☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Szervezés külföldön

Posted by Vickey on 2017-11-02, 13:26

A történet ott kezdődik, hogy már régen fent volt a bakancslistámon az a tétel, hogy én valamelyik német partyn szervező akarok lenni. Nem tudom, hogyan gondoltam akkor, hogy megvalósítom, de kikerültem Németországba és elmentem Outline 2015-re, valahogy az események hirtelen felpörögtek,  csak kapkodtam a fejemet.

Már több hónapja nem szerveztem, és ez kezdett hiányozni, amikor is az ominózus holland partyn azt vettem észre, hogy mintha nem lenne abban az értelembe vett infodesk, mint amit megszokhattunk más partykon. Hogy nincs 1 holland szervező, aki állandóan lenne, hanem hol Steam-et és Mouqi-t látom, hol Madame-ot, a dánokat vagy az angolokat.

Mikor már kellően felkeltette az érdeklődésemet, megkérdeztem Havok-ot, hogy lehet, hogy Ruairí (RC 55) ott van a pultban, én meg nem. Erre közölte, hogy “Nálunk ez az infodesk egy kötetlen dolog, itt az lehet, aki akar”….

Több sem kellett nekem, a democompo-t már Steam-mel meg Mouqi-val együtt töltöttem, 1000 fokon égve. Steam nézett egyett, hogy mit művelek, hogy hogy pörgök. Egy kicsit pihenve, mert nem volt annyira nagy a hajtás, megemlítettem, hogy “Tkp. az egyik dolog a bakancslistámon, hogy Evoke szervező szeretnék lenni.” Válasz… Ne aggódj, el lesz intézve. :)  2 hónap múlva már rajta voltam a szervezői listán.

Jött Evoke 2015 és éreztem, hogy nekem ennél több kell, mert “éhes” lettem a szervezésre, szeretném egy kicsit megemelni a tétet. Gondoltam egyet, és egy jó nagy adag bátorság gyűjtése után odamentem Styx-hez, megkérdezni, hogy mehetek Revision-re infodeskelni. “A válasz az volt, hogy mehetek, de ez úgy van, hogy lifetime contract-os. Tehát nem hagyhatom abba” :D Következő pillanatban kezet ráztunk.

A hétvégéről úgy jöttem el, hogy az Evoke-osokkal is kötöttem egy életreszóló szerződést. Kiírtam ezt Facebookra mert ennek nagyon örültem, erre Venom lecsapott, hogy “Nem akarsz egy harmadikat Deadline-ra? Pár nap után egyértelmű volt számomra, hogy pár hét múlva 5 órát fogok utazni vonattal a fővárosba.

Jött a 2016-os év. 15 éve annak, hogy 2001-ben az első húsvéti partym volt (Mekka Symposium) és ezt úgy akartam megünnepelni, hogy minél több partyt szerettem volna szervezni ezzel megköszönve, hogy kinyítottak elég rendesen.

1 szó mint 100: ha valaki késztetést érez ez iránt, ne tartsa vissza magában. Sőt ezt mondhatom a hazai viszonyokra is, mert_kell a szervező_. Csak a főbb szervezőket kell megkérdezni, és nem kell tartani tőlük, nagyon rendesek szoktak lenni. :) Ráadásul olyan élményekkel gazdagodsz, amit kívülállóként nem biztos, hogy észreveszel, hogy mennyi izgalom van egy-egy party mögött.

Találkozzunk a következő partynkon! :)

Categories: Ajánló, Party | Tags

3 Responses so far.

  1. avatar pasy says:

    ehhez annyit tennék hozzá, hogy pontosan így van:)

  2. avatar Vickey says:

    Köszönöm!

  3. avatar nagz says:

    ennyi és ilyen horderejű szervezés előtt le a kalappal

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára