☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

fr081.jpgAdott 3 produkció, és adott egy ok, ami összeköti őket. No és mi más is lehetne az aktuális téma, mint a Breakpoint 2007? A party hangulatának legmeghatározóbb demóit tekinthetitek meg, ha a továbbra nyomtok…
The Black Lotus: Suicide Barbie
Real Wild/Console Demo #1

Az évek óta Amiga legnagyobb sztárjai pozícióban unatkozó TBL a tavalyi Breakpointon tett egy kirándulást PS2-re, ezzel együtt, egy szokatlanul gyenge Amiga demóval jelentkezett. Ezután az Assembly-n megmutatták, hogy tudnak ők, ha akarnak. Egy Amiga demóval lenyomták az egész PC-s mezőnyt. A csapat konzolos különítménye idén egy rendkívül stílusos PSP demóval hallatott magáról. Várjuk a folytatást!

Farbrausch: FR-041: Debris
PC Demo #1


A Farbrausch az utóbbi időben kevésbé volt aktív, Fiver2 (theunitedstatesofamerica) grafikai vezetésével utoljára 4 éve készült demo. A Popular Demo nem lett mindenki kedvence, viszont a Pouet.net all-time toplistáját azóta vezeti. A stílus nagyon más, de ennek a demónak minden esélye megvan, hogy átvegye a helyét. Elég ha csak azt nézzük, hogy már több szívet kapott a rajongóktól, mint amennyit ki tud jelezni a pouet rendszere :)


Chorus & Resource: Desert Dream
C64 Demo #1


Ehhez a demóhoz se szükséges különösebb magyarázat. A 93-as Amiga klasszikust kis hazánk büszkeségei, a Resource és a Chorus belegyömöszölték a jó öreg C64-be. Ilyet már csinált a Smash Design a Second Reality-vel, de ez a konverzió lényegesen pontosabbra sikerült. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a srácok rögtön a CSDb csúcsán találták magukat. (A demo, a hossza miatt 2 videóban került fel a youtube-ra.)

Ugrás sorozatunk előző részére.

Categories: Demo ajánló | Tags

48 Responses so far.

  1. avatar Lacoste says:

    Az, hogy a Conspiracy és a The Black Lotus egyszerre robban fel !!! Király ! Döbbenet ez a demó, de nekem valahogy mindig az Archee féle engine-t hozta előtérbe!

  2. avatar Murphy says:

    Az egészben az a legpimaszabb, hogy egy 180k-s kis demócskával hagyták állva az egész mezőnyt :)

  3. avatar Lacoste says:

    Na most megnéztem, hogy igazad van-e ! :) Na ez még durvább !! Bár amit ma már egy 64K-ban meg lehet csinálni !

  4. avatar teo says:

    barbie!

  5. avatar Bery says:

    Jópofa ez a Barbie klipp. Helyenként az az érzése az embernek, hogy ha amatör eszközökkel ilyet lehet, akkor ugyan miért csinálnak másképp videoklippeket? :)

    Persze Fr-41 az Istenkirály! :)

    Desert Dream nem jön a YouTube-ról :( (at moment)

  6. avatar slyspy says:

    de mi az a hund? meg ekvinoksz miert fejjel lefele?

  7. avatar Bery says:

    IE-ben megy a Desert Dream, csak Firefox-ba épül be hibásan (gombok nem nyomhatók).

    Hund sok Fr introban is szerepel. Mit jelent németül? :)

  8. avatar slyspy says:

    töltsél frissitést firefoxhoz és jó lesz! vagy régi a flash vagy ilyesmi.

  9. avatar teo says:

    vagy hasznalj normalis bongeszot… :D

  10. avatar Murphy says:

    Te Microsoft bérenc amigás! :)

  11. avatar slyspy says:

    az melyik volt az a demo, aminek az elejen az volt a szoveg nagyjabol, hogy nem orvenyt hanem orvenylest latunk? (whirlpool – whirlpoling, cat catting stb.)

  12. avatar zoom says:

    A “hund” ha minden igaz a Poem to a horse-ban jelent meg először. A szürke tüskés-tekerentyű csúcsain hund lebeg. Tudtommal nincs más jelentése a kutyán kívül és csak azért került bele mert sajt. Vicces szó biztos. Mint a műfű.
    Nameg ha deadline előtt hajnalban rilizt gyártasz akkor hajlamos vagy szürreálisba fordulni tapasztalatom szerint, lehet ez is benne volt.
    Azóta amolyan farbrausch-szállóigévé vált és több prodjukban is megjelent.

    Az equinox meg utalás az introik stilusára, madzagon lógatott betűk, jatékos kutyafüle, mittomén.

  13. avatar slyspy says:

    hehe, nem kell drog, az utolsó pillanatban demogyártás maga a dorg.

  14. avatar Bery says:

    Lacoste írta az FR-41-ről:
    “Na ez még durvább !! Bár amit ma már egy 64K-ban meg lehet csinálni !”

    Azért érdemes megnézni (mondjuk a nagyfelbontású videon), hogy milyen részletes textúrák vannak a demoban. Semmi homogén felület. A házaknál az ablakok felett kis homlokzatdíszek, a mélygarázsban a bump-os padlón felfestett parkolóhelyek, a felüljárók szerkezetének részletezettsége, sokféle házfal, ablak. Minden koszos, foltos, realisztikus. Ha csak ezeket a finomságokat akarnám megcsinálni, a várost kidolgozni, az hónapokig tartana. És itt feltehetően a texturák nagyrésze (vagy egésze?) generálva van. De talán még a textúra generátor is generátor generálja :)) És akkor nem beszéltünk a hangokról még, meg a koncepcióról, a metrókocsi részletes kidolgozottságáról, és a mindennek mindenre vetülő árnyékáról, az ötletről, a rendezésről. Emelett tényleg csak Archee game-ja, ami szóra érdemes, a többi dolog csak valami távoli múltbeli játszadozás. Ez viszont A DEMO.

    Remélem az RGBA megcsinálja 64K-ban ;-) (bár a 195/95 remake is csak poénnak volt jó, mert nyomába nem ér az eredetinek)

  15. avatar slyspy says:

    Ez A DEMO, csak egyelőre nincs forgalomban :) , olyan gép, ami lefuttatja. Ne felejtsük, hogy káosz professzor hivatasszerűen van körülvéve a jövő átlag pc-jével. Nem kell sok, és nyüzsögni fognak a hasonló látványvilágú demók. Ugyanakkor 180kb az mindenképpen hmmm hát elgondolkodtató. :) Valszeg ebben jó ideig verhetetlen lesz a dolog. De azért annyit hozzátennék, hogy volt már pár kornak megfelelően hasonló kaliberű demó, és mostanra azért mosolygunk rajtuk. Na szóval ami elévülhetetlen érdem ebben a demóban, az a rendezés, kameramozgás, illetve az hogy bazmeg ezt nézzétek 180kb-ból meg tudtam csinálni (kb. mint a c64-es desert dreamnel). Amit ugye ismét csak a hardcore scenerek tudnak értékelni.

  16. avatar teo says:

    fr-41 nekem tipikus doguncsi nemet demo. a zenejen kivul nem sok dolog van amiert sokszor megneznem…

  17. avatar rachy says:

    Mokas az fr-41, latszik, hogy a sracok gyartottak uj particle engine-t es azt turaztatjak… ;)
    Popular nekem jobban tetszett anno, bar ez se rossz.

  18. avatar Bery says:

    Az nem baj, hogy többféle izlés van, mert így van érteme többféle produkciót indítani, ami aztán nem csak a készítőknek jön be :)

    Nekem pl. a Desert Dream olyan, hogy le a kalappal, teljesítmény, de a mai látványvilághoz, hangzáshokhoz képest… Főleg úgy, hogy az eredetit is csak pár hónapja láttam először (és nem is emlékeztem rá, annyi nyomot hagyott bennem :)). Nyilván, ha 15 éve látom, most van egy nosztalgikus szál, amibe kapaszkodhatok, és ahhoz képest…

  19. avatar slyspy says:

    nekem meg a debris olyan, hogy le a kalappal, teljesítmény, de a 180kb-hoz képest.

  20. avatar Murphy says:

    fiver2 oldalán egy külön menüpont foglalkozik a hund szóval:
    http://www.theunitedstatesofamerica.de/

    :)

  21. avatar Bery says:

    “nekem meg a debris olyan, hogy le a kalappal, teljesítmény, de a 180kb-hoz képest.”

    Meg van története, élvezetes látványvilága, hangzása, vannak benne ötletek, etc., etc, etc. És ezek a mérettől függetlenül is, laikusnak is érthetők, élvezhetők.
    [ módosítva Apr.12. 11:28 ]

  22. avatar teo says:

    murphy – ki van fejtve rendesen.

    en mar vagy 50x megneztem a tbl demot…

  23. avatar joe says:

    szerintem a derbissel és sok más farbrausch demóval az egyetlen gond hogy DÖGUNALOM!!
    elnézést a rajóngóktól, elismerem szép a grafika meg tök jól tudnak tömöríteni de akkor is unalmasak

  24. avatar Murphy says:

    Persze, ízlések és pofonok.Elsőre nagyon nagy hatást gyakorolt rám, igen magas a wow faktor. 5 év múlva persze biztos nem lesz ennyire izgalmas.

  25. avatar slyspy says:

    Bery: Sobec hozzászólasa a pouetről:
    actually, i dislike it don’t get why there is such hype about it. really, i don’t think THIS responds to the scene spirit mostly. no point, story goes from nowhere to nowhere, after 30 seconds it happens to lose its initial potential and becomes repetitive, then boring. somehow, i don’t think i want to see it again (unlike other demos).
    on the other hand, what i liked were the documentary-like shots; pitty it was all incoherent and without any conception; and the fact about the exe size. the soundtrack doesn’t deserve a respect – it’s average, actually.

    :)))

    Szóval ja, én is írtam, hogy a 180 kb-on kívül a “rendezés”, ami még nagyon üt, de kívülállók számára a rengeteg CG között azért ez nem annyira kiugró hatású. Adott közegben működő dolog ez. De mondom, nekem tetszik, és valóban ütős (wow faktor :)), de nekem árnyalják a hatást azok a dolgok, amiket írtam.
    [ módosítva Apr.13. 08:42 ]

  26. avatar Bery says:

    Sly: de ennek hozzászólásnak a fele hülyeség :) Egyébként meg nyilván különbözőek vagyunk.

    Mondjuk nekem sem lehet a toplistámon az első, mert én a dinamikus zenével bíró, és arra veszettül ráidőzített demókat csipázom a legjobban. Persze az összhatás fontos, meg bármi egyéb pozitívum kompenzál.

    Egyébként meg vannak időtálló demók ilyesmi szinten is. Ha a látvány élvezhető szinten van, az nem kopik el egyhamar. Nekem például ilyen az Astroidea – Mutha. 10 és fél éve (Űr Isten, leírni is…) lett kiadva, és a mai napig szívesen megnézem, mert egybe van, dinamikus, _jó a zene_, és az effektek is megütik a szintet még mai szemmel is. Akinek bejön, annak a Debris is lehet ilyen – akár 10 év múlva is, annak ellenére, hogy közben lesznek jobbak, remélhetően.

    [ módosítva Apr.13. 06:56 ]

  27. avatar slyspy says:

    Na hát nekem a state of the art volt olyan ifjú koromban, hogy appppám, most meg már mégsem találom olyan élvezetesnek. Valahogy nekem a demók mindig adott időben tetszenek csak, a fejlődés miatt gondolom. A saját dolgainkkal is így vagyok egyébként. Sőt még a zenével is. :)

  28. avatar Murphy says:

    A Kasparovnak is hasonló rajongótábora van, holott az kifejezetten hosszú és vontatott, technikailag sem volt soha valami nagyon über. Ennek ellenére csomó ember az időzítései meg a trippes kamerakezelése miatt, teljesen odavan tőle. A SOTA a 9 Fingers után szerintem egyből nem ütött ;) Manapság meg, mikor a mobil telefonodon is filmet nézel, az egésznek nincs akkora varázsa… Arte nekem pl. még mindig jó, viszi a zenéje, a pontos időzítések, meg a vizuális világa.

  29. avatar slyspy says:

    A state of the art után a 9 fingers már csak a bőr lehúzkodása volt, és nekem nem is tetszett, tetszik az a demó.

    [ módosítva Apr.13. 09:21 ]

  30. avatar Murphy says:

    Ízlések és pofonok, a SOTA volt az első, de azért a 9 Fingers vizuálisan sokkal jobban élvezhető volt.

  31. avatar teo says:

    9 fingers sokkal uberebb. idotallosagban meg a nexus7-et nem veri semmi…

  32. avatar slyspy says:

    hat nem tom, SOTA-nak legalább volt valami esztétikai többlete az addigi demókhoz képest, a 9 fingers meg a egyenpalettas 8 szinű vektoraival, kockás inges tánccal, hát nem tom, nekem már akkor is csalódás volt. Ha már ilyen stílus, akkor inkább a nem tom melyik demó :), amiben front 242 cd-t megy vásárolni a srác. Az melyik is az?

  33. avatar teo says:

    242 / virtual dreams of fairlight. szerintem a 242 meg a 9fingers ami mtv-s videoklippkent is siman megallta volna a helyet akkoriban.

    [ módosítva Apr.14. 11:23 ]

  34. avatar Murphy says:

    Teo-tól kaptam:

    [ módosítva Apr.14. 11:42 ]

  35. avatar slyspy says:

    Van egy olyan Micimackó epizód is, amikor azt hiszik megrepedt az ég, és rajuk fog szakadni.

  36. avatar teo says:

    es beuszik egy hatalmas “kutya.” felirat, ami lebont mindent? :D

  37. avatar Lacoste says:

    Szerintem azt kellene, hogy megcsináljuk mi is a DEBRIS-t, csak az elején nem a kocka fog szétmenni darabokra, hanem egy KACSA !!! Aztán kiderül, hogy az egész egy kacsa belsejében játszódik !! :))))

  38. avatar Gargaj says:

    Azt egyebkent cafolnam hogy a Kasparov sose volt technikailag durva – S3 Trio 64v+-on korulbelul ugy sopor vegig 30fps hogy a rendszer meg se erzi.

  39. avatar Murphy says:

    A technkailag durva és a jól optimalizált az én értelmezésemben más fogalmak. Egyébként nem tudom hallottátok-e, hogy letartóztatták Kasparov-ot ;)

  40. avatar slyspy says:

    lassan mi jövünk… ;)

  41. avatar d-lee says:

    http://sensation.id-t.com/sensation2007/black/

    Valami hasonloval lehetne csinalni ellen debris-kent. :D

    De ez se rossz…

    http://sensation.id-t.com/sensation2007/white/

  42. avatar Murphy says:

    linket kattinthatóra

  43. avatar rachy says:

    d-lee:
    Mivel? Higfos zenevel? ;)

  44. avatar aha says:

    Nem bírtam mán és a streamböl kivettem a zenét.
    http://kac.duf.hu/~aha/mp3/The_Black_Lotus_Suicide_Barbie.mp3
    [ módosítva Apr.19. 08:52 ]

  45. avatar Murphy says:

    google video-tól az alábbi levelet kaptam:

    Hi,

    Your video “Suicide Barbie by The Black Lotus ( TBL )” was rejected
    because it didn’t comply with our policies.

    Videos submitted to our program are subject to an initial review to
    ensure that they comply with our guidelines. When videos do not meet
    our standards, we disapprove them. The following explains our content
    policies for uploading videos:

    * You must have all necessary legal rights to the content.
    * The video must not contain pornographic, nude, or obscene material.
    * The subject matter in the video must not be illegal.
    * The video cannot contain invasions of personal privacy.
    * The video cannot contain promotions of hate or incitement of violence.
    * The video cannot contain graphic violence or other acts resulting in
    serious injury or death.

    For more information regarding Google Video policies, please visit:
    http://video.google.com/support/bin/answer.py?answer=27737&topic=1490&hl=en

    Please make sure that your video complies with our policies listed
    above. If certain parts of your video don’t comply with our policies,
    please edit your footage and resubmit it for review.

    Thank you for your cooperation.

    Sincerely,

    The Google Video Team
    http://video.google.com/

  46. avatar Murphy says:

    Cseréltem is a videót youtube-osra…
    Itt a Suicide Barbie valódi PSP-ről kamerázva:

    Nem annyira fluid, de szerintem abszolút nem kritikus.

    [ módosítva May. 5. 15:17 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára