☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

X 2008 – A C64 élt, él és élni fog

Posted by Murphy on 2008-10-24, 09:36

A hétvégén Hollandiára figyel a 8 bites világ, hisz most lesz a C64 scene legrangosabb versenye, az X. Természetesen a magyar különítmény már úton van, Clarence, Edhellon, Jailbird és Oswald személyében. A hírek szerint indulni fog a Booze Design egy 5 éve készülő demóval, ott lesz a legutóbbi nyertes Instinct, a hazai pályát élvező Focus, a 64ever, a Chorus, visszatér a Xenon, sőt az Oxyronról is hallani pletykákat. A rendkívül rangos demómezőny mellett itt várható a legizgalmasabb grafikai és zenei verseny is, természetesen ebből Leon se fog kimaradni.

A party hamarosan nyitja kapuit, addig nézzétek meg a legutóbbi győztest:

Categories: Party | Tags

69 Responses so far.

  1. avatar d-lee says:

    Hmmm.. X-en volt regen PC kategoria is, meg minden mas, nem?

  2. avatar Murphy says:

    Jaja, multiplatform volt, aztán lett a z X’97-Takeover, és onnatól különvált a szervezőcsapat.

  3. avatar Parrot says:

    Én egyszer már a Just in Blue-t (Graffity) nézném meg. Persze lehet, hogy valahol kiadták, csak lemaradtam róla…

  4. Valtottam par sms-t Clarence-ekkel es irtak, hogy ku*va jo a buli es jol erzik magukat! A versenyekrol meg nincs hir illetve az eredmenyekrol, de minden bizonnyal iszonyatosan durva anyagok fognak kijonni! Erdemes lesz figyelni par napon belul csdb-t… ;_)

  5. avatar Murphy says:

    15 demo, 24 grafika… nem semmi!

    unofficial results:

    GFX:
    1. Archmage
    2. Yazoo

    Music:
    1. Jeroen Tel (?)
    2. Fanta
    3. radiantx

    Demo:
    1. Booze Design
    2. Oxyron
    3. Xenon
    4. Instinct+Horizon
    5. Fairlight
    6. Chorus
    [ módosítva Oct.26. 10:53 ]

  6. Bizony! Nagy buli lehetett! Clarence irt sms-t, sajnos az elso 3-ba nem fertem bele… (de ezt valahol sejtettem… :_)

    Enyim kepet itt nezhetitek meg:

    http://noname.c64.org/csdb/release/?id=72535

  7. avatar Gargaj says:

    elegge izmos compo lehetett ha az FLT is csak 5.

  8. avatar Gargaj says:

    na, gyoztest leszamitva megneztem, telleg combos compo volt, bar teny h az FLT demo az megin ijen begombazott muveszkedos elvontsag :)

    ezek utan q-kivancsi vagyok a Booze demora

  9. avatar Oswald says:

    hát gyerekek, egymás mellett látni draxot, jeroen telt, grgt, archmaget, reyn ouwehand perfromancon annyira uvoltottuk a dallamot hogy abbahagyta a szintizest es mint a koncerteken a dob alapra enekeltunk, aztan deekay a democompok utan konnyes szemekkel odajott hogy o most sirt mert ez volt a legjobb compo amit látott valaha az életben, a booze demo meg olyan volt hogy minden kóder csendben megalázva szégyenkezve üldögélte végig, zanzásítva ilyen volt a party :) jah jeff meg olyan részeg volt hogy nem hittem el neki hogy ő ő,mondjuk én se voltam teljesen józan :D leont sokan hiányolták, nagyon jó volt minden, jeszoké \:D/

  10. avatar Parrot says:

    Emberek a Booze Design demót honnan lehet letölteni?

  11. avatar Murphy says:

    Parrot: ugyan 5 évig készült, de nem volt final a compon, azt igérik, hogy egy héten belül ki lesz adva a final, ha nem akkor a szervezők felrakják a compo verziót. Olyanokat írnak róla, hogy előre félek tőle. :)

  12. avatar Csio says:

    mekkő várni, míg hazaér a HCL és főtőtti :(

  13. avatar Murphy says:

    Booze Design demo, még ki sincs adva, de akik a partyn látták, azok 9.9-es átlagot adtak neki… így 7 tizeddel vezet a 2. helyezettek előtt. ez nagyon kemény!

  14. avatar Edhellon says:

    a booze design demorol csak annyit, hogy uj szintre tolta a demokeszitest c64-en. Amint mondtam HCL-nek, jol megnehezitettek a koderek dolgat most…. azt tenyleg latni kell hogy elhiggye az ember ez letezik.

  15. avatar Murphy says:

    Az általában szőrösz szívű Cruzer is ezt írta:

    “Judging from the big screen this is definitely the best demo ever. It’s like the whole standard was just raised to a new level. Just hope it still feels the same when watching it in Vice ;)”

    Nincs róla valami kézikamerás felvétel? :)

  16. avatar Oswald says:

    na csdbn nem merem leírni mert szétszednének, de egy dologba bele tudnék kötni a booze demóban: az effektekből hiányzott a kreativitás, plazma plazma zoomer zoomer plazma, x rotator plazma, :), persze volt kivétel is meg mindegyik effekt technikailag (gondolom) jobb volt mint az eddigiek, amiben megemelte a lécet a demo az az hogy valami 20 effektet nyom le 15 perc alatt, es mazochista aprólékos de gyors és látványos váltások vannak az effektek között, nincs sehol egy másodperc szünet se mindig történik valami, és ezt szó szerint kell érteni.

  17. avatar Edhellon says:

    Osw, nagyjabol egyetertek, ninja ezt valahogy ugy fogalmazta meg hogy a lelek hianyzott a demobol, de ennek ellenere uj szintet hozott szerintem epp az altalad is leirt folyamatossag es elkepeszto design otletek miatt. Es nem gyozom hangsulyozni mennyire egyutt elt a zenevel. De meg kell majd ujra nezni, remelem hamarost. :)

    Es ja, egeszen elkepeszto mennyisegu munkat fektettek bele.

  18. avatar Gargaj says:

    NO SPOILERS PLZ

  19. avatar Murphy says:

    Dehát már ismerjük a sztori végét, győztek :)
    [ módosítva Oct.27. 14:59 ]

  20. most kunyizom bd demot jb-tol, de nem adja a rohadek! :_DDDDDDDDDDD
    [ módosítva Oct.27. 14:18 ]

  21. avatar Jailbird says:

    Leon, legközelebb ott lenni X-en és első kézből megtekinteni kellemes BD demo. Nem pedig kocsikázni helyette!
    Csimpi beszélt.

  22. avatar poison says:

    Jeszoké. Látni akarok már valamit, ami kellemes a szemnek! :) Konstans nyomom az F5-öt egész nap… áááááá…
    [ módosítva Oct.27. 16:53 ]

  23. avatar Murphy says:

    Leon: lebuktál, CSDB-n úgy szavaztál a demóra, hogy nem is láttad ;)

  24. murphy: sztem ez nyilvanvalo… 5 evvel ez elott is, amikor elkezdek ezt a dmeo projektet, mar akkor 10est adtam volna… :_) sztem ez alap! es f5-rol lekopott a festek wazz…. :_D

  25. avatar Chrono$ says:

    leon! fasza lett a kep amit csinaltal.. jol all neki ez a “strange” szinvilag, pont ettol nem n+1-ik csajos kep..
    a horizon+instinct demonak is k. jo a zeneje, a natural wonders 2 is b*szott f*sza lett.. varom a booze demot ááá teljesen kielégitett a prodok mennyisége és minősége! congrats mindenkinek!

  26. Hát emberek, ez a BD demo korszakalkotó!

    Lehet még tovább lépni innen, de tény, hogy nagyon fel lett adva a lecke. A designban már eddig is toppon járt a csapat, de azt kell mondjam, hogy az eddigieket még fejelték eggyel. A zene abszolút illik a demohoz, viszont első hallgatásra nem olyan “fülbemászó”.

    Viszont egy biztos már most: a Scene.org Award jelölés.

    Még egyszer grat JB, példás munka!
    [ módosítva Oct.27. 23:32 ]

  27. lattam en is bd demot…. nem igazan lehet ezt az elmenyt leirni, illetve szavakba foglalni! deus ex machina-t, cycle-t, royal arte-ot kidobhatjuk a szemetbe ezek utan… arnoldka kellemes a demotok! :_)

  28. Chrono$ : koszi szepen! epp miutan nem volt a szinvilag hoki uncsi barnapirosnarancsrozsaszinvilagosszurkesargafeher ezert lokakra se mentem vele :_) ) ) ) ) 2 ev mulva multit kuldok asszem!

  29. avatar Edhellon says:

    Leon, nem a szinvilagon vagy a gafikus modon mult szerintem hanem azon, hogy volt 5-6 kegyetlenul jo kep. A tied is jo volt, tetszett hogy vegre probaltal elterni a konvencioktol, de IMHO voltak jobbak.

  30. avatar Charlie says:

    En most megneztem a oxiron demot VICE nevu guminoben, (masra ugyse jo az integralt intel szemetbanya video a negymagos C2 alatt a cegnel csak UAE-re meg VICE-re) es beszartam. Remelem hamar kijon a Booze Design demo, mert akkor nem kell majd pelust cserelni…

  31. avatar Edhellon says:

    Charlie, a Xenon is nagyon jo szerintem (nehezen tudok donteni akozott es az Oxyron kozott, utobbi jobban “polished” talan de kevesebb uj otletre epul) es az Instinct+Horizon is nagyon jol indul, kar hogy befejezetlen… :(

  32. sztem elso mindenkeppen bd, ez alap. masodik xenon, harmadig oxy, negydik horizon. (oxy demobol hianyoltam graham kodjat, igy kicsit lapos volt es csak oys grafikai dibtak fel egy picit!)

    ed: en meg csak gondolni se gondoltam helyezesre (marmint elso 3 vmelyik helyere) szoval nem volt ketseges, hogy varhato lesz egy-ket utos munka! archmage mindnegt vitt ez teny! eloszor azt hittem, hogy vmit elbaszott, mert fli-bol ennel millioszor tobbet lehet kihozni, ezert elsore ertetlenkedtem a helyezeseken, aztan kiderult, h a rajza sima mc! :_) yazoo is fejlodokepes a budos bogarral amit csinalt eloe lepett jo par fokkal, ez tagadhatatlan! deev grafikaja hajazott a 2 evvel ez elotti kepere, szokasos preciz deev stilus! csodalkoztam, h duce-t nem rangsoroltak elobbre. a sima hi-res rajza es az fli kepe rendkivul tetszettek. ami sztem szanalom, az egy bizonyos arturo gyerek 3. helyezese grafika kompon! nevetseges, sztem ez a rajz nem erdemelte meg a 3. helyet… ez a veto gyerek meg valami regi arc, aki ilyne nagyon regei jatekokban rajzolgatott. en szerettem azokkal a gamekkal jatszani anno, mert tetszettek benne a csavo rajzai! orulok, h elkezdett party-kra is rajzolgatni! nuh, hat nagyjabol ennyi a velemenyem… jah es nagypofaju mermariskat, me ga full atomistenkiraly mirazs-t hianyoltam a kampoooon, de hat akik nyuszik azok nyuszik… :_)

    [ módosítva Oct.28. 13:35 ]

  33. avatar Jailbird says:

    Leon: hát ja, X azon kevés party-k egyike amelyen veled ellentétben a C64-es képeknél nem a technikára veri a répáját a közönség, és ennek köszönhetően igen korrekt gfx compo eredmények születnek. BP-n meg lehet úszni színes-szagos fotoreál csilivilivel, itt sajnos (vagy szerencsére) nem. Nekem Arturo képe kifejezetten tetszett. A képeden eredeti volt a színvilág és kiváló a dither, de csupán ez a két dolog az amit magadnak köszönhetsz, a többit meg az eredeti fotónak. Szóval könyörgöm, nyomj ki magadból már egy no-copy képet :)
    [ módosítva Oct.28. 16:06 ]

  34. avatar Parrot says:

    Leon: Lehet, hogy kóstolgatnak? :-) Én ezért választottam a fotózást, ott nincsen ilyen “utólagos” gond, meg ugye rajzolni sem tudtam, tehát abba kellett hagynom…

  35. parrot: hat, ha figyelemmel kiserted a csdb-t, akkor feltunhet, hogy nem na gyon ked ve lik a faj tam er re fe le… :_) de hat ez van! ami nagy igazsag, mindig jb mondogatja folyton, hoyg ez az egesz egy hobbi, azert cisnalja az ember, mert oromet leli benne… (ha igy fogja fel vki, akkor a sertesek, kostolgatasok nem lesznek maradandoak…) mellesleg teny, h kene mar vmit magamtol is cisnalni :_))))

    amugy szamuraj vs tigris a legjobb! \o/

  36. avatar Jailbird says:

    leon te már ilyen korán részeg vagy? :D

  37. avatar poison says:

    \:@/:-O_ roar!

  38. avatar Parrot says:

    Leon: A múltkor belebotlottam a csdb-n… Meg is állapítottam, hogy jó hogy abbahagytam, mert igencsak gyengén muzsikáltam… :-) Nem baj, egyszer mindent el kell kezdeni valahol. Legalább az ember rájön, hogy mik azok a területek, ahol semmi keresnivalója sincsen. Az már mellékes, hogy úgy tűnik az idei év eddigi eredményei alapján, hogy vannak területek, ahol van az embernek keresni valója, csak meg kell találni ezeket. Azért scene rulez forever! Valljuk meg, hogy aki komolyan gondolta/gondolja annak véglegesen megváltoztatta az életét. Persze ez a változás kérdés, hogy kinek mi. Nekem nagyon úgy érzem, hogy pozitív volt és igencsak meglepett az árok-party, amin ott sikerült lenni. Hiányzott, hiányzik a társaság. Ezért is taposok azóta is, hogy sikerüljön ismét egy partyra eljutni…

  39. parrot: jol is teszed! aki scener volt, az scener is marad amig bele nem doglik… igy van ez… :_) en is kismillioszor probaltam abbahagyni, de aztan valahogy sose ment! :_D a party-k jok, a party-k kellenek, csak egyre kevesebb, egyre dragabb, de legalabb meginkabb megbecsuljuk azt a marok rendezvenyt, amire elmehetunk. :_)

  40. avatar Parrot says:

    Megnéztem végre én is a BD demót. Hát valóban… Sokszor elfeledtem, hogy egy c64 (emu) képernyőjét bámulom. Aztán eszembe jutottak a régi Light és Horizon demók és hogy hova jutottunk… Szerintem ez a produkció még a régi crest újításokon is túlmutat.

  41. avatar -SP- says:

    Én konkrétan lefostam a bokám az Edge Of Disgrace-től. C64-en nőttem fel, de ilyen nincs. Ilyet nem csinál halandó ember :D

  42. avatar Charlie says:

    Na ma reggel volt 15 percem (hehe) a BD stuffra. … 3 perc utan aztmondtam h. elmennek ezek a bus picsaba, en meg kexet kapalni inkabb. Es akkor meg a java hatra volt. Te joszagu atyauristen. Es akkor ezt igy megis hogy?

  43. avatar hege88 says:

    Nnna! Megnéztem, végre letudtam tölteni a zippentyűt. Odabusz.
    Speciel nagyon profi, hogy végre olyan demót látok 64en, ami nem loaderpartos-varakozós. Ahogy elnéztem a 3D-s részt, azért megsajdult a szívem. Hejj, ha Az Elite-t tudták volna többszínűre, nem csak vonalasra.. :)

  44. avatar slyspy says:

    hege88: az utóbbi 10 évben szerintem nem is készült loaderpartos-várakozós c64 demo, szóval van még bőven. pl. itt van mindjart ez:
    http://noname.c64.org/csdb/release/?id=48039

    Amúgy meg tudom, tudom, tudom és stb, de nincs ez a BD demo egy cseppet túlhype-olva? Értem én, hogy hány évig készült, meg a dizájn (szó-szó), meg a grafika, meg nagyon gyors effektek, de bakker, amikor a 18. plazma 35. verzióját láttam, és 8. féle zoomert, meg hogy rasterbarok 2008-ban, hát egy cseppet bepunnyadtam. A zene viszont jó volt.

  45. avatar hege88 says:

    Mondjuk, igen a Desert Dreamről elfeledtkeztem. Meg lehet, hogy kevés demót néztem? Csak nézni szeretegm őket, nem vagyok scanner. A DD-ről az jutott eszembe, hogy a State Of The Art-ot is megnézném 64en szívesen. :)

  46. avatar Bery says:

    A 4 percnél hosszabb demókat diszkvalifikálnám, főleg, ha visszatérő effektek vannak benne. Egyébként helyenként tényleg a lehetőségek fölé mutatónak néz ki a Booze Design demo, de amikor a 4. percben egy újabb plasma jött, akkor gyorsan bezártam az ablakot és ásítottam egy nagyot. Pedig ki tudja, még milyen csoda lehett benne később… Kár agyonütni végtelenségig nyújtott és ismételt részekkel egy ilyen produkciót.
    [ módosítva Nov. 5. 15:32 ]

  47. avatar Clarence says:

    Ó szegény Bery, fizikai fájdalmat most nem éreztél?

  48. bery: kar hogy kihagytad a maradek 11 percet! :_) banhatod! amugy orulok, hogy vannak olyan “szakertok” mint te, akik ennyire ertenek a c64 demokhoz! :_) csak igy tovabb!

    jb es booze: legkozelebb CSAK 3 es fel perces demot CSINALHATTOK! VILAGOS? :_DDDDDDDDDDDDDd

  49. avatar hege88 says:

    Háááát… a visszatérő effektek ismételgetésében van valami. Inkább akkor idegesítő mikor az összes variációt eljátszák többféle színpalettával is.. De itt pl. Nekem a kétaablakos-átfolyós plazma ötlet
    tetszett. Vki itt korábban fikkandírozta a rasterbarokat.. Nekem ezek
    régen nagyon tetszettek, örültem, hogy végre volt aki előszedte őket.
    Nem akar vki egy színét váltogató raszerbarra színuszban rácsavarodó spritescrolltextet írni? :D
    [ módosítva Nov. 5. 19:22 ]

  50. avatar Jailbird says:

    Bezzeg a szelíd gyönyörben pattogó kockák, a neonzöld 3D-s scenek felett repülgető random fénypontok és a forgó-csorgó-elmosódó, ragyogóan páratlan objektumok!!! Óóóh, ez a néző számára fanatikus örömmámort előidéző sokrétűség! Áááh, ez a változatosan fokozódó túláradt dinamika! Húúú, ez a sosem látott innovatív frissesség!…
    Ugyan barátaim, hol ér fel egy C64 demo egy ilyen PC-s csoda kecses, méltóságteljes, könnyeden bizsergető, már-már orgazmikusan elegáns szintjére? Szerintem fejezzük be a demokészítést, Bery úgyis mindig megmondja a frankót!

    [ módosítva Nov. 5. 19:40 ]

  51. avatar slyspy says:

    Kivételesen Bery mellé kell állnom, bár nem szoktam vele egyetérteni c64 dolgokban, de vazzeg BD demo utan plazmat sose lassak tobbet c64 demoban es nekem jo lesz.

  52. avatar Jailbird says:

    Slyspy: persze, semmi gond nincs azzal hogy valaki túlzásnak érez 6 féle plazmát egy demoban és a többé-kevésbé jellegzetes C64-es világot nem tartja érdekfeszítőnek. Teljes mértékben meg tudok érteni egy negatív kritikát és elfogadni egy enyémmel ellentétes véleményt ha az legalább egy minimális szintig alá van támasztva az adott témából származó érvekkel és/vagy tapasztalattal. Egy szót nem szóltam volna ha Bery nem újra a szokásos lekezelő módján hozná tudomásunkra a C64 feletti morális és művészi szuperioritását, miközben eddig még nem volt olyan munkája ami akár egy picikét is indokolná ezt az irritáló nagyképűséget (de lehet hogy csak én vagyok ilyen érzékeny és értem félre Bery huncut beszólásait)…

    A hype meg szerintem annak az 5 év fejlesztésnek szól ami több mint 25 különböző, igazán verejtékes munkával létrehozott demopartot tudott összekapcsolni egy C64-en eddig még nem igazán tapasztalható módon.

  53. avatar slyspy says:

    Én nem védem Beryt, majd megvédi magát, de a nagyképűség azért elég távol áll tőle, viszont visszaolvasva a hozzászólását semmivel sem írt mást, mint én pár sorral feljebb, szóval, miért ez verte ki a biztosítékot? :) Azt meg meg kell érteni, hogy valakinek nincs érzelmi viszonya a c64-gyel, és objektíven ítéli meg az idegesítően pittyegő zenét a képen mászkáló basznagy pixelekkel. Mert egy nem c64-en nevelkedettnek pont ennyi élményt okoz még a legatomabb c64 demó is. (azért mégiscsak 16 szinről, 3 csatorna zenéről és 1mhz-ről beszélünk 2008-ban, szóval ne tegyünk úgy mintha labdába rúghatna egy ilyen konfiguráció. persze más okokból szeretni lehet, de ne várjuk el ezt mindenkitől.)

    Én meg csak nézem a poueten a 28 szívecskét és nem értem. Nekem is erőt kellett vennem magamon a végignézéshez. Pedig mondják sokan, hogy durva dizájn van benne, és néhol tényleg, de ha már dizájn, akkor ott vannak azok nagyon érdekes Fairlight demók.

    A c64-es scenerek meg nehogy beszektásodjanak az amigásokhoz hasonlóan már na, hogy aki rosszat mer szolni a szent tehénről azt a gangeszba vetik a gaviáloknak, mert akkor bizisten eladom a c64-em is, pedig azt jobban szeretem, mint az Amgát.

  54. avatar Jailbird says:

    Én tényleg örülök a negatív kritikának is, főleg ha építő, mivel tanulni lehet belőle, és személy szerint rengeteg motiváló dolgot találok mindenféle, erősebb és gyengébb platformon. Szóval a begubózás nálam nem áll. De ilyen hozzászólások hogy “ásítottam és bezártam az ablakot”, vagy “ez a demó már fáj” & co. minden csak nem értelmes hozzászólás az én olvasatom szerint. Talán érthető ha egy kissé zavar.
    Szóval Bery érdekes kijelentéseivel a fél magyar C64-es scene idegein táncol egy ideje, úgyhogy talán nem annyira egyedi a fentebb levezetett gondolatmenetem… :)

  55. avatar Gargaj says:

    “a fel magyar C64-es scene”? marmint te meg…? ;)

  56. avatar abcug says:

    foleg technikai jellegu 8 bites demot nehez ugy ertekelni, hogy az ember csak azt latja, hogy mar migt plazma, zoomer, vagy interferencia… ezen barmilyen jo design is csak keveset tud enyhiteni.

    (masfelol amikor este 11-kor neztem en is ketszer elaludtam rajta szo szerint ! ;) A deusex-el szemben pl. pont a zene teszi igazan nagyon egysegesse, ott a suru valtasok nagyon nem tetszettek, ezt igy van jol egyben! viszont aki nem szereti (annyira a sidet annak sokkal “leterhelobb” ;) akkor is jo ez na, csak az a nagy hype ne lenne :)

    DE!

    azert azt viszont kritikan alulinak tartom, hogy ha valaki szolni mer, hogy neki nem tetszik (annyira) egy demo akkor mindjart elkezdtek szemelyeskedni. :( errol az egeszrol egy szakallas vicc jut az eszembe, olyan ez, mint amikor ivan ivanovics a frappans visszavagasok nagymestere cirkuszba megy…

  57. avatar Oswald says:

    izlésről felesleges vitatkozni.

    a sok plasma, meg zoomer, meg stb annak tudható be, hogy ha valaki mindenáron az 50fps és a sideborder előtt akar hódolni akkor kb. ezeket lehet csak c64en csinálni ami még fullscreen is tud lenni.a maguk nemében elképesztően jó kódok ezek. (belenéztem itt ott)

    aki ezt a demót nem tudja értékelni, annak kétlem hogy bármilyen 64es cucc bejön.

  58. avatar slyspy says:

    Mondjuk azért van egy nagy vivmánya ennek a demónak, ami bevallom csak többedik megnézésre jött át, mégpedig, hogy minden váltás meg van komponálva benne. És ez nem csak c64-es demóknak válna büszkeségére. A kódhoz nem tudok hozzászolni, de azt látom, hogy meglepően gyors, és kicsik a pixelek. :)

    De azért továbbra is az a véleményem, hogy a kevesebb több lett volna.

  59. avatar Jailbird says:
    azert azt viszont kritikan alulinak tartom, hogy ha valaki szolni mer, hogy neki nem tetszik (annyira) egy demo akkor mindjart elkezdtek szemelyeskedni.

    Ami engem illet, Bery commentje előtt is voltak negatív hozzászólások a demot illetően és egy szót nem szóltam mivel jogosnak, racionálisnak és értelmesnek tartottam őket. Szerencsére számomra a világ legegyértelműbb dolga hogy a vélemények, ízlések különböznek és természetesen joga van rá mindenkinek kinyilvánítania őket. Az meg főleg távol áll tőlem hogy valamifále uramisten, valaki beszólt a szent tehénnek, gyorsan, cselekedj Jailbird!!!-típusú hozzáállás kiséretében emeljem fel a hangom bármi mellett is.
    Viszont két különböző dolognak érzem azt hogy ha valaki kultúráltan véleményt nyilvánit más munkájáról és elmondja miért nem tetszik neki az amit lát, valamint az, ha sportot űz a minél lenézőbb beszólás megszerkesztéséből.
    Nem az első eset és nem csak én érzem így. Részemről befejezve, van jobb dolgom is.

  60. avatar slyspy says:

    Hehe most olvasom az elejétől a hozzászólásokat, és látom Oswald már az elején tömören leírta, amit én többedjére. Kérem magam kimoderálni.

  61. avatar Bery says:

    Jailbird, szerintem mindegy lett volna mit írok, ha valakit sért a kritika, akkor nem érti meg, hogy mi az építő abban, ha leírom, hogy tömörebben és kevesebb ismétléssel jobb lenne a demo, amiről megjegyeztem, hogy érzem benne a technikai nagyságot, de ez így és ilyen hoszban kevéssé emészthető. És, hogy ilyen hatást váltott ki, az meg annak is betudható, hogy az egekig lett magasztalva, és ehhez képest egy átlagos nézőnek nem annyira nagy élmény.

    Egyébként meg örülök, hogy legalább lendületet kapott a fórum :)

    Lekezelő meg nem akartam lenni, a munkát értékelem benne.

    Valamint én is kaptam olyan kritikát demomra, hogy az Esc a gomb megnyomása volt benne a legnagyobb élmény, még se kezdtem el szapulni azt, aki írta. Egy mű mindenkinek más lehet, ráadásul pont olyan, amilyen hatással van rá. Emiatt ne kövezzünk már meg senkit. Köszi!

  62. avatar Bery says:

    Jelentem kipihentem végignéztem, és így összeségében valóban sokféle a demo, de továbbra is tartom, hogy ismétlések nélkül, rövidebbre vágva sokkal ütősebb lenne. Ez úgy általában szinte az összes C-64, C+4 demoval a bajom, amiket láttam. Ezek száma persze nem sok, így lehet, hogy nem is jó általánosítani.

    Amik tetszettek benne, a grafikák, azok nagyon jók, és a kidolgozott átvezetések (bár ezek ismétlődése sem túl szerencsés szerintem).

    A zene tekintetében sosem voltam chiptune fun, így a mai hi-tech világban nehéz a helyén értékelni egy nem szakavatott fülnek. 20 éve, amikor hallgattam a Locomotion(?) játék zenéjét, az istenkirály volt, ma már máshoz van szükva a fül. Bár az mintha kevésbé lenne arpeggios, és teltebb hangzású lenne, vagy csak az emlék szépült meg :)

    Szóval ezúton megkövetek mindenkit, akit megbántottam a korábbi ásítozós hozzászólásommal, de hát akkor tényleg ezt váltotta ki belőlem az élmény. Nehéz elvonatkoztatni más gépes toplistás demoktól, főleg ha az ember nem annyira ezen a platformon nézelődik.
    [ módosítva Nov. 6. 11:18 ]

  63. avatar Jailbird says:
    Jailbird, szerintem mindegy lett volna mit írok, ha valakit sért a kritika, akkor nem érti meg, hogy mi az építő abban, ha leírom, hogy tömörebben és kevesebb ismétléssel jobb lenne a demo, amiről megjegyeztem, hogy érzem benne a technikai nagyságot, de ez így és ilyen hoszban kevéssé emészthető.

    Ez így ilyen formában annyira rendben van, jogos, és messzemenőleg sem sértő hogy még én is kb. ezt mondtam HCL-nek a végső linkelések előtt. :)
    Sőt még így önmagában sem zavart volna az első commented, csak ez volt már a harmadik vagy negyedik hasonló hangvételű (konkrétan C64-es demohoz kötődő) és egy kissé rosszul esett. Ismétlem, magával a véleménnyel semmi gondom nem volt, a hangsúly volt az amin megakadtam.

  64. avatar Oswald says:

    azért vicces, hogy végre van egy 64es demo amiben több mint 5 effekt van és akkor meg túl sok az effekt azabajjj :)

  65. avatar slyspy says:

    tul sok egyforma az a baj. :)

  66. nemtom, hogy ezt eszrevette-e valaki, de az a 6 plazma azert volt erdekes, mert midnegyik MAS volt! picit tobb mint az elozo…. nemtom, ti, hogy vagytok vele, de en ugy neztem ezeket a plazmakat, hogy arra gondoltam: “bazzeg, ezt mar nem lehet uberelni, ezen mar nem lehet tulteljesiteni…” es minden egyes plazmanal azt tapasztaltam, hogy valamivel tobbet/mast nyujtott es “durvitott” rajat egy hatalmasat! persze izlesek es pofonok, de ahhoz, hogy ki hanyszor nezte meg, ehhez csak annyit, hogy en 1 ejszaka alatt (amikor megkaptam) zsinorban megneztem emu alatt kb 10-szer es ugyancsak 10szer vason…. ugyhogy nem ertem mi a problema… :_)

    booze-nak volt egy cycle cimu demoja, ami azert volt erdekes, mert az utolso part utan ujraindult… ez a demo nalam amikor kijott egy egesz napon at futott c64en, kozben pc-n ugykodtem es azt vettem eszre, h elegett a lemez a drive-ban, vagy legalabbis rettenetesen budos volt :_) es nem untam meg azt sem! :_)

    lehet velem van gaz, de en ugy erzem, h ezt a diszgraciat valoban durvan osszeraktak! es sajnos itt kezdodnek a problemak, hogy sajnos sokan azt sem igazan tudjak, hoyg ahhoz mekkora melo kell, hogy ne legyen “black-screen” egy c64-es demoban… <- ez a demo azert is lett korszakalkoto! de biztos en meg csak azert hajpolom ezt a "szart" mert nyalok az arnoldnak... :_)

  67. avatar -SP- says:

    Én, mint C-64 programozás-részéhez segghülye laikus is azt mondom, hogy zseni lett az EOD. Engem abszolút nem idegesített az ismétlődés – nem mondom, hogy nem voltak unalmas részek, mert a négyzetből-négyzetbe a vége felé tényleg nem adott élményt, de az _összhatás_ az nagyon hazavágott. Pláne az olyan kis kedvességek, mint a Terminator-referencia és hasonlók :) Az ilyeneket nagyon bírom.

    Persze ebben az is közrejátszik, hogy az én C64-tapasztalaom 3 és 5 éves korom között a játékok nyüstöléséből és cracktrok zenéinek magnókazettára vételéből állt, és azóta kb két kezemen megszámolhatom, hány C64 demot láttam :)
    [ módosítva Nov. 6. 22:26 ]

  68. avatar Charlie says:

    A Bery-t 8 bites temaban nem szabad komolyan venni. Csak feltekeny, mert a TVC ilyet nem tud. :P

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára