☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Revision 2019 – összefoglaló

Posted by Vickey on 2019-06-16, 18:51

Nekem a hangulatot az idei szervezői gárda már akkor megadta, amikor Dfox-ék kihírdették a témát (Repülés/utazás). Nekem ez telitalálat volt, mert a 2 kedvenc dolgomat kapcsolják össze (Easter Party+repülés). Bár maga a lebonyolításban azért akadt számos hiba, amit szerintem el lehetett volna kerülni, amennyi erőt és energiát rááldoztak. Csak nem figyeltek eléggé. (kezdve azzal, hogy 1 hónap csúszással jött ki az invitációs demó, én meg 3 napja ugrásra készen vártam, hogy kirakjam az oldalra….)

Persze idén sem maradt magyarok nélkül az orga team, Charlie és Maugli jóvoltából, és nem kis pozicióban. Maugli most a Gamer Compo főorga volt és Charlie pedig ismét a Recording csapatot erősítette. (eléggé nagy áldozatot hozva)

Nekem nagyon tetszett az Opening Ceremony. A felvezető videóban azt érzékeltem, hogy az Easter party hagyománya 22 éve elkezdődött és remélhetőleg fog a jövőben folytatódni (ahogy a repülőgép elindult Fallingbostelből, Bingenen át Saabrückenben, én majdnem sikítottam. :) A biztonsági előíráson meg vinnyogtunk a nevetéstől. :D

 

Meteorikson meg ismét 1 kategóriában tarolt a Conspiracy, a Best Direction”-ban nem találtak legyőzőre. Előtte felajánlottam Gargajnak, hogy csinálok pár fotót, ha esetleg úgy adódna a dolog, hogy ők győznek. Így is lett, és kezembe adta a fényképezőgépét. El akartam volna kezdeni fényképezni erre valami miatt nem működött. Ja, hogy nem volt bekapcsolva? Ja, hogy nem lettem értesítve, hogy most fix objektív van, és nem állítható? :D Remélem azért nem szúrtam el nagyon a dolgot.

 

Még egy dolog: mivel későn volt Húsvét, az időjárás egyszerűen _tökéletes_ volt. Mindenféle szempontból. Szinte már kora nyári hőmérséklet volt, ami nekem ideális. (szeretem a meleget… :) )

Compókban amire emlékszem a Wild demoban Scampék alkotása, ami fél óra előkészület után adtak le. Ilyen rácsra felszerelt ledes demo volt, amit nem full fényerővel adtak le, mert akkor kiégett volna a szemünk, hanem kb. 10%-osan, de így is fényes volt. A másik, ami végülis az egész hétvége fő attrakciója lett. Érdekes, hogy ebben az évben nem a PC demo compó vitte a prímet, hanem az AMIGA. És főleg a TBL.. Ezek a srácok konkrétan eladták a lelküket ezért a demóért. Többektől azt hallottam, hogy rég volt ilyen erős mezőny, mint idén.

Eredményeink:


3. helyezett: Teo: B.T.S (Streaming music)
Alex: Rhino Beetles (Modern Graphics)
2. helyezett:  Pasy: Latte (Photo)
1. helyezett: Gargaj: Case in Point (Executable Music)
Tomcat: Seeing the light at the end of the tunnel  (256 bytes Intro)

1 szó, mint 100, idén is megmutattuk a demoscene világnak, hogy létezik a magyar scene. Gratulálok mindenkinek! Jó volt titeket látni, és remélem jövőre újra találkozunk! :)

6 Responses so far.

  1. avatar nagz says:

    mi KcG-vel sofascenerkedve néztük végig a compokat, a TBL – Eon valóban eltépte az arcunkat minden tekintetben. Abban meg egyöntetűen mindenki egyetértett hogy a pc demo compot limpninjának kellett volna megnyernie :)

  2. avatar Gargaj says:

    Bár maga a lebonyolításban azért akadt számos hiba

    Mondjuk ki: ez volt az eddigi legbugosabb Revision :)

  3. avatar Vickey says:

    Te mondtad, hogy ne részletezzem, inkább hagyjam meg ezt nektek. :)

  4. avatar Gargaj says:

    Hat tudnank listat irni rola az biztos :)

  5. avatar Vickey says:

    Remélhetőleg a szervezők is írtak maguknak listát. :)

  6. avatar Maugli says:

    Isten orizz, hogy nagyon vedeni akarjam a renomet, volt elkuras rendesen, de azert nem biztos, hogy a karorvendes meg a nyelvhegyezes a legjobb megoldas. Erezhetoen oregszik a csapat, D.Fox exponencialisan vesziti el a motivaciojat erzesem szerint, de szerintem pont tamogatni, segiteni kell ezeket az embereket abban, hogy ne basszak el legkozelebb, es nem “kivulrol jol megmondani”.

    Meee ha meg nem lesz Easter party, akkooo az lesz a baj!!!

    Szoval minden fanyalgot szivesen latunk jovore (ujra) az orga csapatban ;-)

    Ma szerintem!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára