☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Level up vs. Demoscene sokadszor

Posted by slyspy on 2007-09-26, 13:14

levelup.jpgA Level up című műsort most már lassan ki lehetne nevezni a demoscene állandó támogatójának, ugyanis az utóbbi időben egyre több szó esett benne a demoscene-ről, most meg legutóbb, az egész adás a Function 2007 partyról szólt. Szóval riszpekt a készítőknek, ez nekünk nagyon tetszik. :)

Az eddigi demoscene-nel kapcsolatos Level up műsorok:
LU106 – SceneCON első rész
LU108 – SceneCON második rész
LU111 – Gargaj interjú

Categories: Media | Tags

28 Responses so far.

  1. avatar slyspy says:

    Tomcat jól beszélt. Kár, hogy nagyjából igaza van. A lengyeleket meg rögtön lefordítottam, hogy náluk nem a versenyek, hanem a baráti összejövetel a lényeg. A baráti összejövetel. Ja. :)

    [ módosítva Sep.26. 20:06 ]

  2. avatar JaB-En says:

    Tomcat nagyon jól beszélt, szerintem futni kéne még egy kört azzal a demoscene-es könyvvel.

  3. avatar cmds says:

    csak aztan el ne faradjunk a sok futasban. eselytelen kiadni itthon, mint mondjuk egy demoscene valogatas cd-t. meg aztan hany magyar demoscener van, aki nem ingyen jutott hozza?
    modositva: mar persze ha nem a musorban levo szereplesre, hanem a kiadasra gondoltal :)
    kulonben respekt, hogy a fix.tv ennyit foglalkozik a demoscene-nel, es jo volt latni, hogy a partykon ujra kepviselteti magat a tizeneves korosztaly.

    [ módosítva Sep.27. 05:04 ]

  4. avatar Klixon says:

    Akkor ide is leírom.

    “Khmm megnéztem a levelup-os anyagot. Egy kicsit idegesítően elvan cseszve benne az anyagunk :( Elcsúszik a zene meg a vége is gáz így :((( Egy észrevétel. “Virgil @ ehh
    [18:48:10] Virgil: ez szándékos volt” :))”

    Persze köszönjük, hogy egyáltalán fel lett véve le lett adva, meg persze, hogy ott voltatok. :)

  5. avatar Unreal says:

    Ha lenne scene konyv, siman megvennem

  6. avatar slyspy says:

    mondjuk en is, de ez csak ketto.

  7. avatar Murphy says:

    Unreal: Minimum 3 van.

    Freax
    Freax Art album
    Art of realtime
    [ módosítva Sep.27. 10:18 ]

  8. avatar cmds says:

    Murphy: pdf-ben? vagy annyira azert nem “scene is about friendship”?

  9. avatar -SP- says:

    A Freax kötelező darab. Sajnálom, hogy elfogyott, mire meg akartam venni. Elolvastam egy kölcsönpéldányt, és le voltam nyűgözve, nagyon színvonalas alkotás. Igazából a vol2-t várom, mert PC-s vagyok :P
    Az Art Album sem rossz dolog, de az tényleg csak hardcore scenerek számára tudom elképzelni, laikusnak semmit sem mond.

  10. avatar Unreal says:

    Murphy: Magyarul gondoltam :) Angolt annyira nem vagom
    Sot a masodik bol ketto is van hala a tiszteletpeldanyt elkuldo Grassnak es most a Function 2007 dijatadoinak :)

    [ módosítva Sep.27. 12:08 ]

  11. avatar Murphy says:

    Unreal: egy demoscene könyv a legjobb forrásanyag arra, hogy az ember kicsit jobban belejöjjön az angolba ;) Nagyjából ismered a storykat, a szakkifejezéseket, szóval kifejezetten könnyű olvasni.

  12. avatar -SP- says:

    Murphy: Könnyű lenne, ha angolul lenne. De ez ilyen Tomcat-féle angolság, szerintem elég káosz módon van megfogalmazva néhány rész :) Akinek nincs kellő angol tapasztalata, az tuti nem érti meg.

  13. avatar Grass says:

    -SP-: hát, ahhoz képest, hogy HARDCORE a kiadó oldalán még mindig ez a legjobban fogyó termék :)

  14. avatar -SP- says:

    Hmm thx :) Utánanézek, hátha most be tudom szerezni.

  15. avatar Unreal says:

    Murphy: igy van jott az 5let szall megis megveszem angolul ha van…de egyenlore Tomcat mailcimet se sikerult megtalalni :((( vki tudna segiteni hol tudom megvenni ezt aFreax konyvet? kaphato e?

  16. avatar Unreal says:

    aaa SP lenyulja elolem :)

  17. avatar Grass says:

    Unreal. Lehet, hogy 2 is van ott belőle…

  18. avatar Grass says:

    Itten meg egy majdnem komplett (mert még nem rakták be a Pixelstrom-ot irgumburgum) demoscene bibliográfia:
    http://www.kameli.net/demoresearch/bibliography.php

  19. avatar Lacoste says:

    Angolul is jó, ne hülyéskedjetek már! Tudjátok mennyi meló van vele ? Én kifizetem az árát is, mondjuk az első kötet annyira nem érdekel mint a második ha lesz. Hajrá!

  20. avatar JaB-En says:

    Klixon – el van csúszva? bakker… először és utóljára használtam ezt a vágó szoftvert. egy másik videónak meg meg se jelent a képe, csak hangja. Mikor már le volt kódolva az egész adás, akkor szólt ACE és Gargaj, hogy figyeljek már oda…

    Hozzá kell tennem, hajnal 5-ig vágtam, és marhára nem volt időm egyben megnézni az cuccot kódolás után… de a progiban még jó volt.. na selejt… :S

  21. avatar JaB-En says:

    Kiadásról: lehet, hogy nem a fogyásra játszó kiadókkal kellene kommunikálni, hanem mondjuk egy technika-történeti pályázatot nézni, és úgy megjelentetni… csak egyetemi összeköttetések kellenek hozzá… sztem….

  22. avatar cmds says:

    mily erdekes, a dpf-re senki sem reagalt.
    kiadoval kapcsolatban en ugy tudom hogy tamas vegigzongorazta az osszes opciot magyar kiadoval kapcsolatban, de ezt tole kene megkerdezni. gondolom nem zarkozik el attol, ha van konkret mukodo javaslatotok, hogy hogy lehetne kiadni itthon…
    [ módosítva Sep.28. 05:35 ]

  23. avatar slyspy says:

    JaB-En: A Vegas 8-nak egyelőre még nincs hibátlanul működő törése. :)

  24. avatar Grass says:

    Leader… Ne nagyon bízz benne, hogy lesz valaha magyar kiadás. Ezzel kapcsolatban Tomek eléggé kérlelhetetlen. Anno eléggé felhúzta a dolog, hogy magyar vásárló szinte nem is volt… Viszont lett azért agy Art Album, aminek szerintem örülhetünk. És konkrét igéretett tett, hogy készíti a valódi folytatást is a PC-s és más platformok történelmével. Úgy gondolom leghamarabb a jövő évi ASM-ra akár realizálódhat a dologs, ha csak nem történik vele valami (amire van esély nála). Ha pedig ez is kész, akkor talán van esély még egy Art Album 2-re is. Szal türelem….

  25. avatar cmds says:

    en nem biztam abban, hogy lesz magyar kiadas, megmondom oszinten engem spec nem zavar, hogy angolul van. hiaba huzta fel, hogy magyar vasarlo szinte nem is volt, az ara teljesen nyilvanvaloan egy magyar vasarlonak magas (erre rajon, hogy alapbol ket reszes), erre rajon, hogy a potencialis vasarlok kozul sokan ingyen vagy dij formajaban jutottak hozza, az, hogy tobbeket inkabb a masodik resz fog erinteni, hogy pdf verzio meg sosem lesz, akkor ugyan megis mit varsz?

  26. avatar Grass says:

    PDF… Ezért gondolom a kiadó nem nagyon állna vele szóba, ha hirtelen közkézen forogna… Márcsak azért sem, mert ki tudja, az 1-re is ráférhet egy bugfixed reprint.

  27. avatar JaB-En says:

    Szerintem minden attól függ mit szeretne Tomcat. Ha pénz csiholni belőle – akkor eleve halott ötlet Magyarországon ilyen könyvet írni hazai piacra (amúgy azt gondolom, hogy ő pontosan tudja a lehetőségeket, és nem ringatja magát hiú ábrándokban.) Ha viszont valami maradandó akar alkotni, egy kultúr- és technikatörténeti értelemben is fontos szubkultúra bemutatásával, akkor igenis irány az egyetem, a pályázatok.

    Ami pénzt ott lehet szerezni, abból senki nem épít villát… de azt gondolom, hogy egy ilyen írást fontos lenne publikálni itthon is, és valami azt súgja, hogy az egyetemi könyvesboltokban akár jobban is fogyna a könyv, mint mondjuk egy könyváruházból…
    [ módosítva Sep.29. 00:42 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára