☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Rob Hubbard visszatért!

Posted by Murphy on 2014-01-20, 12:55

Itt az év visszatérése!

Rob Hubbard, a C64-es játékzenék legnagyobb alakja újra aktív!

Ha valaki nem ismerné az úriembert, olyan legendás soundtrackek fűződnek a nevéhez mint a Commando, International Karate, Monty on the Run, Skate or Die, Sanxion, The Human Race vagy a Delta. A zenei készsége kivételes technikai tudással párosult, több korai SID trükk fűződik az ő nevéhez.  Ezért is történhetett, hogy 1989-ben az Electronic Arts felkérte Audio-Technical Director-nak. Konkrétan miatta találták ki ezt a pozíciót, és közel másfél évtizedig az ő technikai irányítása alatt műdödött a világ legnagyobb játékstúdiójának audio részlege.

Már jóideje visszavonult, de most ő is leporolta a C64-et, hogy újra szerezzen rá pár emlékezetes tracket. Ez a zene egyébként a még készülő Bedrooms to Billions című dokumentumfilm soundtrackjén is megtalálható lesz. A film az angliai játékipar történetét mutatja be a kezdetektől napjainkig. A téma izgalmas, és a zenéken Rob Hubbard mellett olyan kultikus nevek dolgoznak mint Ben Daglish (Last Ninja, Krakout) vagy Martin Galway (Comic Bakery, Arkanoid).

Tavasszal meghallgathatjuk az egész soundtracket, addig itt a Genesis Project demója az új Rob Hubbard muzsikával.

Rob Hubbard a Wikipedián, a MobyGames-en, és a CSDB-n.

5 Responses so far.

  1. avatar hege88 says:

    Tetszetős zene, de én hiányoltam belőle pont azokat a megoldásokat, hangzásokat, amitől egy-egy száma jellegzetesen “hubbardos” hangzású volt. Munkái közül elsőnek a Commando-val találkoztam. Az ütősebb cuccok felsorolásából kimaradt a Thing On a Spring, meg az Auf Monty, bár azt asszem Ben Daglishsel együtt írták.

  2. avatar Artlace says:

    Mivel ennek Mr.Hubbardnak annyi koze volt hogy odault Max Hall melle aki tudta kezelni a SID Wizard-ot es vegignezte ahogy Max a SID verziot megcsinalja a szerzemenyebol.
    Ez _nem_ az o playerevel keszult es _nem_ o csinalta assemblyben ahogy a legtobb zeneje keszult -ahogy a CSdb forumon is elmondta Max – mar reg nincsenek meg a sajat forraskodjai es editorai.

  3. avatar Murphy says:

    Igen, időközben én is olvastam a csdb-n.
    Amúgy engem kifejezetten emlékeztet a delta-ra. Nem olyan nyers a hangzás, mint a régi Hubbard trackeken, de szerintem ez részben a playerek fejlődésének is köszönhető. Meg persze annak, hogy időközben eltelt 25 év. :)

  4. avatar dolf says:

    dez nem gargaj xemüvegben ? höhöhh :-)

  5. avatar hege88 says:

    Akkor viszont ferdít a hír, hogy “leporolta a c64et”, egyébként nekem is volt Delta-feelingem annál a résznél, ahol két “string” kitartogat.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára