☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

aardbei_textgen.jpg64 KB ugyan nem elég mindenre, de számtalan tehetséges csapat mutatta már meg, hogy milyen elképesztő dolgokat lehet bepaszírozni ilyen kis területre. Hogy hasonlóan látványos intrót tudjon produkálni valaki, ahhoz bizony elengedhetetlen egy jó kis textúragenerátor. Igen ám, de hogyan is kell ilyet csinálni? Nincs nagy irodalma a témának, lévén a demoscene-en kívül nem igazán használnak ilyesmit. A Conspiracy oldalán találtam egy jó írást, amiből minden saját intro-engine-jét tervező coder-palánta megkaphatja a kezdő lökést egy textúragenerátor készítéséhez. A cikk végén letölthető a szerző (Ile/Aardbei) textúrák előállítására szolgáló toolja is. Kisérletezésre, az első saját generátor készítéséhez kiváló referencia. Klikk a képre a cikkhez.

Categories: Programozás | Tags

4 Responses so far.

  1. avatar MaNiAc says:

    Nice :) Mellesleg hasznos azoknak is, akik nem 64k demokat irnak…

  2. avatar Gargaj says:

    a demoscenen kivul is hasznaljak elegen: http://allegorithmic.dreamhosters.com/

  3. avatar Murphy says:

    Elegen? Az általam ismert egyetlen játék a Roboblitz amihez licencelték. Az xbox360 live arcade méret limit megnövelésével nem is tűnik esélyesnek, hogy sokan állnának át generált textúrák használatára.

  4. avatar Gargaj says:

    FMX-en volt szerencsem beszelgetni Sebastien Deguyvel, aki az Allegorithmic alapitoja; o azt mondta hogy lesz tere a dolognak.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára