☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Kedves magyar demoscenerek!

Láttam a sok kérdőjelet illetve pánikot a különböző fórumokon, így gondoltam, hogy a 2023-mas Revision fáradalmai után tiszta vizet öntök a pohárba, és megtisztellek titeket azzal, hogy megosztom veletek a publikumra vonatkozó részleteket.

Először is!

A híresztelések és pletykák igaznak bizonyulnak! Ez lesz az utolsó Function! Jelenlegi formájában és felállással biztosan. Pasy és jómagam idén fogunk utoljára Function szervezésben bármilyen szerepet vállalni. Amikor a mi kis utazásunkat (ami idén lesz 10 év megszakítás nélkül főszervezőségben! ) elkezdtük, akkor 10 évet ígértünk egymásnak. Ez most letelik, és arra a döntésre jutottunk, hogy nem próbálunk ebbe több energiát beleerőltetni. Mert, hogy úgy érezzük, hogy az lenne, erőltetés. 2-3 éve például én még úgy éreztem, hogy simán van, és lesz még (kreatív) energia arra, hogy akár 15 is legyen ebből, de az elmúlt pár alkalom és a külső tényezők változása megette az összes meglévő motivációt. Mi pedig nem szeretünk, és nem is akarunk valamit csak azért csinálni, mert “kell”! Szóval szeretnénk egy utolsó nagy élményt adni nektek, azon a színvonalon és minőségben, ahogy megszoktátok tőlünk, és utána szeretnénk mással elfoglalni magunkat a magyar demoscene berkein belül.

Nem szeretném, ha bárki azt gondolná, hogy ez egy könnyű döntés volt a részünkről. Szeptember óta beszélgetünk erről, és még most Revision-ön is eléggé fűtött vitákat generált ez az egész, még a jelenlegi szervezőségben is!

Hogy mit hoz(hat) a jövő a Function-nek, és, hogy miért csak sejtelmes utalás történt az invite-ban is arra, hogy “lehet, hogy az utolsó”? Ennek oka az, hogy van két ex/jelenlegi főszervező, akiknek Vincenzo (ugye az egész Function történet ősatyja!) szívesen átadja még a nevet és a stafétát, ha komoly terv és szándék mutatkozik majd arra, hogy folytassák jövőre a dolgot. Erről viszont én nem tudok, és nem is szeretnék nyilatkozni (senkinek nem vagyok a magyar hangja, magamon kívül persze), de tőletek is azt szeretném kérni, hogy ne kezdjétek el őket zaklatni most minden fórumon, lesz QB, Arok, Evoke, Xenium, Function, stb. ahol biztosan meg tudjátok őket kérdezni a részletekről!

Ha valaki pedig feltétlenül lázadni szeretne, javaslom, hogy szervezzen partyt, mi meg elmegyünk majd rá, és viszünk demot! (ha más nem, némi ketchup-al és mustárral :-) ) Én a magam részéről nagyon tudnék örülni, ha így alakulna a helyzet, és születne 2-3 új “bezzeg” party! ;-)

Addig is legyetek jók, találkozunk legkésőbb Function-ön!

Mau

Categories: Ajánló, Kacsa, kiemelt, Party | Tags

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára