☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

X 2010 – Party van

Posted by Murphy on 2010-10-03, 11:21

}x2010.pngMíg a PC scene Franciaországra figyel a hétvégén, addig a C64-esek Hollandiába vették az irányt. Az átlag két évente megrendezett X a C64 elsőszámú demopartyja. Ide készül a legtöbb és legjobb demo, és ez az a party ahol valóban ott van aki számít. Idén magyar demo sajnos nem lesz, de több nagy név is készült várhatóan igen ütős demóval.

A party hivatalos twitter oldala:
http://twitter.com/xparty

A Party anyagai a CSDB-n:
http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1610&show=comments

Tovább után emlékeztetőül a 2008-as győztest, illeve edhellon “realtime” közvetítését találod az idei eseményekről.

2010.10.03. 00:37

Grafika compon asszem 38(!!!) kép indult, volt 10-12 nagyon durva, veto, carrion, zapok, louie64, Deev, bimber oxidy, stb. Szerintem elég random lesz az első 8-10 sorrendje, én legalábbis nehezen fogok tudni valasztani szavazáskor.

Zenéből a pletykák szerint 56 db. van, de csak nem adjak le mindet (most megy a zenecompo csak szünetet tartok :)) vagy ha igen akkor kb reggel lesz csak a democompo :)

ÁAllitolag 12 demo van, a komolyabbak amikről tudok: Arsenic (Axis/Yazoo/Fanta), instinct+booze, lepsi de + miracles (ha kijavitottak a loaderbugot :)), Offense (+ panoramic design tagok, oldscool press space stilusu demo), Fairlight (pantaloon + louie64, allitolag a dizajn ut), a Crest egy nufli pornofilmmel indul allitolag (szerintem kicsit sok bort kezdenek lehuzni errol a konverterrol :)) az Arise es a Plush allitolag nem keszultek el (ahogy termeszetesen mi sem).

A lengyelek amugy egesz komoly kulonitmennyel kepviseltetik magukat, es Oswalddal azt hallgatjuk tegnap ota h mennyire lamerek a magyarok h csak ketten jottunk (where’s clarence?) :) Illetve tegnap a lengyel asztalnal volt mindenfele lengyel specialitas (es meglepo modon nem csak piak :))

A place egyebkent uj, ugyanis a regi farmot kinotte a party. Most Heeze kozeleben vagyunk egy farmon a valtozatossag kedveert. :) Iszonyu sok ember van, a 300+ regisztralt nagy resze el is jott ugy tunik, ami eleg vicces igy 2010-ben egy szigoruan c64 only partytol: azert ha belegondolunk ez egy harmad Breakpoint egy jobb evben, :)

2010.10.03. 04:07

Eredmények (csak az első 3-at mondták)

Gfx:

1 veto
2 Duce
3 bimber

Ami érdekes volt, hogy kurvasok nufli képet vártam mert a crest végre kiadta a konvertert pár hete, erre kb 3-4 volt. Csomó sima multi meg hires kép volt, ugye a spektrumos grafikusok :)

Zenéből huszon akárhány volt végül, de nem bírtam végigülni, párat hallottam csak.

1. Randall
2. Jeff
3.  ???

Demo: 18 demo volt ha jól emlékszem, kb a fele komoly, az első öt-hat durva is.

A fairlight nagyon tetszett, a booze+instinct technikás volt de valahogy mégse az igazi, bár pár nagyon durva effekt volt benne. Az arsenic jó volt, főleg egy pár hetes melóhoz, mondjuk mást nem csináltak közben :)

A lepsi-miracles jó volt csak vontatott eléggé. Mahoney az “mp3” után csinált cubade64-et. :) realtime.postproc, állat volt!

A nyertes, legnagyobb meglepetésemre a 15 év utan egy megademoval (press space stílus!) visszatérő offense volt. Rengeteg meló, nagyon jó ötletek de iszonyú vontatott és egyenetlen a szinvonal szerintem, de baromira örultek hogy nyertek úgyhogy szerintem pont jó ez így. :)

Második fairlight (ők is orultek hogy lenyomták a booze-instinct párost) harmadik booze-instinct, többit nem mondták, majd csdb-n. A party amúgy baromi jó és hangulatos volt, két év múlva ugyanitt. :) Hivatalosan amúgy 230+ ember volt jelen, pontos adatot nem tudott burglar mondani az eredményhirdetéskor.

Na egyelőre ennyi mert telefonról nyomom és roaming + majdnem teljesen lemerült már :) Oswald elvileg már hazaért, estére én is otthon leszek.

Categories: Vegyes | Tags

11 Responses so far.

  1. avatar -SP- says:

    “… az C64 elsőszámú demopartyja.”

    Tök jó, hogy végvári vitézek is vannak a cikkírók között :)

  2. avatar Murphy says:

    No végre megtaláltam az ultimate módszert a hozzászólások számának növelésére. :)

  3. bazzeg!!!!!!!!!!!!!
    azt hiszem jo parszor ki fogom verni, amire vegignezem ezt a felhozatalt!!!!
    :_DDDDDDDDDDDD
    ha elobb tudom meg, hogy NEM lesz rsc demo, akkor leonora keszitett volna egy uber-oda-basz hi-res rilizt a party-ra es most en is dongethetnek a grafaxok kozott….
    beszoptam, ij….
    majd oswaldot meg edit megbubolom emiatt ;_)
    \o/

  4. avatar Murphy says:

    Bővült a cikk!

  5. avatar Oswald says:

    jelentem kb 20 perce értem haza :) Eddie jelentését aprúvolom :)

  6. avatar Murphy says:

    Cool! Neked nincsenek releaseid? CSDB-n még semmi nincs fent, kivéve a Hawkeye 2 teaser, amin mondjuk lepadlóztam. :)

  7. avatar Oswald says:

    nincsenek, sőt.. az általam imádott Wacek ígért nekem egy eredeti kopit az új musicdiskjéből, de még arról is lemaradtam.A compo után bedőltem az ágyba, mivel egy horkoló srác miatt éjjel, nappal meg a booze miatt nem tudtam aludni. (melletünk lévő sleeping roomban csinálták a demót, elég hangosan) :)

  8. avatar Lacoste says:

    >Murphy: No végre megtaláltam az ultimate módszert a hozzászólások számának növelésére. :)

    5.000 Ft-ot ajánlj fel, bár nem jön be ez sem :)

  9. avatar Gargaj says:

    Eddig a legjobban az valt be amikor nem raktunk a Lacoste grafikaja melle screenshotot.

  10. avatar -SP- says:

    ^^ :DDD

  11. avatar Grass says:

    Nagyon jó felhozatal. Még sok ilyent.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára