☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

glitterati.jpgA tegnapi, immáron 4. Scene.hu Demoshow témája a 2006-os Scene.org Awards volt. Több mint 20 látványos produkciót láthatott aki ellátogatott, de így is sok, értékes dolog kimaradt a prezentációnkból. Ezt enyhítendő ‘3 produkció egy témában’ sorozatunk mostani epizódjában a kimaradtak közül válogatunk.


Pluisje: Unclear Throat – Animation

Az animáció kategória jelöltjei közül 3 induló is szerepelt a vetítésen, de valahogy a győztes produkció mégis kimaradt. Ezt természetesen most pótoljuk. Pluisje két animációval is jelölve volt, az egyik a kissé bizarr, és inkább a magyar Lamer Demo stílushoz hasonlítható Tits Have Escaped, melyet a demoshown is láthattatok. A másik pedig az Unclear Throat, mely gyakorlatilag egy 2d animációs technikával készült videoklip. Érdekességként megemlítendő, hogy készítője elismert képregényrajzolónak számít. A stílusból nem meglepő módon Hollandiában. ;)


Horizon, Instinct, Focus and Triad: The Wild Bunch – C64 demo


A magyar készítésű Error 23 mellett ezt a demót tartották a legesélyesebbnek az oldskool kategória indulói közül. Vitathatatlanul nagyon jó demo, de a végső összesítésben hazánk büszkesége, a Resource bizonyult a jobbnak, nem kis örömünkre. ;) Pedig a srácok mindent megpróbáltak, ez egy igazi svéd nemzeti összefogásban készült produkció. Tartalmaz néhány áll leejtős effektet, kiváló zenével és grafikával rendelkezik, de a legnagyobb erőssége a nagyon lecsiszolt design, ebben egyértelműen a ketegória legjobbja volt. Egyetlen dolog nem tetszik benne, az pedig a greetings part hossza, hiába, négy csapatnak sok ismerőse van. ;)

Fairlight: Glitteratti – PC 4k intro

Az eredetileg Svéd illetőségű Fairlight vezető coderének (aki történetesen angol) egy személyes produkciója. Az intro eredetileg egy valós idejű Ambient Occlusion technika tesztelésére készült tesztprojektnek indult. Mikor a dolog már működött, Smash úgy gondolta, hogy ebből az alapból akár egy 4k intro is készülhet. Ez olyannyira jó ötletnek bizonyult, hogy mind az Assembly 2006, mind a Scene.org Awards 4k intro kategóriájában egyaránt sikerült győznie. Érdekesség, hogy a szűkös helyből adódóan az intróban szereplő objektumok nagy része Truetype fontok karaktereiből áll.


Ugrás sorozatunk előző epizódjára.

Categories: Demo ajánló | Tags

3 Responses so far.

  1. avatar cmds says:

    nahat nahat, index.hu-n vezercikk :))) grat a showert.

  2. avatar Bery says:

    Ezek a k@rva fairlightosok azért tunak. Angol kóder, amikor tulajdonképpen nincs angol scene (vagy éppen ezért), berosálok :)

    A Show jó volt, szerintem is nagyszerű volt a válogatás. Látszik, hogy volt előzsűri (scene.org) :)) A place is elment, a híre meg még messzebb :)
    [ módosítva May.21. 12:37 ]

  3. avatar d-lee says:

    Nem volt Debris. :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára