan letölthető lesz felvétel.

És most nézzétek meg, mi is az a Speichergurkel! (Aki nem tud németül, az így járt, a partyn angol felirattal ment az animáció.)

Vasárnap, 12:10 (slyspy)
 
Amíg nem kezdődnek az események, íme néhány kép a partyról helyzsíni tudósítónktól:

Pasyék beadták a 64k-t:

bp200903.jpg

Itt a tavasz:

bp200901.jpg

Félig néptelen sörsátor? WTF?

bp200902.jpg

Vasárnap, 13:50 (slyspy)

Akkor tehát Hullabaloo demo is elkészült, leadva. Saját rekord, deadline ELŐTT(!!!) csaknem 20 perccel. Valamikor ennek is meg kellett történnie.

Vasárnap, 15:00 (slyspy)

Lementek a nem hivatalos ASCII compo, meg az oldschool executable music is, de egyik sem hagyott mély nyomot.
Most fotó követkzik. Ahogy látom Maxie egy mókussal indult. A következő fotó is egy mókus. Még ilyet…!
Nyúl nem is lesz?

violation03.jpg

Vasárnap, 15:40 (slyspy)

Fotókompót tilcsákbe, 4k procedural gfx meg eléggé közepes volt. Bizonyára azért, mert az RGBA inkább 4k intróval indult.

violation04.jpg

Vasárnap, 17:43 (slyspy)

Lementek stream music compo, TRX-et megkért lenne olyan kedves idézhető véleményt formálni. íme:

“Elején nagyon borzasztóan indult, rengeteg értékelhetetlen zajtömeggel, aztán Teo megmutatta, hogyan kell rendesen masterelni, majd a végén Romeo Knight megmutatta hogy kell ZENÉT írni. Nagz is indult Bacter nevű izralei arccal közösen, de valószínűleg a “Shalomowhores” nótacímet előzsűriék nem találták szalon- és kompóképesnek.”

Ráadásul az egyik partyszponzor által (nemtomáranevét) osztott ingyensör meg elfogyott. Dupladráma.

A game compo indulói viszont egész jók voltak.

A nagytestvér rátette a kezét a Pouetre is. Aki a partyn nézi meg az oldalt, annak a thump up/down ikonok felcserélődnek, és mindig ezt a logót látja:

pouethekk.jpg

Vasárnap, 18:12 (slyspy)

64k compo lement, Említésre érdemes a Rebels és az Quite produkciója. Egyébként a színvonal a gyenge és közepes között ingadozott. Ezúttal Blalát fogom idézni:
“64k is the new 4k”
“Csak magamat tudom ismételni.”
“Odaírták nagybetűkkel, hogy NE LEGYEN SÖTÉT, mert semmi nem fog látszani, erre sötét, és semmi nem látszik.”

Hát erről ennyit.

Vasárnap, 19:40 (slyspy)

C64 compo elég gyengére sikeredett. A Resource csak egy B tervvel tudott elkészülni, a komolyabb demó kéőbbre maradt. A törökökkel meg mi van? Török demo nem volt. Volt egy finn, de annak nagyon rossz volt a zenéje.
Szakkomentátorunk Edhellon a következőket mondta:

“Extend demo nagy csalódás. Kb. ugyanaz, mint amit prv-ben bemutattak már X08-on, beleraktak egy új effektet meg a 2 compo-képüket és ennyi. A Resource+DRM demót nem kommentálom. :) Az előtte lévő kettő megjárta 4k-nak.
A törökök előző éjszaka azt mondták, egy 80%-os verziót bármikor be tudnak adni és optimisták voltak. Tippjeink szerint emuban kódoltak végig és kiderült, hogy nem fut vason. De ez csak tipp”

Vasárnap, 21:39 (slyspy)

Real wild/Console compo a szokásos PSP, Nintendo DS, Sega stb dolgokkal megvolt. Én ezeket kevésbé tudom értelmezni sajnos. Színesek voltak, zenéltek és demónak néztek ki.
Viszont volt egy rettenetesen hosszú és unalmas megademo Epson HX-20-ra (én se tudtam eddig, hogy van ilyen gép), készült egy demo MSX2-re, egy egy másik egy 8×8-as ledsoros kijelzőjű custom valamire és Lft meg ezúttal 10x jobb hardware-t építet, amire 10x jobb demót írt (és benne személyesen greetingelt Blalát meg engem, bibibíííí), de a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a Drifters felcipelt a színpadra valamit (“Atombomba”, “Időgép”, szerintem történelem törlő gépezet) és működtetni próbálta. Sajnos az alkotmány nem bizonyult túl stabilnak, így a produkció elején beadta a kulcsot, de a készítők szerint még nem is volt kész teljesen, és várható volt a dolgok ilyeténképpen való végződése.
Szóval ha valaki tudja, mi ez, akkor mondja meg! így néz ki:

idogep01.jpg

idogep02.jpg

Vasárnap, 22:29 (slyspy)

Wolverine megvolt. Érdekes volt. Többet igazán nem mondhatok.
Most épp pornóhangokat hallani a streamen.

Demók mélyebb elemzése már csak holnap reggelre várható. Előljáróban annyit, hogy az amigás Traktor & Nature mégjobban belopta magát a szívembe a mostani demójával, a lengyelek meg nem változnak, és azt hiszik atomerőműre írják a demóikat, közben az egy Amiga. 

Hétfő, 12:17 (slyspy)

Hosszabb elemzést majd Murphy fog írni, én csak annyit mondanék, hogy életem leglehangolóbb democompója volt az idei. Véleményem szerint egy igazán jó és emlékezetes demo született (természetesen a Hullabaloo demóján kívül), és ez az amigás Jesus Christ Motocross by Nature & Traktor.

Addig is amíg nem szedjük össze magunkat, hogy elemezzük, mi is történt tegnap este, nézzétek meg a Nature & Traktor demóját:

Categories: Party | Tags

108 Responses so far.

  1. avatar -SP- says:

    Hajrá magyarok! :)

  2. avatar pista says:

    Vegre!
    Az ev esemenye

  3. avatar Grass says:

    Végre beledobnak egy hegyet a poshadt állóvízbe. Számomra a lényeg holnap du. (GFX)

  4. avatar thomas^sd says:

    Hajra Amiga & C64 !!
    Varom az uj cumokat ;)

  5. avatar -SP- says:

    Most szerencsére 100%-os a stream. A megnyitó batár jól sikerült :) A BITS és az “art” résznél fetrengés volt :D
    [ módosítva Apr.10. 22:09 ]

  6. avatar teo says:

    na rovidke pletyiosszefoglalo:

    – tbl nem lesz kesz a demoval, szoval este mar ott kokteloztak rubberduckek a tobbiekkel
    – mentor csinal 1k-t, psycho meg egy 4k-n dolgozik pc-re. blueberry amigara csinal 4k-t
    – pasy is mintha valamit fejlesztene :D
    – hangulat fasza, idojaras nemkevesbe
    – jailbird sajnos nem jott, tomcatet sem lattam meg :D

  7. avatar teo says:

    es blalarol se feletkezzunk meg, aki szinten ugykodik valamin.

    (bar ha jolsejtem az egyik szerkeszto perma-kontaktban van vele, valami zene kapcsan :D)

    ja es uj skype-pal nem megy a group chat!

  8. avatar Edhellon says:

    Nem lesz tbl? :(

    Blala meg mindegyik partyn ugykodik valamin ugye… :)

  9. avatar poison says:

    04.11. 13:40 a live stream-en Charlie egy félbeszakított Amigával :)
    [ módosítva Apr.11. 11:48 ]

  10. avatar poison says:

    04.11. 15:22 Nem volt se JB, se AMN grafika… Magam alatt vagyok. Részemről a befutó: “Last ship” a Binary Bros-os csókáktól.

  11. avatar -SP- says:

    Egész jó volt a C64 gfx mezőny. Leon nincs kint? :/

    Nálam a két fő esélyes a Last Ship és az Oldschool.
    [ módosítva Apr.11. 13:34 ]

  12. avatar poison says:

    Leon dolgozik, de telefonban “lediktáltam” neki, amit a live stream-en láttam :D

  13. avatar zoom says:

    A “holaleooon” azt jelentette hogy nem nevezett ami szomorú :)

  14. avatar -SP- says:

    Unreal képe a handmade-ben büntet.

  15. avatar poison says:

    …és mit csinálta azon Teo? :) Vagy Csaba nincs jelen és valakinek le kellett adnia a képet?

  16. avatar Grass says:

    Igen, nagyon jó lett. Gratula, remélem lesz belőle dobogó.

  17. avatar Grass says:

    Poison, Teo semmit, csak jelen kell lenni.

  18. avatar Grass says:

    SUX a streamnek…

  19. avatar Grass says:

    Valaki elmagyarázhatná, hogy a handmade be hogy mentek bele a trace-elt képek, valamint a freestyleba a tiszta rajzolt cuccok… Ja itt is az uccsó kép a legjobb…

  20. avatar pasy says:

    en rajzoltam a lonak a faszat :D

    (ismet teo pasy accountrol :))

  21. avatar -SP- says:

    Ez nekem is furcsa volt, hogy a handmade-nél miért vannak 3dmaxos cuccok :/

    Freestyle-ból a Space Madness volt nálam a #1.

  22. avatar zoom says:

    SPEICHERGURKE

  23. avatar -SP- says:

    SPEICHERGURKE!!! :D idióták üázz…

  24. avatar poison says:

    Nem volt Maxxon. Na mind1. Sopronival gargalizálok, hátha javul a party-feeling itthon, a szutyok pééécééé előtt ülve :)

  25. avatar poison says:

    BOOZE :) Gratula az egész bandának! Na, erre iszok még egy sört…

  26. avatar -SP- says:

    Stargazer ftw! Megérdemelték a srácok!

  27. avatar Grass says:

    Ja BOOZE RULEZ!

  28. avatar zoom says:

    Hát én nagyon szomorú vagyok hogy a Masagin nem kapott semmit…

  29. avatar -SP- says:

    Abban én is, a Best Soundtracket és a Best Directiont simán vihette volna.

  30. avatar slyspy says:

    Best direkciót mindenképpen, de a best soundtrack azért megeérdemelt volt az ASD demónak. Egyetlen zene, ami demo nélkül is megállja a helyét.

  31. avatar -SP- says:

    Lehet, ez teljesen szubjektív dolog. Zenéket tekintve a Masaginon és a Stargazeren kívül nálam kb egyik sem játszott volna :)

  32. avatar slyspy says:

    Szerintem azert vannak objektiv “szakmai” szempontok. Az hogy mi tetszik az egy dolog, de van par dolog, ami megallapithato erzelmi viszony nelkul is. :)

  33. avatar -SP- says:

    Jogos a pont :)

    ontopic: a Loonies amigás 4k-ja uhbazz… nemgyengeshit!
    [ módosítva Apr.11. 23:29 ]

  34. avatar poison says:

    aztabüdösmindenségit

  35. avatar -SP- says:

    A 64k se volt semmi, ADA & Supergroup ftw – itt durván bajban lennék a szavazással.

  36. avatar -SP- says:

    …és vaze a Loonies PC 4k-ban is hihetetlen O_o

    update: az egész 4k compo rohadt jó volt, szerintem rendesen meg fogja dolgoztatni a szavazókat.

    Nekem így első blikkre a Loonies, Pandur&Kaneel és az RGBA/TBC jött be nagyon, de a TBC 1k is kegyetlen.
    [ módosítva Apr.11. 23:49 ]

  37. avatar Xenophobe says:

    elevated bazdmeg

  38. avatar zoom says:

    iq egy beteg állat na, ezvan :)

  39. avatar teo says:

    iq egy allat ja, kb egy dan sem tudta hogy ez lesz. azt a kettot leszamitva.

    sly – lehet hogy zeneileg jo az asd, de szerintem a best soundtrack legszarabbul masterelt zeneje, amivel amusic onmagat multa alul sokadszorra. ha mar szakmai szemmel nezed akkor tudod hogy ez is milyen fontos.

  40. avatar teo says:

    “Teo pálinkája elfogyott” – vodka volt es sosem fogy el! :D

  41. avatar slyspy says:

    teo: eloszor vodkat irtam, de megneztem, hogy pasy palinkat irt, kijavitottam. az asd zenerol meg olvasd el mit irtam a best soundtrackes cikkben. amugy amusic zejene altalaban szarul szolnak.
    es ennek a zenenek jol all az amator feeling. en csomoszor direkt teszem egy kicsit benava a hangzast a szerethetoseg kedveert, mert a hideg es profi hangzas neha elidegenito (lasd masagint is).
    dehat ezt egy technozenesz soha nem fogja megerteni. ;)

  42. avatar Travis says:

    “en csomoszor direkt teszem egy kicsit benava”
    Ezt a kifogast en is felveszem a repertoarba :-)

  43. avatar slyspy says:

    francba, hogy minden képes visszafelé elsülni. :D

  44. avatar teo says:

    palinkaja vincenzonak van, vagy 2 liternyi, de nincs egyelore veszelyben hogy elfogyjon :)

    review-kat termeszetesen olvastam, de attol en meg nehezen toleralom az amator hangzast. nyilvan hangszeres zenet sokkal nehezebb jora kikeverni, de azert legalabb meg lehetne probalni :)

  45. avatar slyspy says:

    de pont azt mondom, hogy amikor egy hagnzseres zenet “jora” kever az ember egy csomoszor elveszik belole a feeling. egyszeruen idonkent jot tesz az amator hangzas. pl. ott van fatboyslim, aki egy egesz karriert epitett erre. :) (jo, ott vintage hangzas van, de az a mai szemmel amator, viszont ezerszer feelingesebb szerintem, mint a steril nemetkedes.)
    amugy persze a szeletelos zenenek az arcbamaszo loudness all jol, es ha nem olyan, akkor az zavaro, es azt is tudom, hogy Amusic zenei nem eppen a tokeletes keveresrol nevezetesek, de a Metamorphosis-nak veletlenul pont jot tesz szerintem a dolog. Es ha csak a zenet magaban nezem, akkor nem gondolkodom azon, hogy mi az, ami veletlenul van ugy meg mi az, ami szandekos. Ilyen oszt kesz, es jo.

    ja, es a paleszt meg kuldjetek el.
    [ módosítva Apr.12. 08:06 ]

  46. re!

    errol a kurva bp-rol lemaradtam… ott se vagyok, melo miat nem kovetem a kivetitot, se scene.hu-t… :_( most potolgatom az infokat!

    booze-nak gratula! 1erzelmu volt a scene.org awards! ;_)

    rsc demorol fingnyi hirem sincs, edivel tartom a kapcoslatot mail-ben (ugy ahgoy…) van egy prv-m, ami mar vegigfut! :_) hat mit mondjak, gyors es party munka… :_D de legalabb van valami!

    gfx-et nem keszitettem, nem is allt szandekomban, mert allitolag ha nem vagy kint, nem nevezhetsz… akkor meg feleslegesnek ereztem, h torjem magam… ez van… :_(

    veto rajzat lattam party elott, mailben elkuldte! 1ertelmu, h dobogso kep! sima MC (azaz multi color) kep, semmi FLI trukkozes, ahhoz kepest viszont brutal durva…

    nah csekkolom majd a demokat, 4k-kat etc etc…

    jo party-zast!

    udv:
    leon

  47. avatar Murphy says:

    Huhh, ez az ASD demo meg ez a TBC & RGBA intro… Kész, megint szintet ugrottunk!

  48. avatar -SP- says:

    Hát a fotócompo imho kritikán aluli volt 1-2 kivétellel…

  49. avatar Edhellon says:

    A ket spektrumos meg par masik az oldschool executable musicban jo volt. A 4k procedural szar volt. A fotorol lemaradtam mert akkor mar ujfent real party is outside volt. :)

  50. avatar Grass says:

    Rebels, fasza kis intro. Gratulálok.

  51. avatar blala says:

    nyilvanosan kijelentem hogy az rgba(tbc) 4k egy hatasvadasz izomatomeromu “szar” (idezojelben, mielott valaki beszolna).

    viszont, az amigas loonies 4k az ODABASZ.

  52. avatar Parrot says:

    A megjegyzések alapján lehet, hogy aktivizálnom kellene magam photo compoban? Na majd legközelebb…

    Poison: Nagyon támogatom a sopronis öblögetésedet, két okból is: 1. talán megmarad a melóm, 2. mellettem épp egy félig kifogyott Soproni 1895 pihen így olvasgatás közben…

  53. avatar Maxie says:

    SP nem ertek egyet szerintem jo kepek is voltak a fotoban, bar az elso 15rol lemaradtam :). Rajottem hogy ez nem az en sulycsoportom, itt a drága fényképezőgépeknek van csak esélye, amugy az idei év nyula a mókus :).

  54. avatar slyspy says:

    Hát ha 3 jó volt, akkor túloztam.

  55. avatar Maxie says:

    de sokon volt nő, a férfiaknak az elég :)

  56. avatar Grass says:

    Egész jók voltak az Amigás cuccok…

  57. avatar -SP- says:

    Maxie: pont ez az, hogy nem elég… ócska témák voltak, hiába készültek jó gépekkel. Szerintem simán lehet amatőr gépekkel is szépet fotózni.

    Az AMIGAAA demók királyak voltak, rokkertraktor FTW! :)

  58. avatar teo says:

    foto kompo az mindig is ilyen vicc kategoria volt. rebelsnek kell nyernie 64kban. pc-s demok szarok, en visszajottem a hotelba 20 utan.

  59. avatar -SP- says:

    Én még nézem, de kriminális :(
    Az egyik demo így kezdődött: “among the blind a one-eyed is king” – ez mindent elmond az egész comporól.

    A Farbrausch produkció tetszett, de eddig állítom, a brainstorm-cns volt a legjobb. És ez elég szomorú…

    (no offense BoyC & Zoom!)

  60. avatar poison says:

    Túléltem. Életemben először néztem végig elejétől a végéig a PC demo kompót. Na nem azért mert olyan k*rva jó volt, hanem mert Cargo állandóan nekiállt horkolni alatta :) 4x ébresztettem fel közben. :D

  61. avatar netro says:

    Nekem nem jöttek be ezek a demók. Ez alól talán a szöveges módban futó (Nem tudom mi volt a neve) illetve a Farbrausch kivétel.. Amúgy csak a végét csíptem el egy ASD-s anyagnak amiben egy vonat volt és még délután ment, az micsoda volt ?

  62. avatar -SP- says:

    Ja tényleg, a textmode-os demo atomjó volt :)

  63. avatar zoom says:

    epic fail :(

    Nálam az anadune+floppy (?)(a folyadékos) a legjobb de máskor az is középmezőny kategória…

  64. avatar slyspy says:

    netro: gathering nyertes rupture. ott van linkelve a cikkben videoval.

  65. avatar netro says:

    @slyspy: Igazad van, nem nyomtam továbbot, köszi ,-)

    Hát megnéztem az ASD-s demót.. eszméletlen komoly lett. Brutális. Nekem (gondolom persze nem csak nekem) nagyon bejön..

    [ módosítva Apr.12. 23:54 ]

  66. avatar pista says:

    hol maradt a plastic, fairlight?

  67. avatar Charlie says:

    A pc demokompo akkora gigantikus uberhiperfos volt, amekkorara nincsenek szavak. Nemtom atment e a streamon a “vege” tablara fujjolo kozonseg…

    Az Amiga comporol: aki beszol a 8fps-re, az vegye figyelembe, hogy 3-4 eve a sima perspkorrekt texturazott 3D partok mentek 8fps-sel, olyan TBL demokban, amiktol mindenki szetszopta magat. Most meg azok mennek 25-tel… Majd ez is kiforrja magat, ahogy egyre tobb koder kezd el hasonlot csinalni…

    Az “Amiga erre nem valo” c. kommenteket meg a pece kompo utan talan hagyjuk, mert az alapjan a pece kb. semmire sem jo. (Najo, ez mondjuk veletlenul fedi a valosagot is, de ebbe most ne menjunk bele…:)

  68. avatar teo says:

    charlie – tblnel azert jobb szokott lenni a framerate :D
    egyebkent a lengyel demonak jo volt a zeneje, bar nem lennek meglepve, ha iden is csak a masodik helyre lennenek jok. leglabbis mindenki dicserte a naturetraktort nagyon.

  69. avatar Murphy says:

    A Norvég scene+asd feelingesebb demókat hozott össze, mint mindeki más… ez elég gáz

  70. avatar Charlie says:

    teo: Ugyanezen a gepen (060/60) a Littlenell (2004, IIRC) pl. kb. ugyanezt a framerate-et tudja a komolyabb 3D reszeknel… De whatever.

  71. avatar slyspy says:

    Charlie: az Amiga nem erre való. :D

  72. avatar Charlie says:

    A C64 demokhoz:

    “A törökök előző éjszaka azt mondták, egy 80%-os verziót bármikor be tudnak adni és optimisták voltak. Tippjeink szerint emuban kódoltak végig és kiderült, hogy nem fut vason. De ez csak tipp”

    Egy kis insider info: nem biztos, hogy ugyanarrol beszelunk, de azt tudom, hogy egy demo vissza lett mondva kozvetlenul a compo elott, mivel megvolt a ket lemezoldala, es kulon kulon mukodott is, de a turn disk part szetfagyott… :)

  73. avatar slyspy says:

    Az lesz.

  74. avatar teo says:

    littlenell 2002. 15 fps azert meg szokott lenni, bar en is reg neztem mar vason amigas demot (shame on me!!!).

  75. avatar slyspy says:

    8fps az egy kapkodos szlajdso.
    [ módosítva Apr.13. 11:18 ]

  76. avatar Edhellon says:

    Charlie: de, ugyanaz a demo, nekem is azt mondtak ma reggel hogy a turn disk parttal voltak a problemak.

  77. avatar Grass says:

    Magyarok menni xmenre :) Gratulálok! Fizetik az utat is?

  78. avatar slyspy says:

    csak a nemet hatartol berlinig a vonatjegyet 3 fo reszere.

  79. avatar Charlie says:

    Ezuton szeretnek gratulalni SlySpy-nak, hogy nyert nekem egy iPhone-t azert hogy hazaviszem a masik kettot… :DDD

    Es ezuton szeretnek gratulalni a PELDAKEPEMNEK: Pasy-nak, es a Rebels tobbi tagjanak, akik reszt vettek a gyoztes 64k elkesziteseben. I [] YOU GUYS! \o/

  80. avatar Grass says:

    Gratula Unreal-nak is. Szép a második hely is, bár nyernie kellett volna. Farfar bekaphatja.

  81. avatar Unreal says:

    Roviden: Orom es csalodas -, koszonet Teo supportnak, es SPnek es Grassnak a kommentekert – velemenyem hasonlo – ha valaki jo keppel megeloz, az motival hogy jobbat es jobbat csinaljak, ez meg igy hat…

    Gratula Gargajnak, Pasyeknak, es Blala Slyspy parosrol akirol tudok hogy nyertek. Ungarn rulez!

  82. avatar thomas^sd says:

    Ezt nem hiszem el en meg ott figyeltem irc n igaz csak neha neha ti meg itt irc ztek :)

    Amiga demok tok jok voltak foleg a Traktor es a Kiero s cumo !
    PC demokon elaludtam…rendkivul izgalmas volt
    (lehet a ket sor miatt)
    Sajna a tobbit nem lattam … :(( nem voltam itthon

  83. avatar teo says:

    kurvajo volt megint a party, pc demo kompo olyan amilyen, de volt helyette 4k meg amiga. majd jovore osszeszedik magukat a sracok.

    kulon orom, hogy jovore is lesz, persze kicsit geci dolog volt scamptol ahogy a main orgokat lelki terrorral gyozte meg, de en nem banom, jovo husvetra is megvan a program :D

    es persze max respekt minden magyar indulonak, es gratula a dijazottaknak!
    [ módosítva Apr.14. 07:04 ]

  84. avatar vincenzo says:

    hello hungary,

    ez a party nagyon jó volt, talán a legjobb a breakpointok történelmében. egyetlen gáz volt csak (ami persze nem a szervezők hibája), a pc demo compo.
    na most lehet mondani, hogy “scene is dead”, aztán nyomás demot írni.

    .v

  85. avatar Clarence says:

    Ha ASD a demóját Bp-n adta volna ki, senki nem panaszkodna a pc demo compora. :) Gratula minden magyar dobogósnak.

  86. avatar Murphy says:

    Akkor 26-ból lenne egy ütős demo, az még nagyon nem hozza az elmúlt évek szintjét.
    [ módosítva Apr.14. 20:47 ]

  87. avatar slyspy says:

    Kettő. Csak mondom.

  88. avatar teo says:

    arra a metalos satankodasra celzol? :D

  89. avatar slyspy says:

    tele volt pozitiv erzelmekkel.

  90. avatar abcug says:

    meg kanos, szado-mazo kecskevel a csillagon :)

    apropo, volt szo valami resistance II-rol is bp-re … azt meg jol elfujta a szel :E

  91. avatar teo says:

    volt helyette wolverine :)

    ilyenek ezek a megelhetesi scenerek…

    blala demoja amugy legalabb fut a gepemen.

  92. avatar abcug says:

    jah, gma950-re lett optimalizalva :)

  93. avatar Charlie says:

    Enyim kepek party eleje + hazaut erre. A party kozepe, vege es a hazaut eleje a Spenot laptopjan van. Coming soon. :P

    Szerk: Kijavitottam a kepek linket. Nemtom hogy sikerult, de azert e107 mondjon le, biztos ami biztos… :)
    [ módosítva Apr.16. 10:50 ]

  94. avatar Bery says:

    Elismerés a Rebels termelékeny magyar részlegének! A Wolverine meg monnyon le! :) Hullabaloo-ra még gyúrok, mert nem indult el a GMA950-es noteookomon :)

    4k-ban a Looniest szerettem, de persze az RGBA/TBC is hatalmas.

    A legemlékezetesebb a Breakpointról azonban az ASD demo :)))) Debris közeli élmény. Le a kalappal, hogy ismét meg tudtak újjulni, és egy ilyen demót összehoztak.

    Érdekes, hogy a Farbraush, a Matt Current és a többi nagy(obb) név mennyire csak a kötelező gyakorlatokat hozták, és viszonylag érzelemmentes, és nem túl emlékezetes demókkal indultak (és milyen középszerű, sőt rossz zenékkel!). A Crash azért nem volt rossz, bár többet vártam én is egy BP győztestől. Válság van! :)

    Na most akkor lehet készülni SceneCON-ra, és felülmúlni a Breakpointot!

  95. avatar abcug says:
    Hullabaloo-ra még gyúrok, mert nem indult el a GMA950-es noteookomon :)

    jah, ezt a multkor sem ertettem mar :) gl monyggyoon le :)

  96. avatar blala says:

    teged atvertek biztos amikor a gma950 szuperpowerrel probaltak neked eladni a laptopot, mert gma950-en irodott ez is mint a tobbi :D

    (na jo, valszeg a windoz driver lehet a ludas)

  97. avatar pasy says:

    http://support.intel.com/support/graphics/detect.htm

    win driver elég sokat javult lately

    [ módosítva Apr.15. 19:20 ]

  98. avatar slyspy says:

    Abcug: resistance 2-ről volt szó, de aztán hirtelen megélhetési szkenner lettem és többé nem érdekel már a müvvészet csak a szifon. és közben amúgy is jobb ötletem is lett, viszont az sem készült el, viszont el fog, és resistance 2 megvalósításához több lenne a gépigény, mint ami rendelkezésre áll, szal egyelőre resistance 2 cancel.

    Ja és Charlie, nem érzem megalapozottnak a linket, amik által a fotókra hivatkozol, mert egy rekurzív drámába kerül az óvatlan klikkelő általa.
    [ módosítva Apr.15. 22:04 ]

  99. avatar abcug says:

    ha gondolod vannak itt a fiokban p3 733 meg 600-asaim, ha ugyesen ossze-szig.szallagozod oket, az mar dualkor vagy akar kvad is lehet, az mar csak eleg ?! :)
    de ha inkabb realtime akarnad akkor adhatok ajandekba egy fx5700-at, vagy 6200-ot is :)))

  100. avatar Travis says:

    Megnéztem én is a Breakpoint demokat. Szerintem a Crush igen jól sikerült. Érzelmes demó is volt, mégpedig a conscious of blue. Én inkább abban láttam a problémát, hogy túl sok volt a pocsék produkció. Megjegyzem, ezek legtöbbjét diszkvalifikálni lehetett volna, mert nem léptek ki ESC-re. Arról nem is beszélve, hogy ha beállítom, hogy 1024×768-ban menjen, akkor elvárható lenne, hogy az teljes képernyő legyen, ne egy keret nélküli ablak.
    C64 demók közül meg volt az a nyuszikás. Azt basic-ben írták? Vagy mitől volt ilyen igénytelen?

  101. avatar Charlie says:

    Slyspy: Kijavitottam a fenti linket….

  102. avatar Charlie says:

    Felkerült még több kép az immár kijavított linkre, vagyis ide. Thx 2 Spenot.

  103. avatar Travis says:

    Slyspy, most már komolyan aggódhatsz Navisért. :-)

  104. avatar blala says:

    En akkor kezdtem el aggodni Navisert amikor meglattam ennek a demonak a forrasat

  105. avatar Bery says:

    Szépen strukturált ;) Basszus, hogy tud ez az ember ilyen kódból olyan jó demókat létrehozni? :)

  106. avatar pohar says:

    én emiatt szoktam értetlenül nézni a “best coder” listákra. mert nem feltétlenül a legjobb intro készítője a legjobb kóder. mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

  107. avatar blala says:

    amugy a navis szerintem biztos tud szepen programozi, de ugy tunik demoban nem akar

    masreszt coder != programozo, szerintem el jo “koder” hogy ilyen ugyesen “belekodolta” a demot abba a forrasba :)

  108. avatar Travis says:

    Azért a beszédes változónevek nagyon jók benne: double sex;
    (Még jó, hogy nem double penetration; :-) )

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára