☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Resonance

Posted by slyspy on 2011-07-04, 19:32

A demókban szinte alapkövetelmény, hogy a kép és a hang teljesen szinkronban legyen és számos demo létezik, ami kifejezetten erre hatásra épül. Éppen ezért lehet érdekes a scenerek számára a londoni SR Partners filmes cég projektje, amiben tizenegy sound designert és húsz animátort/stúdiót kértek fel, hogy készítsenek olyan rövid animációkat, amik valamilyen módon a hangot vizualizálják. Ebből összehoztak egy kisfilmet, aminek a címe Resonance és itt alább látható:

Categories: Vegyes | Tags

9 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    Hát ez brutál jó!

  2. avatar aboy says:

    Tetszetős!

  3. avatar Bery says:

    Szerintem meg nem kellene annyi Transformerst nézni ;-)

  4. avatar blala says:

    vegulis ez eleg jo, meg nyilvan orulnek ha igy neznenek ki a demokompok, de azert a klise faktor overload eleg eros, kulonosen ilyen demos szemmel nezve

  5. avatar -SP- says:

    na akkor ebből egy órát és imax moziba, kthx. zseni, klisé ide vagy oda :)

  6. avatar Edhellon says:

    blala: ja, epp meg akartam jegyezni hogy ugy tunik a gliccs vegkepp mainstreamma valt :) (persze aztan lehet hogy mar 2 eve azza valt csak hozzam lassan jutnak el a hirek)

    De hatarozottan voltak koztuk jok, bar nem mindegyik tetszett.

  7. avatar Antiemes says:

    Eleg durvak, nekem megis a 2:50 es 3:15 kozott levo resz tetszik legjobban, mind kep, mint hang szempontjabol.

  8. avatar Lacoste says:

    Én már kezdem utálni ezt a zaj és zörej cuccokat, anno jó volt command.com-ot használni hang effect-nek de szerintem pár másodpercben ez elég is volt. Alig volt benne meleget sugalló rész. Gépies és hideg! Nem?

  9. avatar dr.dolf says:

    ha jól értettem, itt az animációs stúdióknak kellett a hanganyagokra egy animot csinálni, ami nem könnyü dolog, fordítva sokkal könyebb (animra hangot). mindenesetre szerintem alig van közte olyan ahol az animátor(ok) elkapták a hanganyag mondanivalóját. leginkább arra törekedtek, hogy a hang változásakor a kép is változzon. ez szerintem azonban nem minden. a “hang”-ulatot (érted) nem igazán sikerült elcsípniük. ahhoz nagyon komoly zenei vagy beleélési/meditációs képesség szükséses (csukott szemmel meghallgatni a zenéket, sokszor). ezeknek valószínüleg nem volt elég idejük. ennek ellenére sok anim nagyon ötletes és minöségi, némelyik pedig még a hanganyag témáját is “felvette”. érdekes az lenne, ha a “zenészek” leírták volna, mire gondoltak amikor a hanganyagot készítették…
    ja, nemhivatalos véleményem: tényleg sok már ez az ufo :-)
    [ módosítva Jul. 7. 17:05 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára