☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Evoke 2015 – Szombat, Vasárnap

Posted by Maugli on 2015-08-02, 23:35

Szombaton számomra folytatódott az előző nap negatív hulláma. Nyilvánvalóan minden partyn te döntöd el, hogy jól vagy rosszul érzed magad (én természetesen próbáltam az előbbit), de azért volt egy két zavaró dolog számomra. Egyrészt az előző nap sem tökéletes net szombatra teljesen elhalt (főleg a wireless része), és ez azért elég sokat rontott a hangulaton (e.g. nem tudtunk se IRC-elni, de még egy két képet se feltölteni a beszámolókhoz). A másik dolog, hogy szombatra sem lett könyebb az ismerkedés/dumálás része, még a már meglévő német barátokkal sem!

Pasyék megjöttek a hotelból, dolgoztak a release-en, oda se sok mindent tudtam hozzátenni ( a lelki támogatást leszámítva ). A mi produnk már előző este kútba dőlt, a party kód, amit meg elkezdtünk bugos volt, mint rendesen, szóval, már éppen kezdtem volna “picsogóssá” válni, amikor megláttam Fei-t. (eddig csak a Vakondok 2-ből ismertem).

Gondoltam “Polak wegier dwa bratanki!”, és provokatív módon két pohár borral “megrohamoztam”. 2.5 óra elteltével a következő dolgok változtak:

  • Megismertem a fél ott lévő nem német scenet
  • Megyek Riverwash-ra
  • és már kezdődtek is a compók.

Szóval a tanulság az az volt, hogy ha valami nem megy, csak még egy picit erősebben kell próbálni. És valóban, mintha a jég tört volna át, utána volt még nagyon jó beszélgetésem Reza-val, Styxel, Angelaval, Santaval, Susanne-el, és vagy 20 új embernek bemutattak.

A compók alatt (illetve szerintem az egész rendezvény alatt) a hosting gyengécskére sikerült, de a release-ek kárpótoltak mindenért. Ahogy közeledtünk az est vége fele egyre jobban izgatottak lettünk, egyrészt mivel jöttek azok a kompók amiben ott voltak a magyar entryk is (grafika, 64k, demo), másrészt egyre színvonalasabb lett az egész. Nagyon jó érzékkel rakták sorrendbe a szervezők a kompókat, és nem féltek a sorrenden változtatni (alternative / demo csere), hogy a maximumot tudják kihozni az eseményből. A végén pedig a demó kompó tényleg megkoronázta az egész napot. Nem csak azért, mert a Rebels Sweet Dreams demója fantasztikusra sikerült ( és ami amúgy sima magabiztosággal el is hozta az első díjat!!! GRATULA REBELS!!! ), hanem maga az egész kompó, az összes entry annyira masszív volt, hogy szinte az örjöngés határán voltunk. Nem volt egy rossz, fél válról vett demó sem, és még a unitys alkotás is roskadozott a jobbnál jobb ötletektől. Mondtam is DFoxnak, hogy nekem simán veri a teljes idei Revision demo kompó felhozatalt ( a győztest Fairlight demot leszámítva ).

Amúgy a magyar eredmények összesítve:

Demó 1. hely – Rebels

64k 3. hely – Pasy + Teo (TeVe??? Rebels??? :) )

Freestyle graphics 1. hely – Unreal

unl_awakenings

Pixel graphics 3. hely – Unreal

unl_fullstars

MP3 / OGG 4. hely – Teo

Összességében nem volt (számomra) egy problémamentes party. Az Evoke nekem nagypartynak egy kicsit nem eléggé international, kicsi partynak egy picit meg már túl nagy (és túl homogén). Amúgy végül 400 látogató jött össze. Mindenesetre egy 5/10-et adnék a dologra, és azt tudom, hogy jövőre ha tudok akkor elmegyek ismét (na annyira nem lesz top prio mint Solskogen, még ha jelentősen sokkal olcsóbb is volt a móka). Van technikailag mit fejlődniük, de a végére egy nagyon jó kis party kerekedett, sok sok magyar sikerrel.

És csak annyival tudnám zárni a dolgot, mint a győztes Rebels mű:

“That’s all folks!”

UPDATE:

Kitettem a Rebels ION’15 introját youtube linkkel (az előző placeholder kép helyett). FYI: mivel ez is egy igazi Pasy fele Youtube algoritmusokat zsibbaszto intro ezert erdemesebb local gepen nezni (meg amugy is :P ).

UPDATE2:

Teo pajtás zenéje az MP3/OGG compo-ból:

;-) Hallgassátok szeretettel!

Categories: kiemelt, Party | Tags: ,

3 Responses so far.

  1. avatar Gargaj says:

    Unreal baz :)

  2. avatar Travis says:

    Kepzeld, mi tortent volna, ha nem ket pohar borral, hanem palinkaval probalkozol. :-)
    Gratulalok az induloknak!

  3. avatar reptile says:

    Unreal mindig király dolgokat csinál, de ez a két kép most valamiért nekem különösen betalált.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára