☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Assembly 2007 Summer – 4k intro review

Posted by Murphy on 2007-08-22, 09:14

candystall_tn.jpgAz Assembly után mindenki a demókról beszélt, ami jogos is, mert nagyon jó mezőny jött össze, de igazságtalan a 4k intrókkal szemben, ahol az utóbbi időszak talán legjobb intrói csaptak össze egymással. A Több mint 10 indulóból íme az 5 számomra legemlékezetesebb darab. Az is mutatja, hogy mennyire komoly mezőny jött össze, hogy screenshotok alapján nem is gondolná az ember, hogy nem egy demókból vannak. A felsorolás a saját véleményemet tükrözi, nem a partyn elért helyezéseket, ezért maradhatott ki például a 3. helyezett Retro Pedro, mely szerintem csak a vicces nevének köszönheti pozícióját. ;)

vagas.png
clusterstorm by Loonies #5
L_clusterstorm.jpg
A dán Loonies, eredetileg Amgás csapatként indult, de a PC-s szekció is egyre aktívabb. PC-s produktumaik közül eddig csak 4k intróikkal alkottak maradandót, a Clusterstorm ennek a sorozatnak egy gyengébb darabja, nem néz ki rosszul, de igen unalmas és a zeneileg is kevésbé élvezhető. Persze azt se szabad elfelejteni, hogy volt a mezőnyben egy sokkal jobb Loonies intro is.

Rose shank by xzm & tAAt #6
taat_roseshank.jpg
Sose értettem az üzletpolitikát amögött, hogy a Traumás arcok (illetve az egykori Dubius tagjai) miért tAAt néven szoktak indulni, intróikkal. Majd egyszer utána olvasok, vagy a Gargaj felvilágosít. ;) Az intro viszonylag jó érzékkel összeállított élénk színeket használ, és mindössze egy, de látványos scene-t mutat. Az élvezeti szintről pontos véleményt nem tudok alkotni, mert nálam sajnos nem szól a zenéje.

stiletto by Rgba #2
rgba_stiletto.png
Az RGBA-ék biztosra mentek, az alábbi szlogennek álltak neki a 4k intrójuk készítésének: “write a demo that gets the audience horny”. :) A poénos kivitelezés mellett technikailag se mondható egy gyenge eresztésnek, szinte hihetetlen, hogy mindezt 4096 byte-ba bele lehetett gyömöszölni. Néhány technikai számot megtudhattok az info fileból aki pedig arra kíváncsi, hogy mindez milyen technikákkal lehetséges az itt elolvashatja. A poénos mivolta miatt, engem meglepett, hogy nem ez az intro nyert.

Step back by Northern Dragons #4
ND_steblack.jpg
Zenés, táncos 4k intro a Kanadai „székhelyű” Northern Dragons-tól. Ez ez egyetlen az öt felsorolt intróból, ahol látszik a screenshot alapján is, hogy ez bizony nem egy demo, de egy megnézést mindenféleképp megér. Nem szép, de egyáltalán nem rossz. Eléggé feldobja a hangulatot, hogy intenzíven a Windows beépített beszédszintetizátorára alapoz.

Candystall by Pittsburgh Stallers & Loonies #1
PS_Candystall.jpg
Az ezidáig számomra kevéssé ismert Pitsburgh Stallers és a Breakpointon amigás 4k intróban utazó Blueberry közös intrója. Ők is az élénk színekkel, és egy viszonylag újszerű (először az idei Intel Demo Competition-ön induló STS-05-ben láttam hasonlót) cartoonhoz hasonló, de annál sokkal plasztikusabb renderinggel játszanak. Az egész intro kifejezetten látványos, sok effektet tartalmaz, és zenében is kellemes, megérdemelten lett első helyezett.

Categories: Review | Tags

4 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    Most augusztusban partyk terén felgyorsultak az események, szóval kicsit poros már a cikk, de majd jönnek még hasonlók a témában. Csak most mi is takaréklángon üzemelünk szeptemberig.
    [ módosítva Aug.22. 09:35 ]

  2. avatar abcug says:

    imho az elso ket helyen egy csere belefert volna, az rgba introt azert megneztem egymas utan 5x legalabb. az nagyon utott, pedig nem szeretem a 4k kategoriat … Micropolis ofensege egy pillanatra azert megingott, de komolyan nem kellett a tronba kapaszkodnia :)

  3. avatar pohar says:

    szerintem korrekt a helyezés.
    az rgba csapatot nagyon csípem, de ideje lenne továbblépniük a meshsmooth-ról…

  4. avatar Gargaj says:

    egyetertek, bar teny h rgba intro poen volt :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára